Hesabım
    Duygudan da Öte
    Duygudan da Öte
    22 Eylül 2006 Sinemada | 1s 43dk | Dram, Romantik
    Yönetmen Ken Loach
    |
    Senarist Paul Laverty
    Oyuncular: Atta Yaqub, Eva Birthistle, Shabana Bakhsh
    Orijinal adı Ae Fond Kiss
    Üyeler
    3,2 38 Puanlama, 4 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    İşçi sınıfının bir numaralı yönetmeni Ken Loach, bu defa sınıf çelişkilerinin yanı sıra "göçmenlik", din çatışkıları gibi, modern zamanın kimlik sorunlarına el atıyor. Glasgow’un kaliteli gece klüplerinde DJ’lik yapan Kasım, Pakistan’dan göç etmiş bir ailenin oğludur. Kız kardeşinin müzik öğretmeni Roisin ile tanışınca hayatı tamamen değişir. Birbirlerine sırılsıklam aşık olan iki genç, ailelerinin kültür farkını aşabilmek için sert duvarları yıkmak zorunda kalacaklardır. Tabi ki bu kolay olmayacaktır. Özellikle Kasım'ın ultra muhafazakar ve tabiri caizse "yobaz" babası ile çelişkileri yürek yakan cinstendir... Çünkü Kasım’in ailesi, geleneklerine ve dinlerine abartılı derecede bağlı bir yaşam sürmektedir. Roisin’in ailesi ise sıkı bir Katolik’tir. Kasım, ailesinin Müslüman olmayan ’beyaz’ bir kadını, Roisin de ailesinin Müslüman bir Asyalı’yı kabul etmeyeceğini bilmektedir. Duygudan da öte olan bu durumu engelleyemezler ve ilişkileri ortaya çıktığında yaşanan kültür çatışmalarının boyutu, çok ileri noktalara varır. Ken Loach, oyuncu olarak özellikle Glasgow’da yaşayan ve filmde anlatılmak istenen duyguları bizzat yaşamış insanları seçmeye özen gösterdiklerini belirtiyor.

    Öneriler

    Oyuncular

    Atta Yaqub
    Rolü : Casim Khan
    Eva Birthistle
    Rolü : Roisin Hanlon
    Shabana Bakhsh
    Rolü : Tahara Khan
    Shamshad Akhtar
    Rolü : Sadia Khan

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    emrahsahin98
    emrahsahin98

    Takipçi 104 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    30 Ağustos 2007 tarihinde eklendi
    Ken Loach filmografisinin zayıf halkalarında biri olsa da iyi bir film sayılabilir.Sınıf ayrımını bu sefer ırk üzerinden işleyen Loach oyunculardan yine maksimum yararlanmış.
    ilsalaron
    ilsalaron

    Takipçi 644 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    24 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    Ken Loach gerçekten çok beğendim takdir yönetmenlerden biri. Hakikaten yaptığı filmlerle önemli siyasi ve sosyal mesajlar vermeye devam ediyor. Genelde filmleri bazılarını aykırı gibi gelse de bence çağımızın en önemli yönetmenlerinden biri. Zaten bunu diğer filmi Altın Palmiye alarak kanıtladı. Bu sefer siyasi film yerine ülkesindeki dinler arası çatışmayı irdeleyerek iki gencin sınırsız aşkını ve bu iki ...
    Devamını oku
    deckard76
    deckard76

    Takipçi 317 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    28 Mart 2008 tarihinde eklendi
    Son zamanlarda izlediğim en güzel film.Kültür,din ve etnik köken ayrımı dinlemeyen bir aşk.Aşk her engeli aşabilir mi'Birbirlerini bulan ve seven iki genç insan ailerinin mahvolması,iş hayatının bitmesi karşılığında yine sevmeye devam ederler mi'Sırf başkaları mutlu olsun diye sevmediğimiz biriyle evlenip mutsuzluğun ve acının gölgesinde yaşamalıyız'Yoksa tüm dünyayı karşımıza alıp aşkımızı mı ...
    Devamını oku
    filito-janya
    filito-janya

    13 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    27 Eylül 2006 tarihinde eklendi
    Sosyal mesaj yönü ağır basan güzel bir farklı kültür aşk, filmi. Kültürel farklılıklar ve dini tutuculuğun iyi ve dengeli sunulması filmi daha iyi yapıyor. Loach kendi tarzını, duruşunu sinema diline iyi aktardığı bir film daha yapmış.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke İngiltere, Belçika, İspanya, İtalya, Almanya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2003
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2003, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2003.

    Yorumlar

    Back to Top