Hesabım
    Canım Babacığım
    Canım Babacığım
    18 Mart 2005 Sinemada | 1s 47dk | Belgesel
    Yönetmen Andrew Jarecki
    Orijinal adı Capturing the Friedmans
    Üyeler
    2,6 18 Puanlama, 7 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    1980’lerin sonunda Friedmanlar, saygı gören bir bilgisayar ve müzik öğretmeni olan baba Arnold Friedman, anne ve ev hanımı olan Elaine Friedman ve üç yetişkin oğulları David Friedman, Seth Friedman ve Jesse Friedman, tipik bir orta sınıf Amerikan ailesidir. Her ne kadar mutlu bir tabloya sahip olsalar da bir gün Arnold’un çocuk pornosu işinin içinde olduğunun açığa çıkması ve bu konuda suçlanması ile umulmadık ve keskin bir dönüşüm başlar. Film bir belgesel niteliğinde izleyicisi ile buluşuyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Canım Babacığım

    Trajediyi Belgelemek

    Yazar: Ertan Tunç
    Duman filminde Harvey Keitel'in canlandırdığı tütün satıcısı, her gün aynı yerde, aynı saatlerde aynı açı ile bir fotograf çekiyordu. Sırf bu hobisi/saplantısı için senelerdir tatile bile gitmeyen adam çektiği fotograflar sayesinde zamanın akışı, yarattığı çözülme ve bunun doğal sonuçları üzerine unutulmaz bir söylemi yakalamayı başarıyordu. Canım Babacığım ise tamamen gerçek olaylara dayanan hikayesinin gücünü ve zamana karşı yaklaşımını en zor anlarda bile kayıtta olan, neredeyse hiç kapanmayan bir kameraya borçlu. Friedman'ların kamerası bir ilişkinin öncesine, aile olmanın başlangıcına, ailenin yaşadıklarına, bir dizi kötü olayla çatırdamaya başlayan ilişkilere ve hazin sona dair her önemli anı yakalamayı başaran ve bu yönüyle hem kurgu hem de sanki Friedman'lar bu belgesel için bütün bu felaketleri yaşamış hissi veren bir görsel öğeye dönüşmüş.Ailenin kamera kayıtları sayesinde müke
    Öneriler

    İzleyici eleştirisi

    nihan-ka
    nihan-ka

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    3,0
    3 Şubat 2006 tarihinde eklendi
    insanların gerçek yüzünü gördüğümüzü zannettiğimiz ama tamamiyle yanıldığımızı düşündüğümüz ağır bir belgesel. duygusal anlamda aşırı sarsıcı değil ama bir an için her iki tarafın masumluğuna inanırken gözlerindeki bakıştan o kişilerin arsız birer yalancı olduğunu anlayabildiğiniz ilginç bir belgesel.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2003
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Yorumlar

    Back to Top