İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış... Ve İlkbahar

19%
6 kritik
2 kritik
Sırala En yeniler- En çok eleştiri yazmış üyeler
- En çok takip edilen üyeler
The--Recep
Onun 62 yorumunu gör
4 - Çok iyi
Kim Ki-Duk un fılmlerı dıger butun fılmlerden cok farklı..Sanat kelımesının gerçek anlamını öğretiyor adam..Filmde replik yok ama çok daha fazlası var..Görsel şölen..Sanat şöleni..
bi arkadaş bir iki kelımelık konuyu fılm yapmışlar dıye fılmı eleştirmiş..
Aşk da tek kelime...
Eklenme Tarihi 11 Oca 2011, saat 19.54
mydreams04
Onun 47 yorumunu gör
4 - Çok iyi
Huzur verici, sade ve mükemmel bir film.. Uzak doğunun gösterişten uzak, yakın felsefesini yansıtan, müzikleriyle büyüleyici eşsiz bir yapıt.. 8/10
Eklenme Tarihi 31 Ağu 2010, saat 09.38
Kurallara uymuyor ise tıklayın
İlkbahar, Yaz, Sonbahar, Kış... Ve İlkbahar i gördünüz mü?
Eleştirimi yayınla
gregorsamsa1907
Onun 5 yorumunu gör
2.5 - Eh işte
huzur kelimesini anlamak için izlenir..
Eklenme Tarihi 28 Ağu 2010, saat 21.04
bordoblue1967
Onun 81 yorumunu gör
4 - Çok iyi
Budizmin özünde var olan iç huzurunu fazlasıyla hissedebileceğiniz bir yapım. Mümkünse tek başınıza ya da 'sinema kültürü olan birileriyle' izlemenizi tavsiye ederim. [8/10]
Eklenme Tarihi 12 Haz 2010, saat 13.49
Eski Üye
1 - Çok kötü
Film aslında hiçbir türe girmeyen otantik bir yapım.Hani minimalist sinemanın fotoğraf karesi şeklinde filmleri vardır ya; işte bu tarza benzeyen yapımlardan...Budist öğretilerle dolu naif bir film.Senaryo olarak pek bir cazibesi yok.Filmin geçtiği mekanın sade güzelliği filmden kopmamanızı sağlıyor.Başarıyla yansıtılan doğa manzaraları hatrına 5,0 / 10
Eklenme Tarihi 19 Mar 2010, saat 20.42
cherie2389
1 takipçi |
Onun 41 yorumunu gör
4 - Çok iyi
müzikleri güzeldi.. ders çıkarılacak bi film gibi gibi
Eklenme Tarihi 30 Ara 2009, saat 11.28
thedeadlock83
Onun 86 yorumunu gör
1 - Çok kötü
Bazı filmlerin içinde herhangi bir konuşma anında bu filmi bir iki cümleyle anlatıp geçerler... bir iki kelimelik bir konuyu film yapmışlar hadi izleyinde mükemmel ötesi deyin bu filme. 2/10
Eklenme Tarihi 01 Tem 2009, saat 14.52
2 takipçi |
Onun 21 yorumunu gör
4 - Çok iyi
Yani film iyi, yönetmenlik hoş da izleyiciye verilmek istenen, özünde gayet açık -takdir edilesi- bir felsefe. Tek bir güzel düşünce bulup koca filmi onun üzerine kurmak, bir de zaten yok denecek sayıda repliği basitçe geçiştirmek ne kadar başyapıtsa bu da o kadar başyapıt işte.
Kİm Ki-Dukun sanatçı kişiliğine laf etmeye hakkımız olmasa da, bu tarz filmleri daha çok görmek istesek de haftada bir kez dvdmizi insert edip koltuğumuza kurulduğumuzda iki saat boyunca bakacağımız ekranda bu filmde bulunandan çok daha fazlasını düşünmek, öğrenmek, duymak, belki biraz gülümsemek ve tecrübe edinmek isteriz, isterim.
Her şeye rağmen "Boş Ev"in yönetmeni izlenmeyi her zaman hak eder.
Eklenme Tarihi 26 May 2009, saat 01.58
niobe1905
Onun 14 yorumunu gör
2.5 - Eh işte
Filmi tam anlayamadığımı söyleyememe rağmen genel anlamda içinde barındırdığı düşünceyi beğendiğimi ifade edebilirim.Maniacalper adlı yorumcu arkadaşa bir konuda katılıyorum,film kesinlikle budda ve konfiçyus öğretileri araştırıldıktan sonra izlenmesi gereken bir film,aksi takdirde tam anlamıyla anlaşılmıyor.Biraz araştırma sonucunda edindiğim bilgiye göre,kurbağa sembolünün, uzakdoğu da bir çok gelenekte ve inanışta kutsal bir canlı olduğuna inanılır, tılsımlarının ise sağlık, başarı ve kazanç getirdiğine inanılır.Çin mitolojisinde ouroborosu (yeniden doğuşu, sonsuz döngüyü simgeleyen kuyruğu ağzında yılan) simgeler. Yılan , ölüp yeniden dirilmeyi temsil etmektedir.Kendi kuyrugunu isiran (ya da yutan) yilan, çemberin sonsuz dönüşünü anlatır.Her sonun yeni bir baslangic ve bunun bitmeyen bir döngü oldugunu belirtir.Bu haliyle filmin ismine de gönderme yapabilir. Budizmde insanın aurasında dolaşan iki yılan olduğu kabul edilir.Balık ise budizme göre bir "sonraki yaşamında" bir memeli olarak dünyaya gelebilir, bir insan sonraki yaşamında da başka bir canlı olabilir.
Bu haliylebalık, gelip geçiciliği . kurbağa dünyasal farkındalığı, yılan ise yeniden doğuşu göstermektedir.Aralarından ancak dünyasal farkındalığın kurtulması hayatla ve anla çözülmez iplerinin olması bundan olsa gerek.
Merak edenler,filmin orjinal adını ekşisözlüğe girdikleri takdirde bu konu hakkında geniş kapsamlı bilgiye ulaşabilir..
Eklenme Tarihi 06 Şub 2009, saat 16.47
Onun 36 yorumunu gör
4 - Çok iyi
kim ki duk yine yapmış.Harika bir film olmuş.izlerken bir saniye bile sıkılmadım,sakin ve çok hoş bi filmdi..
Eklenme Tarihi 11 Oca 2009, saat 23.52
Filmle ilgili fikirlerin
İzlemek istiyor musun?
Evet
Hayır
İzledin mi? Puan ver

Kaydediyor…
Kaydedildi
Daha fazla yorum görmek istiyor musun?