Hesabım
    Sükut Evi
     Sükut Evi
    21 Aralık 2018 Sinemada | 1s 38dk | Dram
    Yönetmen Cafer Özgül
    |
    Senarist Cafer Özgül
    Oyuncular: Melih Selçuk, Ece Özdikici, Mehmet Özgür
    Üyeler
    3,0 2 Puanlama, 2 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Sükut Evi, hayattan bunalan bir adamın kendisini yola vurması ile değişen yaşamını konu ediyor. Modern hayattan bunalan 30’lu yaşlardaki genç bir adam, çareyi yola koyulmakta bulur. Anadolu’ya doğru yola çıkan delikanlının amacı, rivayete göre ‘ruhların tamir edildiği’ bir mekanı bulmaktır. Günler süren arayışına rağmen bahsedilen mekan ile ilgili herhangi bir iz bulamaz. Bu süreçte yolu bir dergaha düşen delikanlının aradığı huzur burada da değildir. Sevgilisi geri dönmesi için baskı yapsa da o yoluna devam eder. Delikanlı, yol boyunca başına gelen türlü talihsiz olaylar sonucu kendisini zor bela bir köye atar. Fakat bir süre sonra köy delikanlının içinden çıkamayacağı bir girdap haline gelir. Yönetmenliğini ve senarsitliğini Cafer Özgül’ün üstlendiği filmin başrolünü Melih Selçuk üstleniyor. Görüntü yönetmenliğini Feza Çaldıran’ın üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Mehmet Özgür, Ece Özdikici, Emel Çetin, Yıldırım Gücük, Fatih Topçuoğlu, Esin Eden, Kerem Pınar gibi isimler yer alıyor.

    Fragmanlar

    Sükut Evi Fragman 1:34
    Sükut Evi Fragman
    3.026 gösterim

    Ekstra Videolar

    Beyazperde'de Bu Hafta! ( 21- 27 Aralık) 3:43
    Beyazperde'de Bu Hafta! ( 21- 27 Aralık)
    593 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Vizyonda Bu Hafta!
    Haberler - Özel Dosyalar
    20 Aralık 2018 Perşembe

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi

    Mert H
    Mert H

    Takipçi 1.257 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    3 Eylül 2019 tarihinde eklendi
    Düşük bütçeye rağmen kamera açıları ve doğa çekimleri oldukça başarılı. Maneviyata göndermeler yaparak ve bunu yaparken dini övmeden, saf bir olgu baz alarak yapan bir film. Sonu pek bağlanamasa da izlerken zevk aldım ve sıkılmadım. Kesinlikle ortalamanın üzerinde.
    sinema
    1 ziyaretçi
    4,0
    19 Aralık 2018 tarihinde eklendi
    Uzun metraj bir festival filmi için bu filmde eleştirilebilecek tek yön zannediyorum başrol oyuncusu olacaktır. Melih Selçuk her ne kadar Semih Kaplanoğlu'nun "Süt" filminde vaadeden bir performans sergilemiş gibi gözükse de sonrasında içerisinde yer aldığı yapımlarda kendini gösteremedi. Bu film özelinde ise Melih Selçuk'un hem fiziken hemde oyunculuk anlayışı bakımından doğru bir karakter olmadığı kanısındayım. ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı CJ ENM
    Yapım yılı 2018
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2018, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2018.

    Yorumlar

    • YavuzFurkan
      Kaliteli bir tema, aynı kalitede mekan, müzik uyumu yerinde bir film Mehmet Özgür dışında zorlama bir kadro... Yine de genel kanaatim filmin desteklenmesi yönünde. Özellikle meşk sahnesi çok iyiydi. İzlenesi bir film olmuş. Tebrikler...
    Back to Top