Hesabım
    Bolluk Ülkesi
    Bolluk Ülkesi
    11 Mart 2005 Sinemada | 1s 58dk | Dram
    Yönetmen Wim Wenders
    |
    Senarist Michael Meredith, Wim Wenders
    Oyuncular: John Diehl, Michelle Williams, Richard Edson
    Orijinal adı Land of Plenty
    Üyeler
    3,2 22 Puanlama, 7 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Lana hayatının son yılını misyonerlik yapan babasının gezdiği ülkelerde geçirmiştir. Kendi ülkesi olan Amerika'ya uzun bir süredir dönememiştir. Gün geldiğinde artık ötelediği şeyleri birer birer gerçekleştirmenin arayışına girecektir. Öncelikle annesinden yadigar tek akrabası olan Paul ile bağlantı kuracaktır. Birbirine taban tabana zıt iki yakın akraba yaşayacakları bazı olayların neticesinde birbirlerine kenetlenmek durumunda kalacaklardır.

    Wim Wenders'ın 2004'te Venedik'te yarışan filmi yalnızlık üzerine 2000'lerde yapılmış önemli filmlerden biri olarak anılıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Bolluk Ülkesi

    Bol Politika Az Wim Wenders

    Yazar: Ertan Tunç
    Wim Wenders'ın, 11 Eylül olayı çerçevesinde Amerika'yı eleştirmeye çalıştığı Bolluk Ülkesi filmini hiç beğenmediğimi söyleyerek başlayayım. Zaten Wenders'in 1993 yapımı In Weiter Ferne, So Nah! adlı filminden bu yana çektiği hiçbir filme de ısınamadım. Bolluk Ülkesi filminin en büyük sorununun zamanı bolca kullanmış olması, olayları haddinden fazla uzatmış olması gibi gözüküyor. Belki de yarım saatte anlatılabilecek bir hikayeyi iki saati aşkın gibi seyirciyi çileden çıkaracak bir süreye taşımış yönetmen. Hal böyle olunca, filmi sıkılmadan izleyebilmek, detaylara ve ana düşünceye konsantre olabilmek de imkansızlaşıyor. Bir süre sonra artık ne Lana'nın ne Paul'ün ne olacağını, ne yapacağını merak ediyorsunuz ki bir filmi sürükleyen en önemli duygunun "merak" olduğu hesaba katılırsa, filmin gidişatının bir ızdıraba dönüşeceğini tahmin etmek güç olmasa gerek. John Diehl'in başarıyla canland
    Öneriler

    Oyuncular

    John Diehl
    Rolü : Paul
    Michelle Williams
    Rolü : Lana
    Richard Edson
    Rolü : Jimmy
    Wendell Pierce
    Rolü : Henry

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    sari_23
    sari_23

    Takipçi 174 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    10 Mart 2006 tarihinde eklendi
    çok fazla fanı olmasam da tarzını her zaman beğendiğim wim wenders’ten gene hafızalara kazınacak bir yakarış.11 eylülden sonra abd’de hiçbir şey aynı değil.insanlar artık paranoyalarla yaşıyorlar.film bunu paul karakteri üzerinden anlatıyor ki üstelik bu adam bir vietnam gazisi.dolayısıyla paul zaman zaman etki gösteren aşırı milliyetçi krizlerinde etkisiyle kendisini hala savaşta sanıyor ve toplumun güvenini ...
    Devamını oku
    narsist78
    narsist78

    Takipçi 20 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    12 Mart 2005 tarihinde eklendi
    wenders elinde digital kamera'yla 11 eylül sonrası amerika'ya gitmiş ve orda birbirinden farklı coğrfaylarda büyümüş, yaşamış iki insanı bulup onların peşine takmış kamerasını. amerika'nın özellikle 11 eylül sonrası yaşadığı paranoyayı saf bir dille belgeleyen bir filmdi bolluk ülkesi.
    hiperdepressiv
    hiperdepressiv

    13 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    12 Mart 2006 tarihinde eklendi
    İki zıt kişiliği temsil eden bir dayı ve bir yeğen çerçevesinde 11 Eylül sonrası gelişen ırkçı Amerikan paranoyası ve Amerikan sefaletini gözler önüne seren çok nitelikli bir yapım.
    buzutku
    buzutku

    34 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    10 Mart 2005 tarihinde eklendi
    Cok güzel bir film oldugunu duydum. Izlemeden once yorum yapmak pek hoşuma giden birşey degil ama tavsiye filmlerimden biri .

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD, Almanya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2003
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby SRD
    Yapım formatı 2.35 : 1 Cinemascope
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2003, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2003.

    Yorumlar

    Back to Top