Hesabım
    Savaş Köprüleri
     Savaş Köprüleri
    Vizyon tarihi belirsiz | 2s 56dk | Savaş Filmi
    Yönetmen Richard Attenborough
    |
    Senarist William Goldman, Cornelius Ryan
    Oyuncular: Dirk Bogarde, Sean Connery, Ryan O'Neal
    Orijinal adı A Bridge Too Far
    Üyeler
    4,0 34 Puanlama, 8 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    İkinci Dünya Savaşı'nın son günleri yaşanmaktadır. Almanlar, Fransız topraklarındaki malubiyetlerini almak üzeredirler. Müteffikler de Normandiye çıkarmasından sonra Ren Nehri üzerindeki bir köprüyü almanın arifesindedirler. Ancak yapılan büyük bir hata sonrasında köprüye yakın bir yere inmeleri planlanan paraşütçüler, köprünün oldukça uzağında bir yere indirirler. İndikleri yer, Alman Ordusu'nun elinin en güçlü olduğu savaş cephelerinden biridir.

    Fragmanlar

    Savaş Köprüleri Orijinal Fragman 3:06
    Savaş Köprüleri Orijinal Fragman
    3.416 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Dirk Bogarde
    Rolü : Lt. Gen. Browning
    Sean Connery
    Rolü : Maj. Gen. Roy Urquhart
    Ryan O'Neal
    Rolü : Brig. Gen. James Gavin
    Gene Hackman
    Rolü : Maj. Gen. Stanislaw Sosabowski

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    27 Haziran 2010 tarihinde eklendi
    Eski olmasına rağmen sağlam bir savaş filmi.Oyuncu kadrosu ve çekimler harika.Ben beğendim ve izlerken uzun süresine rağmen sıkılmadım.Savaş filmi seven arkadaşlara tavsiye olunur.
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    13 Aralık 2016 tarihinde eklendi
    II.Dünya Savaşı'nın akışını değiştiren Normandiya Çıkartması'ndan sonra generallerin sıkı bir çalışmadan sonra başlattığı Market Garden Operasyonu'nu en ince ayrıntısına kadar anlatan yapıt heralde dünya üzerindeki en güçlü kadroya sahip yapıttır aynı zamanda.Filmi almadan önce malum şu sıralar savaş filmlerine çok yakınlaşmıştım ve aynı zamanda kadroyu okumam ağzımndan salyalar akmasıyla bir oldu ...
    Devamını oku
    areano
    areano

    76 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    28 Eylül 2009 tarihinde eklendi
    çok iyi..tam bir belgesel tadında..
    pislick07kaan
    pislick07kaan

    75 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    13 Haziran 2009 tarihinde eklendi
    kadrosu yeter...

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1977
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 26 000 000 $
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1977, En iyi film: Savaş Filmi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1977.

    Yorumlar

    • UGUR-TAZEG?L
      II.Dünya Savaşı'nın akışını değiştiren Normandiya Çıkartması'ndan sonra generallerin sıkı bir çalışmadan sonra başlattığı Market Garden Operasyonu'nu en ince ayrıntısına kadar anlatan yapıt heralde dünya üzerindeki en güçlü kadroya sahip yapıttır aynı zamanda.Filmi almadan önce malum şu sıralar savaş filmlerine çok yakınlaşmıştım ve aynı zamanda kadroyu okumam ağzımndan salyalar akmasıyla bir oldu :) Bu ne dedim? Dünya üzerindeki hemen hemen tüm üstadlar aynı yapıtta bir araya gelmiş.Oldukça uzun bir süreye sahip olduğu içinde hemen almıştım.Filmin içeriğine gelelim: Öncelikle ilk aşamada Hitler Almanyası'nı istila edip savaşı çabucak bitirmek için tasarlanan bu büyük çaplı operasyonun başlangıcı, yapıacak planlamalar ve alınan tedbirler gösteriliyor.Bu aşama, operasyonun en ince detaylarını, fazlasını, azını ayırt etmeden seyirciye aktarıyor.Haritalar, gidilecek yollar, işgal edilecek bölgeler, generallerin görüşleri, planlamar derken filmin ilk aşaması sona eriyor ve o büyük savaş günü çıkageliyor.Yönetmen öyle bir zaman akışı çizmiş ki her an her saniyede farklı bölgelerin çatışmalarını tereddütsüz gösteriyor.Hedefin uzaklığını dahi her aşamada seyirciye belirtiyor.Savaş sahneleri yılına göre gayet güzel ve profesyonelce.Filmi almadan önce bu yönden önyargım vardı ancak savaş sahnelerini görünce önyargım yok oluverdi.Filmin müzikleri eskilere ait olduğu için II.Dünya Savaşı'nın gerçek atmosferini hissediyoruz adeta.O belgesellerdeki gerçek savaş görüntülerini izliyormuşuz hissine kapılıyoruz.Bu büyük çaplı opersayon sürekli olarak ters gitmeye başlıyor.Kötü hava koşulları, zaman yetersizliği ve ulaşmını zorlaşması ve cephane bölgelerinin Naziler tarafından ele geçirimleside eklenince filmde yaşadığımız kaos ortamı dahada heyecanlanıyor.Sürekli olarak bir cepheden diğeer cepheye gidiş-geliş yapıyor ve onuların mücadelelerine tanıklık ediyoruz.Kadro hakkında ne söylesem bilmiyorum.Galiba Sean Connery filmde en çok etkilendiğim oyuncu oldu.Sempatik tavırları ve benzersiz mimikleriyle yine her zaman ki gibi beni çok etkiledi.Aynı şekilde Anthony Hopkins ve Michael Caine üstadlarıda.Her oyuncu üstüne düşen görevi başarıyla yerine getirmiş.Filmde Alman ordusunun ne kadar güçlü olduğunuda bir nevi görüyoruz.Bir yandan İngiltere ve bir yanda ABD ikilisi tüm güçleriyle savaşmalarına rağmen Almanları tam olarak geri püskürtemiyorlar.Hitler'in tam 6 yıllık çalışmasıyla teknolojik ve son derece güçlü bir ordu halini alan Alman ordusundan etkilenmemek zor görünüyor.Soğukkanlı, acımasızlar.Askerden çok robota benziyorlar aslında.Kısa kesecek olursak.A Bridge Too Far, II.Dünya Savaşı'nı en iyi şekilde tanımlayan filmlerden kanımca.savaş severlere özelliklede şiddetle tavsiye ederim. 8,5/10
    • Murat P.
      en iyi savaş flimlerin den biri
    Back to Top