Hesabım
    Beş Engel
    Beş Engel
    30 Ocak 2004 Sinemada | 1s 30dk | Dramatik komedi, Belgesel
    Yönetmen Lars von Trier, Jorgen Leth
    |
    Senarist Lars von Trier, Jorgen Leth
    Oyuncular: Patrick Bauchau, Jorgen Leth, Alexandra Vandernoot
    Orijinal adı De Fem benspaend
    Üyeler
    3,7 46 Puanlama, 14 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Yakın dönem sinema tarihinin "yaramaz çoçuğu" Lars Von Trier, yine kendine has işler peşinde koşuşturmakta, kendine yeni oyunlar yaratmaktadır. İşte, "Beş Engel" filmi de bu tip muzırlıklarının bir sonucu olarak ortaya çıkmış. En beğendiği sıradışı yönetmenlerden biri olan Jorgen Leth ile Lars von Trier arasında adeta bir şaka olarak algılayabiliriz bu filmi... Zira, Trier'in en favori yönetmenlerinden biri olan Leth'in yıllar önce çektiği kısa film Perfect Human’ı (Kusursuz İnsan) bir başyapıt olarak tanımlayan Trier, şimdilerde Haiti'ye taşınmış, huzurlu bir hayat süren yönetmen Leth'i sarsmak ve onu kendine getirmek için bir proje geliştirmiştir! Leth’in, Perfect Human’ı her bir aşaması Trier tarafından kurgulanmış, beş farklı şekilde yeniden çekmesi gerekecektir. Ortaya çıkan bu benzersiz ve deneysel çalışma, her iki yönetmenin de hem sinemayı hem de kendilerini sorguladıkları eğlenceli bir makaraya dönüşür.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Beş Engel

    Trier’den Beş Engelli Sinema Koşusu

    Yazar: Zafer İlbars
    Kuşkuculuğun kurucusu Pyrrho hakkında bir öykü anlatılır. Pyrrho, bir eylemin diğerinden daha akıllıca olduğundan emin olmamız için asla yeterince bilgiye sahip olamadığımızı ileri sürmüştü. Öyküye göre, gençliğinde bir akşam yürüyüşü sırasında, felsefe hocasını (ilkelerini ona adamıştı) kafası bir çukura sıkışmış ve kendini kurtaramayacak bir durumda görür. Bir süre onu seyrettikten sonra, yaşlı adamı dışarı çekmenin bir yararı olacağını düşünmek için yeterli neden olmadığına karar verip yoluna devam eder.Lars Von Trier ile Jorgen Leth'in Beş Engel filmindeki ilişkisi de yukarıdaki anektoda benziyor. Ama Trier Pyrrho'nun aksine ustasına seçenekler sunarak zorluk çıkarmayı tercih ediyor. Ve o çukura bilhassa ustasını kendisi yerleştiriyor. Tam da Trier'e göre bir davranış hani. Trier filmlerinde esen o legal faşizme uygun bir konsept. Huzur içinde Haiti'de yaşamını sürdüren Leth'i sine
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    gokhan-lynch
    gokhan-lynch

    Takipçi 70 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    4 Ekim 2004 tarihinde eklendi
    (İzlemeyenlerin okumaması üzerine yazılmıştır.) İlk önce izlediğimiz bir film değil... bir belgesel. Eğer izlediğimiz şeye bu yönden bakacak olursak çok keyif alabiliriz. Ne gariptir ben film diye izleyekoyulmuştum yine de keyif aldım. Kusursuz insan nasıl olur? Kusursuz insan nasıl yer, nasıl içer? Kusursuz insan ne yapar? Tüm bu soru/sorunların karşılayıcısı Jorgen Leht. Zamanında yaptığı bu film trier ye ...
    Devamını oku
    beck31
    beck31

    Takipçi 1.383 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    12 Eylül 2007 tarihinde eklendi
    izledikten sonra sinema ve sinemacilik ile ilgili bazi seylerin kafamizda daha bir belirginlesmesini saglayan belgesel kivamindaki hos film.
    mawi-777
    mawi-777

    Takipçi 144 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    27 Eylül 2005 tarihinde eklendi
    arkadaşlar hiç kusura bakmayın ama siz film diyince herhalde tom cruiselu, nicole kidmanlı filmler bekliyosunuz belgesel nitelikli film diye buna denir. film yapımının öyküsü gibi bir nevi.lars von trier yine harikalar yaratmış bence. artık biraz geliştirin kendinizi.
    e-dione
    e-dione

    Takipçi 113 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    29 Aralık 2005 tarihinde eklendi
    izlediğim en iyi filmlerden biriydi.iki yönetmenin çatışırken kendilerini bulması...ya da buldurtmaları.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Belçika, Danimarka
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2003
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Danimarkaca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2003, En iyi film: Dramatik komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2003.

    Yorumlar

    Back to Top