Hesabım
    Geçmişte Kalan Aşk
    Geçmişte Kalan Aşk
    24 Şubat 2006 Sinemada | 1s 30dk | Dram, Romantik
    Yönetmen André Téchiné
    |
    Senarist André Téchiné, Laurent Guyot
    Oyuncular: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Gilbert Melki
    Orijinal adı Les temps qui changent
    Üyeler
    2,5 14 Puanlama, 16 Eleştiri
    Beyazperde
    2,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Antoine bir inşaatın denetimi için Tanca'ya giderken gerçek amacını herkesten saklamıştır. Gerçek arsuzu 30 yıllık aşkı Cecile'i bulabilmek ve geçmişte kalan aşkı yeniden alevlendirebilmektir.

    Ancak Cecile Fas'a yerleşeli ve Yahudi bir doktor Nathan'la mutlu bir yuva kuralı uzun yıllar olmuştur. O yaz Cecile için umulandan çok farklı geçecektir.

    Antoine'ın yanı sıra Cecile'in Paris'te yaşayan oğlu Sami de kız arkadaşı Nadia ile çıkagelir. Yaşlarının çok ötesinde güçlü bir çift olan Sami ile Nadia kendi tutkuları ve sorunları arasında gelip giderken, Cecile ??Bir düş?? tabir ettiği Antoine'ın gerçek olduğunu kabullenecek midir?

    Beyazperde Eleştirisi

    2,5
    Geçer
    Geçmişte Kalan Aşk

    Yer, Mekan ve Sınıf Ayırmaksızın Sevgi

    Yazar: Ertan Tunç
    Fransız sinemasının sade yönetmeni André Techine; kendine has üslubu ile aktardığı "yolculuk" filmlerine bir yenisini daha eklemişe benziyor. Techine, içsel ve fiziksel yolculukların kimi zaman kesiştiği kimi zaman birbirinden uzaklaştığı hikayeleri ele almakta son derece başarılı. Yönetmenin asıl başarısı ise, bunu yaparken, sanatsal çizgisini bozmamak amacıyla yargılarından ve hikaye anlatımından asla taviz vermemesi. Çağının önemli gelişmeleri hakkında fikirlerini beyan etmek amacıyla seçtiği fonlar, bu fonların merkezinde yaşanan bir (ya da birkaç) aşk, güzel ve yetenekli kadın başrol oyuncusu ve Camus'vari belirsizlikler, çıkışsızlıklar yer alır filmlerinin senaryolarında Techine'nin. Randevu, My Favourite Season ve yakın tarihte sinemalarımıza konuk olan Yoldan Çıkanlar belli bir eğilimin ortak izlerini taşırlar.Geçmişte Kalan Aşk'ta da benzer temalara rastlamak şaşırtıcı değildir.
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi

    emreavcar
    emreavcar

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    2,0
    17 Şubat 2006 tarihinde eklendi
    ...Yonetmen Andre Techine, Antoine'in ilk aski Cecile'e olan ilgisini ve aralarindaki bu bagi anlatmak derdine girmesi gerekirken hikayeyi daha ba$ka karakterlerle de genisleterek filmini icinden cikilmaz bir hale sokmus. Cecile'in oglu Sami'nin kizarkadasi Nadine ve oglu Said'i ailesiyle kaynastirmaya calisirken diger taraftan da arkadasi Bilal ile olan escinsel iliskisi, Nadine'in ikiz kardesi ile sorunlari vb. yan iliskilerde filmin dengesini ...
    Devamını oku
    tubikus80
    tubikus80

    3 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    7 Mart 2006 tarihinde eklendi
    Yani bu filmin konusu nedir romantik bir film mi, eskiden birbirlerine aşık olan insanların orta yaşlarda geçirdikleri bunalım falan mı ya da yabancı bir memlekette yaşayan bir ailenin çöküşü mü? Esasında filmin seyirciye sunmak istediği konular fena değil ama o kadar dağınık işlenmiş ki sürükleyici olmasından öte bir müddet sonra monoton hale geliyor. Bir de kameranın bazı gereksiz sahnelerde uzun süre durması ...
    Devamını oku

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2004
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 5 310 000 €
    Dil Fransızca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2004, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2004.

    Yorumlar

    Back to Top