Hesabım
    Büyük Kaçış
    Büyük Kaçış
    Vizyon tarihi belirsiz | 2s 49dk | Macera, Dram
    Yönetmen John Sturges
    |
    Senarist James Clavell, W. R. Burnett
    Oyuncular: Steve McQueen, Charles Bronson, James Donald
    Orijinal adı The Great Escape
    Üyeler
    4,3 180 Puanlama, 37 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Büyük Kaçış'ta İkinci Dünya Savaşı esnasında yüksek güvenlikli bir kampta esir tutulan bir grup savaş esiri, Almanlar tarafından büyük bir titizlikle gözlenmektedir. Alman askerleri bu kamptan çıkmalarının imkansız olduğunu defalarca belirtseler de bir İngiliz asker, hendek kazıcısı ve usta bir hırsızdan oluşan ekip sınırları zorlayarak imkansızı gerçekleştirmeye çalışacaklardır. Ancak sorun sadece kamptan çıkmış olabilmek değildir. Dışarıdaki dünyada onları bekleyen çeşitli handikaplar vardır.

    Paul Brickhill’in romanından beyaz perdeye uyarlanan klasik film başrollerindeki Steve McQueen ve James Garner gibi önemli isimlerle dikkat çekiyor.

    Öneriler

    Son Haberler

    Kaçma Sırası Stallone'nin
    Haberler - Gündemdeki Filmler
    28 Eylül 2004 Salı

    Oyuncular

    Steve McQueen
    Rolü : Hilts 'The Cooler King'
    Charles Bronson
    Rolü : Danny 'Tunnel King'
    James Donald
    Rolü : Ramsey 'The SBO'
    Donald Pleasence
    Rolü : Blythe 'The Forger'

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    25 Eylül 2012 tarihinde eklendi
    Kadrosunda muhteşem bazı oyuncuları barındırıyor. Veya şöyle dersek daha doğru olabilir; rollerine muhteşem yakışan ve onları yaşayarak canlandıran oyuncular var kadroda. Hepsi bir arada, uyum içinde boy gösteriyorlar. Basit bir hapishaneden kaçış hikayesi gibi görünen filmi başka bir noktaya taşıyan faktörlerden biri de bu etkileyici kadrosu. Zaten bu kaçış filmlerinin çoğunun da ilham kaynaklarından biri "The ...
    Devamını oku
    Engin Yüksel
    Engin Yüksel

    Takipçi 1.438 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    28 Ekim 2014 tarihinde eklendi
    gerçek bir olaya dayanan uzun süresine rağmen zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacağınız zaman ötesi bir yapım 8/10
    l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

    Takipçi 2.129 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    5 Ocak 2011 tarihinde eklendi
    Sıkı bir kaçış filmi. Hele de atmosfer 2. Dünya Savaşı dönemi olunca...
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    1 Mayıs 2015 tarihinde eklendi
    Beklentilerimi boşa çıkarmadı,izlediğim sayılı iyi kaçış filmleri arasına rahatlıkla girmeyi başardı,180 dakikaya yakın sürdü ama zaman nasıl geçti hiç anlayamadım!

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film (1950-1970)

    Yapım, "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film" listesinde yer alıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1963
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe 4 000 000 $
    Dil İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1963, En iyi film: Macera, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1963.

    Yorumlar

    • UGUR-TAZEG?L
      KAÇIRILMAMASI GEREKEN BİR BAŞYAPITNedense eski filmleri izlediğimde yeni çıkan amerika yapımı popüler kültürün etkisi altında şekillenmiş,hergün bir yenisinin vizyona girdiği 3. sınıf filmlerden nefret etmeye başlıyorum.Kaliteden ödün verilmeyen senaryolar artk eskide kaldı.Maalesef şimdi çevrilen filmler eskilerinin tadını asla veremiyor.Yada biz önyargıyla yaklaştığımız için böyle oluyor.Nedenini bilmiyorum ama Büyük Kaçış hapishane konulu filmler arasında izlediğim en güzel yapımlardan...Özgürlük mücadelesi ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.Kurulan kaçış planlarının hepsi akıllıcaydı.Yeraltındaki toprakla,yeryüzündeki toprak arasında kalan mesafede açılmış daracık bir özgürlük tünelinde çekilen onca sıkıntılar ve bunların boşa gitmemesi için verilen mücadele takdire şayandı.Steve McQueen hayranı olmamı sağlayan film Büyük Kaçış'ın ta kendisi...Karizmatik sinema önderi Steve McQueen her tavrıyla hayranlık uyandıran sayılı oyunculardan biri...Bu filmde dostluğun ve dayanışmanın neler başarabileceğine inanamayacaksınız.Feyzlendikçe başarıyı perçinleyen en ufak bir detayın bile önemli olduğunu,birini atlamanız halinde nelere mal olabileceğini anlayacaksınız...Her ne kadar son sahnelerde moraliniz biraz bozulsa da bu başyapıtı mutlaka ama mutlaka izleyin.Yaşananlar o kadar gerçekçi anlatılmışki [ ki zaten gerçek :) ] bir anda kendinizi onların yerinde hissedebilirsiniz.Film ne çok yavaş ilerliyor ne de çok hızlı.Orta tempoda ilerleyen akıcı bir senaryosu var.Size garanti veriyorum türünün en iyi filmlerinden biri.Gerçek bir hikayeden uyarlandığı için merak içinde sonuna kadar izliyeceksiniz.Hiçbir zaman 'İşleri yoluna koyduk,bundan sonra rahatız....' benzeri eminlik cümleleri kurmayın.Zamanın rüzgarı tersten esip bir anda mahfeder ! ardına da bakmaz... .Siz gidenlere acımazsınız,acıyacağınız tek şey verdiğiniz emek,döktüğünüz ter olacaktır...Puanım: 8.7/10
    Back to Top