Baba 2
    •     18% - 25 kritik
    •     1% - 1 kritik
    •     0% - 0 kritik

En yeniler
    • En çok eleştiri yazmış üyeler
    • En çok takip edilen üyeler
    jamesbond-2
    jamesbond-2

0 takipçi | Onun 936 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

Bence ilki daha iyiydi çünkü ilkinde Marlon Brando vardı benim gözüm ne yazık ki film boyunca onu aradı durdu Al Pacino için söylenecek tek şey mükemmel; bir rol bu kadar güzel ve oskarlık yapılır.Özellikle karısının suratına kapıyı kapattığındaki surat ifadesi harikaydı.Yalnız ilk film de uzun olmasına rağmen onda ben pek sıkılmamıştım ama bunda yer yer sıkıldığımı söylemeliyim yani durağan bir film olduğunu belirtmekte yarar var öyle vurdulu kırdılı hareketli film falan arayanlar uzak dursunlar ama bir insanın yaşadığı değişimi,ailesine olan sadakatini ve nasıl çevresine karşı acımasız olduğunu Al Pacino farkıyla izlemek isteyenler buyursunlar...

Eklenme Tarihi 01 Şub 2011, saat 17.36

deckard76
    deckard76

1 takipçi | Onun 267 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

Baba 2 gücün yozlaşması,sadakat,ihanet ve büyük güçle gelen yalnızlığının hikayesidir.Michael Corleone adeta yüksek şatoda yaşayan yalnız adamdır.Filmin sonunda tüm düşmanlarını yok etmiş,karısından ayrılmış,ihanetin cezası olarak kardeşini öldürtmüş ancak bunun bedelini tecrit edilip yalnız kalarak ödemiştir.Karısının ardına kapıyı kapattığı sahnede gözlerinde bir gram bile merhamet ve sevgi yoktur.Al Pacino bürokratik,serinkanlı ve acımasız mafya babası rolünde mükemmel ötesidir.Paralel ilerleyen öyküde genç Vito rolünde Robert De Niro akademi ödüllü performansında ilk büyük çıkışı yapar.Bu muhteşem devam filmi ilk filmi tamamlayıp zenginleştirip efsanenin görkemini zirveye çıkarır.İlk film 40lı yıllarda,ikinci yapım 50li yılların sonlarında ve 20li yılları anlatırken Amerikanın karanlık tarihini anlatmaktadır.10/10

Eklenme Tarihi 19 Eyl 2010, saat 20.54
    38Turan94
    38Turan94

0 takipçi | Onun 31 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

Bazı yorumcular, serinin en iyi filmi demişler ama bence ilk filmin yeri ayrı. Buna karşın en iyi filmlerden birisi. İlk ve ikinci filmi sevenler bence oyunlarını da oynamalı ancak; oyun serisinde bile ilki çok daha iyi.

Eklenme Tarihi 03 Eyl 2010, saat 22.01
    thebestriff
    thebestriff

0 takipçi | Onun 25 yorumunu gör |

2.5 - Eh işte

tartışmasız serinin en iyi filmi 2. filmdir.

Eklenme Tarihi 31 Ağu 2010, saat 19.04
    QURESMA-UGUR-TAZEGÜL
    QURESMA-UGUR-TAZEGÜL

4 takipçi | Onun 191 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

Sinema Tarihinin En Unutulmaz Serisinin 2. Filminde Michael Rolüneki Al Pacino Resmen 'Ben Büyük Oyuncuyum Babalar' Diyor Performansını İzleyenlere.Filmdeki en sevdiğim Karakterlerden Olan fredo corleoneun nasıl bir adam olduğunu bu filmle anlıyoruz.Filmdeki Oyuncuların Hepsinin birer Usta Olduklarını Filmi İzlerken Herkes Anlamıştır Ama Filmde İki Oyuncu Vardı Ki Filmin %60ını Onların Şahane Oyunculukları Tamamlamış . Onları Tahmin etmek Çok Kolay ! Robert De Niro Ve Robert Duvall !!!Robert Duvall(Tom Hagen):Önceki Filmde Neden Oscar Almadı Ona Çok Şaşırıyorum!Filmdeki (Vito Corleonedan Sonra) En Önemli Karakterlerden Biri Olan Tom Hagenı Canlandıran Robert Duvall Tomun İçindeki Durumu Çok Gerçeçi Bir Biçimde Aktarmış Beyazperdeye.Bir Yandan Ailenin (Tam Olarak) İçinden Olmamasıyla İlgili Hafif Kıskançlığı Bir Yandan Pratik Zekası Tomun Muhteşem Ve Unutulmaz Bir Karakter Olmasına Yeterde Artar Bile.Robert De Niro (Vito Corleone) :Bu Filmde Sinema Tarihinin En 'Baba' Karakteri Olan Vito Corleoneu Canlandıran Robert De Niro Aldığı Oscarı Sonuna Kadar Haketmiş.Bu Filmdeki En Öne Çıkan Karakter Kesinlikle Vitoydu.Robert De nironun Muhteem Oyunculuğuyla Bu Muhteşem Karakterin Birleşimi 1 Oscar Ve Daha Birsürü Ödülle Sonuçlanmış :)Bazen 2. Filmin Daha Güzel Olduğunu Düşünsemde Aklıma Hemen Marlon Brando Geliyor Ve 1. Film Yine Serideki En Güzel Film Olduğunu Bana Kanıtlıyor.Gerçek Dostluklar,Aile Ve Dram İstiyorsanız The Godfather Part IDaha Fazla Aksiyon,Biraz Daha Az Dram Ve Bir İnsanın Nasıl 'Yüksediğini' Görmek İstiyorsanız The Godfather Part IIyu İzlemenizi Öneririm

Eklenme Tarihi 27 Ağu 2010, saat 16.36
    l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

23 takipçi | Onun 2089 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

Bana göre, serinin en iyisi...

Eklenme Tarihi 12 Ağu 2010, saat 13.26
    sasili
    sasili

0 takipçi | Onun 162 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

ilk filmden daha iyi olduğu kanısındayım. robert de nironun oyunculuğu ise eşsiz.

Eklenme Tarihi 15 Şub 2010, saat 23.24
    Eski Üye
    Eski Üye

4 - Çok iyi

tarihin baş yapıtı olan baba filmi 2007 yılında yabancı filmlerde 3 tane 9.5 puanı alan film vardı bunlar baba baba 2 ve esaretin bedeli şimdi bakıyorsun baba 2 8.8 50 nin üstünde filmler daha fazla puan almış yakışmıyor böyle bir kaliteli filme

Eklenme Tarihi 03 Şub 2010, saat 21.49
    ozzy-badd
    ozzy-badd

8 takipçi | Onun 730 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

sinema tarihinin en iyi dewam filmi. 1. film kadar iyi am 1. film dahi iyidi. robert de niro nun en iyi performansıdır bence.imdb de 3. sırada 74 de 6 oscarlı bir film.al pacino yine harika.marlon brandonun yoqluğu tabi biraz hissediliyor. ama o kadar mükemmel bir de niro varki o açıklığı kapatıyo. oyuncuk : 1011yönetmen:1010senaryo:1010film:1010.5

Eklenme Tarihi 07 Kas 2009, saat 12.22

5.0 : Başyapıt
    Kaydediyor…
    Kaydedildi
    Eleştiri
    Daha fazla yorum görmek istiyor musun?
     Facebook'ta Beyazperde'nin hayranı olun.