Hesabım
    Merhaba Dünyalı
    Merhaba Dünyalı
    21 Aralık 2007 Sinemada | 1s 45dk | Komedi, Dram
    Yönetmen Menno Meyjes
    |
    Senarist Jonathan Tolins, Seth Bass
    Oyuncular: John Cusack, Bobby Coleman, Amanda Peet
    Orijinal adı Martian Child
    Üyeler
    3,4 115 Puanlama, 27 Eleştiri
    Beyazperde
    2,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Küçüklüğünde sıra dışı bir çocuk olan David Gordon, bilimkurgu yazarı olmuştur. Nişanlısı öldükten sonra,zeki fakat sorunlu bir çocuk olan 6 yaşındaki Dennis'i evlât edinmeye karar verir ve onu tüm tuhaflıklarına rağmen sever. Dennis Mars’tan geldiğini düşünmektedir.

    Uzayla ilgilenen ve toplumdan uzak yaşayan David ve Dennis, bu özelliklerinden dolayı yakınlaşırlar. Aralarında özel bir bağ oluşan bu ikiliyi ayırmak isteyen Sosyal Hizmetler, çocuğun evden kaçmasına sebep olur.

    K-Pax gibi filmlerden hoşlananları mutlu edecek bir filme benzeyen Martian Child, 'uzaylı' temasının yanında, esas olarak çocuk sevgisi, toplum yapısı gibi konulara değinen sıcak bir hikayeye sahip.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,0
    Yetersiz
    Merhaba Dünyalı

    Kim Korkar Bilim Kurgudan?

    Yazar: Ayşegül Kesirli
    Ursula K. Le Guin, "Amerikalılar Ejderhalardan Neden Korkar?" isimli denemesinde Amerikalıların bilim kurgu ve fantazi türlerinden korktuğundan yakınır. Bilim kurgu ve fanteziyi çocuk kitabı olarak gördüklerini, hatta zaman zaman çocukları da bu tür kitaplardan uzak tutmaya çalıştıklarını anlatır. Bu korkunun 'hayal gücünü harekete geçirmeyi tasvip etmeyen bir ahlak anlayışından' kaynaklandığını da sözlerine ekler. Amerikalıların şüpheli, 'çocuksu' ve 'kadınsı' bir kavram olarak değerlendirdikleri hayal gücünü bastırmaya meylettiklerini, hatta büyüdüklerinde hayal gücünü kökü kazınmış bir halde bulmaya niyetlendiklerini savunur. Le Guin'e göre hayal gücü ile beslenen fantazi, insanın 'yaşamaya mecbur bırakıldığı hayatın' sıradanlığını, boşluğunu apaçık eder ve Amerikalılar, bu durumun pragmatik yaşam tarzlarına tehdit oluşturduğunu düşündükleri için ejderhalardan ve diğer fantastik öğele
    Öneriler

    Oyuncular

    John Cusack
    Rolü : David Gordon
    Bobby Coleman
    Rolü : Dennis
    Amanda Peet
    Rolü : Harlee
    Sophie Okonedo
    Rolü : Sophie

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    muzur6
    muzur6

    Takipçi 231 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    12 Mart 2008 tarihinde eklendi
    ilk olarak burada aldığı puanı hak etmeyen filimlerden biri daha bana göre.bu kadar düşük puanı ha eden bir filim değil.filim süper olmasada insanı alıp bir yerlere götürmesede bence bir çok insanın kendi hayatından birşeyler bulabileceği bir filim.çok sürükleyici ya da insanı mest eden bir filim değil.ama konusu ve oyunculuk açısından ve bunun yanında anlatılan hikayenin güzelliği açısından izlenmeyi hak eden ...
    Devamını oku
    beck31
    beck31

    Takipçi 1.383 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    22 Aralık 2007 tarihinde eklendi
    Film cok icten ozellikle oynayan minik kardesimiz ve tabiki John Cusack’in filmi sevmemde etkisi buyuk.Garip olaylar donsede birbirine baglilik ve sevgiyide iyi bir sekilde ozetliyor aslinda.Begendim izleyin derim.
    pelin-eisenheim
    pelin-eisenheim

    Takipçi 17 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    22 Aralık 2007 tarihinde eklendi
    tam bayramlık bir film ailece hoş vakit geçirebilirsinz Cusack yine bir harika:)
    colwyn
    colwyn

    18 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    4 Eylül 2013 tarihinde eklendi
    Kimlik'ten sonra John Cusack ve Amanda Peet tekrar bir arada. Bir de John Cusack'ın oğlu Joan Cusack var. Zaten John Cusack Hollywood'un en yetenekli oyuncularından biri. Serendipity, Identity, 1408 deki oyunculukları unutulmamalı, oynadığı filmi bir-iki gömlek yukarı taşıyor.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2007
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe 27 000 000 USD
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby Digital, DTS, SDDS
    Yapım formatı 1.85 : 1
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2007, En iyi film: Komedi, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2007.

    Yorumlar

    • zafer-calayoglu
      çok sıradan bir gerçek hikayeyi ekrana taşıyorlar ve bunu dünyaya satıyorlar. maalesef adamların ticari başarısını yok sayamayız. aksi takdirde hiçbir zaman buralara gelemiyecek bir yapım. konu, oyunculuk, yönetim son derece tv filminden öteye gidemeyecek bir hikaye, ayrıca sinepuanıda gereksiz çok çok yüksek geldi bana 5/0,5
    • zafer-calayoglu
      çok sıradan bir gerçek hikayeyi ekrana taşıyorlar ve bunu dünyaya satıyorlar. maalesef adamların ticari başarısını yok sayamayız. aksi takdirde hiçbir zaman buralara gelemiyecek bir yapım. konu, oyunculuk, yönetim son derece tv filminden öteye gidemeyecek bir hikaye 5/0,5
    Back to Top