Hesabım
    Aden
     Aden
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 37dk | Dram
    Yönetmen Barış Atay Mengüllü
    Oyuncular: Funda Eryiğit, Onur Ünsal, Caner Erdem
    Üyeler
    3,1 3 oy
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Aden, geride bıraktıkları savaş ve kıtlığın ardından cennetlerini bulmak için yola koyulan bir çiftin hikayesini konu ediyor. Aras ve Marba, savaştan kaçan evli bir çifttir. Kıtlık, açlık ve sefaleti arkalarında bırakan çift, kendileri için yeni bir hayat kurmak ister. Bu amaçla yola koyulan Aras ve Marba, istedikleri gibi bir yer bulmakta epey zorlanır. Ancak tam tükenmek üzerelerken, cenneti andıran, tam da istedikleri gibi bir çiftlik evi bulurlar. Evin kapısına giden Aras ve Marba, evli olduklarını saklamaya karar verir. Evin sahipleri olan Libak ve Pukay, kendilerini kardeş olarak tanıtan Aras ve Marba’ya tereddütle yaklaşsa da onları eve kabul eder. Ancak Aras ve Marba huzur bulacaklarını düşündükleri evde bir takım tuhaflıklarla karşı karşıya kalır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Aden

    Bitmeyen topraklarda bitmeyen kötülük…

    Yazar: Banu Bozdemir
    Aden, Barış Atay’ın ikinci filmi… Aden’i dini bir referans olarak alırsak bir kadın ismi ve cennet bahçesi anlamına geliyor ama film bu anlamla ters referanslar içeriyor, belki de gerçeğin izdüşümünü yapıyor bu topraklar üzerinde. Belirsiz bir zaman ve zamanı önümüze getiren filme bir nevi kıyamet sonrası filmi denilebilir. Masalsı bir anlatımla izleyiciyi içine çeken film hayatta kalmanın, savaştan çıkmanın, mağdur olmanın bir bedeli olduğu duygusunu film boyunca hissettiriyor. Hele de kadınsanız bunu iki hatta üç kat daha fazla yaşarsınız gibi çıkarsamalarla çorak topraklarda yol alıyor film.Onur Orhan’ın güçlü kaleminden çıkan hikaye neredeyse tek mekanda geçen, zaman zaman gerilim dozunun tırmandığı bir akışta ilerliyor. Bir erkek ve kadını yorgun ve perişan bir halde sığınacak bir yer arayışında görüyoruz. Öte yandan bir evin içinde iki kardeş kurulu bir düzen içinde görece daha rah

    Fragmanlar

    Aden Teaser 1:35
    Aden Teaser
    5.257 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Detaylar

    Filmin çekimleri Antakya'da gerçekleşti.

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı Başka Sinema
    Yapım yılı 2018
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2018, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2018.

    Yorumlar

    • Maral Çınar
      Umarım güzel bir filmdir
    Back to Top