2 takipçi | Onun 24 yorumunu gör |
Pejmurde adam filmin toparlayan karakteridir. Kesik kesik, farklı bir teknikle bağlanmıştır hikayeler. Aslında bağımsız / ilişkisiz hikayeler gibi durur ancak bu adamın gözlerine baktığımızda tüm hikayeyi bir bütün arz eder halde okuyabiliriz. Mexico City’i izlemektedir O. Kiralık katildir ancak, kimin öldürülmesi gerektiği, kimi öldürmenin kendi işi olmadığı konusunda muazzam teknikler, deneyimler kullanır. Onu bir öldürme işi için tutan adamı uzaktan izlerken, göz göze geldikleri sahne tam anlamıyla kopmuş bir sahnedir. Kaybedecek bir şeyi olmayan adamın kaybetmekten korkan bir zengine gönderdiği, dehşet verici sakin bakış ve hafif bir gülümseme.. Bize bir hayat dersi verir. Kaza anında arabaya sokulduğunda Octavio ve arkadaşının, diğer kadının hikayelerini kentle özdeşleştirip ezberden okuyabilecek bir kıvamdadır. Bir takım karakteristik kabulleri aşmıştır (Mexico City’de etik, insani, örfi kabulleri örselemeyen tek varlık köpek Cofidir sanki...). Tam bir kokuşmuşluk hali. Kızının evine maymuncukla girer… Para çalar… pisikopatlık yaparken onu hayretle izlersiniz…Cep telefonunu çıkarıp, kızının ev numarasını çevirerek telesekretere yaptığı konuşma içler acısıdır. O da Octavio gibi, hayatta umduğu noktada değildir. Geride kırık bir hayat ve devamı uğruna ufka doğru, sırtında çanta yanında yeni ismiyle Zenci (Cofi) yürümeye başlar..
Eklenme Tarihi 07 Tem 2011, saat 12.21 Kurallara uymuyor ise tıklayın
Kaydediyor…