Hesabım
    Rüya Bilmecesi
     Rüya Bilmecesi
    8 Aralık 2006 Sinemada | 1s 45dk | Komedi, Fantastik, Romantik
    Yönetmen Michel Gondry
    |
    Senarist Michel Gondry
    Oyuncular: Sacha Bourdo, Stéphane Metzger, Pierre Vaneck
    Orijinal adı The Science of Sleep
    Üyeler
    3,8 291 Puanlama, 49 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Ya rüyalar artık gerçek olursa? Kendi dünyasında yaşayamayı seven utangaç Stephane, Paris’te ufak bir apartman dairesinde yaşamaktadır. Yan dairesine taşınan Stephanie'ye aşık olmaya başladığını farkedince duygularını nasıl kontrol etmesi gerektiğini bilemez. Hayal dünyası o denli geniştir ki, bir süre sonra rüyalarındaki olayları kendi amaçları için kullanabilmeyi başarır.

    Bir noktadan sonra rüyalar ile gerçeklerin birbirine karışması, Stephane’ın gerçekleri kavrayabilmesini zorlaştıracaktır. Stephanie, kendisini reddetmiştir. Ama acaba gerçekten de reddetmiş midir, yoksa her şey, bir rüyadan mı ibaretir? Gerçeklerden duyduğu tatminsizlikten ötürü, rüyalarında yarattıklarıyla tatmin olmaya çalışan Stephane için yaşadığı hayatı algılamak oldukça zorlaşır.

    2004 yılının en beğenilen filmlerinden biri olan ve çok kısa bir sürede, pek çok sinemasever ve eleştirmen tarafından kült film statüsüne yükseltilen Sil Baştan filminin yönetmeni Michel Gondry’nin yazıp yönettiği Rüyalarımız, son dönemin yıldızı hızla parlayan oyuncularından Gael García Bernal’ın performansıyla da, ayrı bir dikkat çekiyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Rüya Bilmecesi

    Kaufman’sız Bir <b>Rüya Bilmecesi</b>?

    Yazar: Ayşegül Kesirli
    Bizler herhangi bir şarkıyı dinlerken kendi zihnimizde sadece kendimizin görebileceği bir video klip yaratıyoruz; gözlerimizi kapattığımızda hayattan topladığımız görüntü parçalarını kendimize özgü bir düzenle kurguluyoruz ve dinlediğimiz şarkıyı da bu görüntüler bütününün arka fonuna yerleştiriyoruz. Sonuç olarak gözlerimizin arkasında bir filme benzer hareketli görüntüler elde ediyoruz. Çektiği müzik videolarıyla ünlenen yönetmen Michel Gondry, kariyerinin büyük bir kısmını bir şarkı esnasında dinleyicilerin kafalarında ne gibi görüntüler, nasıl filmler oluşabileceğini, dinlediklerinin onlara neler hissettirebileceğini öngörmeye çalışarak geçirmiş biri belki de. Bu nedenle de onu, iç dünyamıza keşifler düzenleyen ve burada bulduğu başı sonu belli olmayan parçalardan içimizi acıtacak kadar bize ait hikayeler çıkaran bir yönetmen olarak tanımlamak yanlış olmaz.Geç gelen vizyon gösterimi

    Fragmanlar

    Rüya Bilmecesi Orijinal Fragman 2:13
    Rüya Bilmecesi Orijinal Fragman
    2.120 gösterim

    Ekstra Videolar

    Röportaj 1 - İngilizce 5:10
    Röportaj 1 - İngilizce
    1 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Rüya Bilmecemizi Bilenler
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    15 Aralık 2006 Cuma

    Oyuncular

    Sacha Bourdo
    Rolü : Serge
    Stéphane Metzger
    Rolü : Sylvain
    Pierre Vaneck
    Rolü : Pouchet
    Gael García Bernal
    Rolü : Stéphane Miroux

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Ilknur K
    Ilknur K

    Takipçi 1.236 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    12 Eylül 2008 tarihinde eklendi
    İlginç bir filim. Eşi benzeri yok. Görüntüsü güzel bazen saçma bazen komik bazen ilgi çekici. 10/7
    naked-soul
    naked-soul

    Takipçi 561 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    23 Ocak 2008 tarihinde eklendi
    eğlenceli bir o kadar da zekice kurgulanmış bir film. zaten gael garcia bernal’in pedro almadovar’ın kötü eğitim filminden bu yana oyunculuğunu takdir ederim,zor bir rol değildi canlandıracağı karakter ama yine de başarılı performansını ekrana yansıtıyordu. abd vizesi olarak kabul edilen sil baştan’ın yönetmeni Michel Gondry’nin yine gerçekle hayal dünyasının içiçe girdiği keyifli bir film var karşımızda...
    adofina
    adofina

    Takipçi 38 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    9 Ocak 2010 tarihinde eklendi
    izlerken insanı gerçeklikten uzaklaştıran, hem sevimli ve fantastik hem hüzünlü bir film. kesinlikle izlenmeli hem de birkaç kez.
    baranonline
    baranonline

    Takipçi 41 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    9 Kasım 2006 tarihinde eklendi
    sil baştan filminden sonra çok beğendiğim yönetmenin merakla beklediğim film bakalım nasıl olcak

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa, İtalya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2005
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 6 000 000 $
    Dil İngilizce, Fransızca, İspanyolca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2005, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2005.

    Yorumlar

    • MojoRising
      Michel Gondry ''Sil Baştan'' gibi bir başyapıtı sinema tarihine armağan ettikten sonra artık hangi filmi yönetirse yönetsin o film ile kıyaslanacak kuşkusuz her yeni filmi. ''Rüya Bilmecesi'' de aynı durumdan muzdarip elbette. Filmi ister istemez ''Sil Baştan'' ile kıyaslıyor zihnimiz. Filmin yeteri kadar başarılı olamamasının sebebi ''Sil Baştan'' filmindeki gibi seyircinin kendisini rahatlıkla özdeşleştirebileceği karakterleri barındırmaması bana göre. O filmde izleyici kendisini rahatlıkla iki karakterin yerine koyabiliyordu. Bu filmde ise bu pek mümkün olmuyor...
    • MojoRising
      2/2...mesela Bernal'ın canlandırdığı karakter (Stephane) çok fazla uçuk, yan karakterlerin ise birçoğu aşırı derecede karikatürize. Belki Charlotte Gainsbourg'un canlandırdığı Stephanie karakteri hariç filmde elle tutulur, seyircinin kendisiyle özdeşleştirebileceği hiçbir karakter yok. Bu da filmin ''Sil Baştan'' gibi herkese hitap edebilen bir film olma şansını engellemiş. Yönetmen fazla kişisel bir filme imza atmış. Stephane karakteri yönetmenin alter egosu gibi duruyor perdede. Deneysel bir film izlemek isteyenler beklentilerini çok yüksek tutmazlarsa filmden orta sularda bir beğeniyle ayrılabilirler. Ancak belirttiğim gibi herkese hitap edebilecek bir yapıya sahip değil film.
    Back to Top