Hesabım
    Körleşme
    Körleşme
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 27dk | Dram
    Yönetmen Hacı Orman
    |
    Senarist Hacı Orman
    Oyuncular: Fatih Al, Asiye Dinçsoy, Vedat Erincin
    Basın
    2,5 1 Eleştiri
    Üyeler
    3,0 2 oy
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Sinan, üç yaşında görme duyusunu yitiren genç bir adamdır. O körlüğüyle barışık olsa da eşi Nilgün onun görebilmesini ister ve bunun için gereken ameliyatı olmaya Sinan’ı ikna eder. Ameliyatın başarılı geçmesinin ardından Sinan belli belirsiz görmeye başlar. Ancak kısa bir süre sonra tuhaf uyum karmaşaları ortaya çıkar. Nilgün, yaşananların Sinan’ın kör olduğu zamanlardan kalma alışkanlıklarından kaldığına inanır ve ona yeni hayatına uyum sağlaması için baskı yapar. Bu durum ikisinin arasında gerilim oluşmasına neden olur ve çift trajik bir hesaplaşmaya gider. Tam da bu kaos ortasında doktor, Sinan’ın yeni bir ameliyat olmadığı taktirde yeniden karanlık bir dünyaya sahip olacağını açıklar.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Körleşme

    Körleşmeyelim!

    Yazar: Banu Bozdemir
    Kısa filmi Homo Politicus ile 2015 yılında karşımıza çıkan yönetmen Hacı Orman ilk uzun metrajı Körleşme’de ameliyatla gözleri açılan kör bir adamın yaşadıklarını anlatıyor. Filmin yönetmenin ilgi odağında bir konu olduğu aşikar, çünkü karşımızda içselleştirilmeye yatkın, detaylarda anlama durumundan çok bir yaşama durumu mevcut. Biraz araştırınca yönetmenin görme engelliler için ülkemizde yayımlanan ilk kültür sanat dergisi Konuşan Dergi’nin kurucu yayın yönetmenliğini yaptığını öğreniyoruz. Karşımızda dayatılmış görme algısına, dayatmalara direnen bir adam var demek isterdim ama film o çıkış noktasının hakkını ne yazık veremiyor. Tabii yönetmen çizgiyi öyle bir kurmuş ki, Sinan görme duygusuna mı direniyor, yoksa alışkanlıklarını bırakması için tepesinde biriken baskılara mı? Tabii ki ikisi aynı yere çıkıyor çoğu zaman ama Sinan’ın çabalarıyla ortaya çıkan sonuç keskin bir biçimde ayrı
    Öneriler

    Son Haberler

    39. İstanbul Film Festivali'nin Kazananları Belli Oldu!
    Haberler - Festival ve Ödüller
    28 Temmuz 2020 Salı

    Oyuncular

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Türkiye
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2020
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Türkçe
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2020, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2020.

    Yorumlar

    Back to Top