Hesabım
    Koyaanisqatsi
    Koyaanisqatsi
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 27dk | Belgesel
    Yönetmen Godfrey Reggio
    |
    Senarist Godfrey Reggio, Ron Fricke
    Üyeler
    3,4 25 Puanlama, 8 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Phillip Glass’ın unutulmaz müzikleriyle belleklere çakılan Koyaanisqatsi, görüntülere dair bir festivali çağrıştırıyor. 1983 yılı itibariyle devrim niteliğinde olan film hayatın imgesel dengesine(ve dengesizliğine) yakılan bir ağıt niteliğinde. Görüntüden görüntüye geçerek, sonunda tüm görüntülerin tek bir görüntünün yansımasından ibaret olduğunu ispatlamaya çalışan film, tabiat bilimleriyle ve sosyal-antropolojiyle bağlarını sıkılaştırıyor.

    Otuz yıldır hayatın anlamını görüntülerin toplamından çıkarsamaya çalışan yönetmen Godfrey Reggio'nun en iyi belgeseli olan Koyaanisqatsi; doğa ve medeniyet arasındaki çelişkiyi ortaya koyan, Powaqqatsi ve Naqoyqatsi ile beraber oluşan bir üçlemenin ilk ayağını teşkil ediyor. 6 yılda toplanan görüntüleri ve 3 yılda hazırlanan müzikleriyle, hiçbir diyalog içermemesine rağmen gelmiş geçmiş en etkileyici belgesellerden biri olduğuna şüphe yok.

    E.T

    Öneriler

    Son Haberler

    Christopher Nolan'ın En Sevdiği 20 Film!
    Haberler - Sanatçılar
    24 Haziran 2019 Pazartesi

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    beck31
    beck31

    Takipçi 1.383 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    27 Ekim 2009 tarihinde eklendi
    Bu denli zorlayıcı bir film-hakikaten eşi zor bulunur türden, çok ama çok değerli.Güzel görüntüler ilk planda ama öyle bir geçiş yapıyorki ardı ardına, durmadan, bilindikleri kanırtırcasına,tüm benliği sınatıyor adeta.Filmden bahsedilecekse ismi anılmadan geçilmeyecek Philip Glass için ise sadece Yuh! diyorum, zaten önce kabul etmemiş-filmi izlemiş ve ardından yapmakta karar kılmış müziklerini, uyumlu fakat hiç ...
    Devamını oku
    pelgraf
    pelgraf

    Takipçi 33 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    21 Aralık 2006 tarihinde eklendi
    belgeseli izlemeden önce ve izledikten sonra diyorum, çünkü farkıında olmadığımızz ve tamamen içinde olduğumuzz evrenn bize çok güzel belgeliyorr serinin diğer 2 belgeselide bu amaç doğrultusunda ama bana koyaanisqatsi daha bizden geldii özellikle son film olan naqoyqatsi de daha çok grafik kullanılmış elbetteki 3 filminde etkileyicilik derecesii birbirini tammalıyorr izliycekseniz üçünüde izleyin tam olsun tavsiye ...
    Devamını oku
    Jef---Costello
    Jef---Costello

    Takipçi 152 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    16 Nisan 2011 tarihinde eklendi
    İnanılmaz ötesi bir belgesel..Yönetmen 80 dk boyunca olağanüstü bir resital sunuyor bize..

    Arşivinizde muhakkak olmalı..10/10

    "Toraktan değerli şeyleri kazırsak felaketi çağırmış oluruz"

    "Arınma günü yaklaştığında gökte ileri geri örümcek ağları örülecek"

    "Bir gün gökten yağabilecek bir tas dolusu kül toprağı yakacak, okyanusları kaynatacak"
    teo-17
    teo-17

    Takipçi 288 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    20 Kasım 2006 tarihinde eklendi
    Müthiş'Büyüleyici? Ses ve görüntünün çarpıcı bir senfonisi. Bir sanat eseri. mutlaka izleyin..8/10

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film (1970-1985)

    Yapım, "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film" listesinde yer alıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1982
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe -
    Dil Sessiz
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Yorumlar

    • erenov
      Gelmiş geçmiş en iyi filmlerden biri olarak sinema tarihindeki yerini almış yapımdır bence. Bu bir belgesel ya da film tartışmasına hiç gerek yok ancak şunu söyleyeyim ülkemizdeki köklü festivallerden biri belgesel bölümünü kaldırmış gerçtekten utanç verici. Herhalde bu filmi görmediler. Ki bu film festivallerde en iyi belgesel değil en iyi film ödülleri almış ya da aday olmuştur. Ancak aynı zamanda dünyanın, özünü anlatan bir belgeseldir tabii ki. İnsanlık nereden geldi nereye gidiyor? Doğanın bize sudnukları ve bizim dünyayı yok edişimiz nelere sebep oluyor ya da olacak? İnsanoğlu nasıl virus gibi heryere yayılıp kendi sonunu getiriyor?Müziklerinden bahsetmeye bile gerek yok. Film diyalogsuz olduğu için bu müzikler çok önemli ve adeta sizi yönlendiriyor. Çok başaralı bir yönetmen, görüntü yönetmeni ve besteci ekibi. Bu ekibin diğer işleri de inanılmazdır. Artık izlediğim bir şeyi beğenme çıtamı bir başkasına anlatırken bu filmden yola çıkıyorum. Bu filmi izledikten sonra şu ana kadar çok az film bu çıtaya yaklaştı. Kesinlikle bir senaryonun ya da sinema dilinin sanata en çok yaklaştığı anlardan birisidir bu film. Anlatılamayacak kadar kişiye özel etkileri olan düşündüren saykoldelikdir resmen, kelimeler ile ifade edilemeyecek bir çok derin ve felsefik konuyu ihtiva eder ve izleyeni düşündürür. Nasıl bir sanat eseri ya da tablo herkese başka bir açıdan başka bir boyutta bir güzellik ya da fikir sunuyorsa bu film de öyledir.Film bittiğinde resmen üzüntü duydum. Neyse ki bu tarzda çekilmiş bir çok farklı yapım da var hatta şanlısınız ki eğer severseniz bu bir üçleme.ancak şunu söyleyeyim herkesin izleyebileceği bir anlatım tarzı da yok bir çok insanı sıkabilir. ancak dediğim gibi kesinlikle anlatılmayacak nitelikte bir film izleyip kendi yorumunuzu gerçekliğinizi bulup bulamayışınıza kalmış.Burada spoiler verip mahvetmek de istemem fakat hayatın özü ve bunun ne kadar hassas bir dengede olduğunu anlatmaya çalışması gibi bir derdi filmin görüntüler sanki rastgele ilerliyor gibi fakat sonunda bir bütüne bir mesaja bağlanıyor gerçekten çok etkileyici. Orjinal müzikleri inanılmaz fakat sesini kısıp kendi ambient müziklerinizi izleyerek bile izleyebilrisinz o kadar başarılı bir yapım.
    Back to Top