0 takipçi | Onun 9 yorumunu gör |
birol ünelin oynadığını hiç farketmemiştim film hakkında zaten söze gerek yok.
Eklenme Tarihi 12 Ağu 2011, saat 15.06 Kurallara uymuyor ise tıklayın
0 takipçi | Onun 9 yorumunu gör |
birol ünelin oynadığını hiç farketmemiştim film hakkında zaten söze gerek yok.
Eklenme Tarihi 12 Ağu 2011, saat 15.06 Kurallara uymuyor ise tıklayın
0 takipçi | Onun 46 yorumunu gör |
iyi bir filmdi ama ben bazı yerlerinde çok sıkıldım 10/7
Eklenme Tarihi 11 Haz 2011, saat 19.16 Kurallara uymuyor ise tıklayın
prodüksiyon iyi de fazla uzun bir film. sıkıldım seyrederken. 5/10
Eklenme Tarihi 17 Nis 2011, saat 04.20 Kurallara uymuyor ise tıklayın
0 takipçi | Onun 13 yorumunu gör |
kendinize bir iyilik yapın ve bu filmi izleyin derim.. tek kelime ile muhteşem...
Eklenme Tarihi 24 Oca 2011, saat 23.08 Kurallara uymuyor ise tıklayın
0 takipçi | Onun 357 yorumunu gör |
savaş filmlerindeki o takım anlayışından çok kişiselliğe indirgenerek farklı bir konu işlenmiş güzeldi bence 10/9
Eklenme Tarihi 13 Oca 2011, saat 04.18 Kurallara uymuyor ise tıklayın
0 takipçi | Onun 2 yorumunu gör |
6-7 yıl önce seyrettiğim bu filmdeki kaliteye bugüne kadar hala rastlamadım. Hayatımdaki 1 numaralı filmdir.
Eklenme Tarihi 28 Ara 2010, saat 15.20 Kurallara uymuyor ise tıklayın
38 takipçi | Onun 2135 yorumunu gör |
Sağlam bir, 2. Dünya Savaşı filmi...
Eklenme Tarihi 12 Ara 2010, saat 02.50 Kurallara uymuyor ise tıklayın
10 takipçi | Onun 690 yorumunu gör |
gerçektende kült bir film yani çok eski bir film ben çocuken izlemiştim daha doğrusu izlememiştim tabi o zamanlar konusu itici gelmişti çok uzun ve sıkıcı. 10/7
Eklenme Tarihi 08 Ara 2010, saat 01.20 Kurallara uymuyor ise tıklayın
2 takipçi | Onun 497 yorumunu gör |
Çok güçlü bir film değil,gerçek bi olaydan hareket edildiği söyleniyor ama bu tür filmlerin aldığı standart eleştirilere uygun olarak tarihi gerçekliği tam olarak yansıtmadığı iddia ediliyor..belkide bunun sadece bir film olduğunu unutup tarih kitabı zannediyorlardır.
Eklenme Tarihi 09 Kas 2010, saat 16.37 Kurallara uymuyor ise tıklayın0 takipçi | Onun 26 yorumunu gör |
gerçek hikayede ne Alman Binbaşı Königin varlığı kanıtlanabildi ne de bu düellonun gerçekliği, Vassili Zaitsev gerçek bir kahraman ancak Sovyetlerin o dönem sıradan askerleri(keskin nişancılar da dahil) kahramanlaştırma ve Halka Moral düşmana gözdağı politikası doğrultusunda bu tip bir hikayeyi uydurup propaganda malzemesi yaptığı yönünde genel bir görüş hakim.Stalin, savaş sonunda Hitlerin yanmış cesedini bulup kalıntılarını Rus Arşiv depolarında saklı tuttuğu halde uzun yıllar Hitlerin ölümünü inkar etmişti ve suçu Soğuk Savaş rakiplerinin üzerine atarak onları yıpratmaya ve halkının gözünde küçük düşürmeye çalışmıştı.(Genel Kanı) Sonradan Hitlerin ceset kalıntıları Rus Arşivlerinde bulunmuştu.(Sovyetler Dağıldıktan 15-20 yıl kadar sonra yanlış hatırlamıyorsam, televizyonda da yayımlanmıştı, Hitlerin Altın dişini falan görmüştüm üzerindeki seri numarasından anlaşılmış).Hollywood Rus Kültür görsellerini kullanarak HollyWood vari bir film çekmiş, filmi Tarihi belge olarak görmemek gerekir,hani hiç bir film tarihi belge olarak görülemez ya neyse işte.Görsel Olarak Çok etkileyici bir film ben çok beğendim, ancak senaryo olarak vasat ve Sosyalizme bir hollywood aşağılaması gibi duruyor.(Sosyalist falan değilim yanlış anlaşılmasın) Sosyalizme, Amerikan bakış açısı demek istiyorum. Ne kadar taraflı olduğunu anlatmak istiyorum, zaten hikaye Rus masalı birde işin içine Hollywood girince iyice arapsaçı olmuş. Görseller Çok iyi zaten başka birşeye de Puan vermedim.. 10/7 Filmi içinde kendi kendine çelişkiye düşüren sahneler de var.Fakat izlemeye değer.
Eklenme Tarihi 15 Eki 2010, saat 23.57 Kurallara uymuyor ise tıklayın