Hesabım
    Babalar ve Oğulları
    Babalar ve Oğulları
    12 Aralık 2003 Sinemada | 1s 49dk | Dramatik komedi
    Yönetmen Fred Schepisi
    |
    Senarist Jesse Wigutow
    Oyuncular: Bernadette Peters, Kirk Douglas, Michael Douglas
    Orijinal adı It Runs in the Family
    Üyeler
    2,8 20 Puanlama, 4 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Grombergler, birbirleri ile iletişim kurmak konusu haricinde son derece başarılı bir ailedir. Alex Gromberg, babasının kendisine karşı yaptığı hataları tekrar etmemeye özen gösterse de nihayetinde türlü huylarını da babasından teslim almıştır. Karısı Rebecca, evliliği ve çocuk yetiştirmek sorumluluğu arasında profesyonel bir yaşam kurmaya özen gösteren bir psikologdur. Mitchell Gromberg, New York’un önde gelen hukuk firmalarından birinin emekli ortaklarından biri olup bir gün ölecek olmak fikri ile baş etmekte zorlanmaktadır. Eşine adanmış bir hayat süren karısı Evelyn, hayat boyu Alex ile aralarında barış ve huzuru sağlayan mihenk taşı olmuştur. Asher yani Alex’in en büyük oğlu, kafası karışmış bir topluluk içerisinde yaşam, sevgi ve seks kavramları ile başa çıkmaya çalışan isyankâr bir öğrencidir. 11 yaşındaki Eli, muhtemelen Gromberg erkekleri arasındaki en olgun ve aklı başında olanıdır. Üç ayrı kuşak, her biri bambaşka hayatlar yaşarlar. Buna rağmen öyle anlar vardır ki kutlamalar yapmak, kahkahalar atmak, kavga edip ağlamak ve birbirleri için endişelenmek adına bir araya gelerek birleşirler. Michael Douglas’ın, babası Kirk Douglas ile birlikte kamera karşısına geçmek arzusunu gerçekleştirdiği bir film.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Babalar ve Oğulları

    <b>Babalar ve Oğulları</b>: Ailevi Meseleler

    Yazar: Irmak Koçkan
    Eminim ki, filminde oynayacak oyuncular yönetmen Fred Schepisi'yi oldukça heyecanlandırmıştır. Kirk, Michael, Diana ve Cameron Douglas; sorunlu bir Manhattan ailesinin üyelerini canlandırıyorlar. Catherine Zeta-Jones'a gelince. Sanırım başka bir işi vardı.Mitchell Gromberg (Kirk Douglas) emekli bir avukattır ve geçirdiği inmeden sonra yavaş yavaş toparlanmaktadır. Oğlu Alex (Michael Douglas) ise babasının şirketindeki ortaklığı reddetmiştir ve belki de; çok paraya, iyi bir aileye sahip olması yüzünden oluşan "suçluluk duygusundan" dolayı, evsizlere yemek veren bir aşevinde gönüllü olarak çalışmaktadır. Karısı Rebecca (Bernadette Peters) psikiyatristtir. Hatta işinde o kadar iyidir ki, kocasının başka birine karşı duymuş olduğu şehveti bile anlayamaz! Sevimli ve tatlı büyükannemiz Evelyn'nin (Diana Douglas) sağlığı ise tehlike çanları çalmaktadır, kendisinin her gün diyalize girmesi gerek
    Öneriler

    Oyuncular

    Bernadette Peters
    Rolü : Rebecca Gromberg
    Kirk Douglas
    Rolü : Mitchell Gromberg
    Michael Douglas
    Rolü : Alex Gromberg
    Cameron Douglas
    Rolü : Asher Gromberg

    İzleyici eleştirisi

    kepce29
    kepce29

    Takipçi 61 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    5 Aralık 2003 tarihinde eklendi
    turgevyevin babalar ve oğullar adlı romanından uyarlama sanmıştım ama yanılmışım
    Aslıhan Gayyurhan
    Aslıhan Gayyurhan

    Takipçi 285 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    5 Eylül 2004 tarihinde eklendi
    Dün izledim. Ben Douglas ailesinin hiç bir üyesini sevmem (Michael Douglas'ın "oyun" filmi favorilerim arasındadır. sean penn ve film harika olduğu için) Sırf meraktan izledim, tüm aile birarada nasıl bir film çıkmış diye. Benim tarzım değil ama annemin beğeneceği türden bir film. Bence de basit bir aile dramı :)
    kivanc-ka
    kivanc-ka

    35 değerlendirmeler Takip Et!

    1,0
    12 Aralık 2003 tarihinde eklendi
    Fikrine katılmamak mümkün değil. Evde ailenle oturup, izlemek çok daha keyifli olacaktır tabi ama acaba sizin bu filmi huzurlu bir şekilde izleyebilecek bir aileniz var mı? Ben bundan kuşkuluyum açıkçası. Bu arada "Allah kimseyi gülmekten ayırmasın". Birazcık güldürebildiysem ne mutlu bana. (Soldaki el işaretine dikkat)

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2003
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce, İbranice, İspanyolca
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital DTS
    Yapım formatı 2.35 : 1 Cinemascope
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2003, En iyi film: Dramatik komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2003.

    Yorumlar

    Back to Top