Hesabım
    Ağlayan Devenin Öyküsü
    Ağlayan Devenin Öyküsü
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 30dk | Dramatik komedi
    Yönetmen Byambasuren Davaa, Luigi Falorni
    |
    Senarist Byambasuren Davaa, Luigi Falorni
    Oyuncular: Zeveljamz Nyam, Janchiv Ayurzana, Amgaabazar Gonson
    Orijinal adı The Story of the Weeping Camel
    Üyeler
    2,9 6 Puanlama, 9 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Gobi Çölü'nde göçebe bir aile, develerinden birinin doğurmasına yardım eder. Zorlukla doğan yavru bembeyazdır, herkes şaşırır ama anne deve, süt vermeyi reddeder. Zavallı yavrunun tek ümidi, annesinin duygularını canlandırmak için uzak bir kasabadan yardıma çağrılan bir kemancıdır.

    Dünyanın en uzak köşelerinden birinde, modern hayatın acımasız tehdidi altındaki Moğolistan'ın güneyinde, Gobi çölünde deve çobanlığı yaparak geçimlerini sağlayan göçebe bir aile, dişi develerinin doğum yapmalarını beklemektedir. Develerden biri, bin bir güçlükle doğurduğunda, yavru deve herkesi şaşırtır: nadiren görüldüğü gibi rengi bembeyazdır. Anne deve Ingen, yavrusu Botok'a süt vermek istemez ve onu reddeder. Bu davranışın nedeni bilinmez, ama göçebe ailenin fertleri, beslenmezse yavru Botok'un öleceğini bilirler. Dört neslin birlikte olduğu ailenin büyük oğlu Dude ve kardeşi Ugna, doğanın karşılarına çıkardığı birçok engele rağmen, anne deve Ingen'i ikna edecek bir müzisyen bulup getirmek için en yakın kasabaya giderler. Nesilden nesile anlatılan bir efsaneye göre, bir deve eğer yavrusunu emzirmeye karar verirse, gözyaşı dökermiş. Kardeşlerin bulduğu kemancının nağmeleri Gobi çölüne yayılırken, göçebe ailedeki kadınların gözleri nemlenir.

    Genç göçebe Ugna'nın anlattığı bu dokunaklı öykü, efsanevi ?Kuzeyin Nanook'u?nu anımsatan yarı-belgesel havasıyla, uzak bir uygarlığın, pek az insanın tanık olduğu geleneklerini ve yaşam tarzını gözler önüne sererken, hem hayvanlar hem de insanlar dünyasında aile bağlarını sorguluyor. Yavru deve Botok, sinemanın en sevilen hayvan kahramanlarından biri olmaya aday.

    Öneriler

    Oyuncular

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Almanya, Moğolistan
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2003
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Diğer
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital
    Yapım formatı 1.85 : 1
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2003, En iyi film: Dramatik komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2003.

    Yorumlar

    Back to Top