Hesabım
    Sahne Güzeli
    Sahne Güzeli
    26 Kasım 2004 Sinemada | 1s 50dk | Dram
    Yönetmen Richard Eyre
    |
    Senarist Jeffrey Hatcher
    Oyuncular: Clare Higgins, Billy Crudup, Tom Wilkinson
    Orijinal adı Stage Beauty
    Üyeler
    3,5 31 Puanlama, 16 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    17.yy İngilteresinde kadınların sahneye çıkmasının yasak olduğu bir dönem? Erkeklerin kadın kılığında sahneye çıkmasıyla, yıldızı parlayan Edward ? Ned ? Kynaston, İngiltere? nin en ünlü ve en gözde kadın oyuncusu olmuştur.

    Trajedilerin yıllardan beri aynı kişiler tarafından, aynı şekilde oynanmasından sıkılan yeni kral 2.Charles bazı değişikler yapılmasını ister. Artık kadınların da özgürce sahneye çıkma hakları vardır. Gizli gizli küçük rollerde oynayan kostümcü Maria bu duruma en çok sevinenlerden biri olur. Artık önü açılmıştır ve kısa zamanda ünlenmeye başlayacaktır.

    Bu durumdan rahatsızlık duymaya başlayan Ned, kadın oyuncuları tiye alan bir anlayış içersine girer. Ama rakipleri artık gerçek kadınlardır ve onların kadın kılığına girmelerine gerek yoktur. Maria O’ na erkek olduğu gerçeğini hatırlatır.

    Jeffrey Hatcher? ın Compleat Female Stage Beauty adlı oyunundan uyarlanan filmin senaristliğini yine aynı kişi üstlenmiş.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Sahne Güzeli

    <b>Sahne Güzeli</b> Cinsiyetini Arıyor

    Yazar: Ali Ercivan
    Sinemalarımızda en son Iris ile izlediğimiz tiyatro kökenli İngiliz sinema yönetmeni Richard Eyre, aslına bakarsanız basbayağı vasat bir yönetmen. İyi bir metin ve kadro ile çalıştığı sürece, başarılı kabul edilen filmler ortaya çıkarabiliyor. Fakat yine de bugüne dek önemli bir sinema eseri yaratabildiğini söyleyemeyiz. Sahne Güzeli (Stage Beauty) de bir istisna değil.1660'larda, kadınların tiyatro oyunculuğu yapmalarının yasak olduğu ve dolayısıyla tüm kadın rollerinin erkekler tarafından canlandırıldığı bir dönemdeyiz. Daha önce 1993 tarihli Çin yapımı Elveda Cariyem'de (Farewell, My Concubine) karşımıza başka bir kültürün penceresinden anlatılmış haliyle çıkmış bir öykü bu. Billy Crudup tarafından canlandırılan Ned Kynaston, İngiltere'nin en popüler oyuncusudur. Shakespeare'in Othello'sundaki Desdemona rolüyle salonları doldurmaktadır. Onun asistanı olan ve Claire Danes tarafından ca
    Öneriler

    Oyuncular

    Billy Crudup
    Rolü : Ned Kynaston
    Tom Wilkinson
    Rolü : Thomas Betterton
    Claire Danes
    Rolü : Maria

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    Engin Gürses
    Engin Gürses

    Takipçi 88 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    7 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    Sinemada tiyatro hayatının anlatıldığı filmler her zaman ilgimi çekmiştir. Oyunculuk gelişimi üzerine büyük ipuçları taşır bu filmler.Aşık Shekespeare dan sonra yine İngiltere klasizmi içerikli bir tiyatro filmi Stage Beauty. Fakat 16. yy. İngilrete dekorları haricinde klasik sinemanın etkisini bulmak mümkün değil.sinema dili olarak muhalif bir film olmaya daha yakın. Oyunculuklar kesinlikle vasatın üzerinde...
    nicolas3923
    nicolas3923

    Takipçi 14 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    3 Temmuz 2008 tarihinde eklendi
    1600 lü yılları ve o zaman ingilteresinin tiyatroya bakışı anlatılıyor. Claire danes ve billy crudup harika oynuyorlar.
    Actor-Ums
    Actor-Ums

    Takipçi 354 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    16 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    bu film bence daha çok öğretici kıvamda. bu yüzden bu filmin bana birşeyler kazandırması çok güzel oldu. en azından tiyatro ile ilgili biri olduğumdan tiyatro ile ilgili bilgiler edinmem daha güzel oldu. bence herkesin izlemesi ve bilgilerinin gelişmesi gerekir.. tavsiye ederim
    jjpwitter
    jjpwitter

    11 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    27 Kasım 2004 tarihinde eklendi
    çok güzel bi film!!hele ki son sahnede siz de film içindeki izleyicilerle birlikte donup kalıyosunuz!!beni tek sinirlendiren şey koca salonda çok az kişi olmamızdı.lütfen gidin ve bu filme hakettiği değeri verin.ben pişman olmadım.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İngiltere, ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2004
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital
    Yapım formatı 2.35 : 1 Cinemascope
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2004, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2004.

    Yorumlar

    Back to Top