Hesabım
    Keman
    Keman
    23 Kasım 2007 Sinemada | 1s 38dk | Dram
    Yönetmen Francisco Vargas
    |
    Senarist Francisco Vargas
    Oyuncular: Don Ángel Tavira, Dagoberto Gama, Fermín Martínez
    Orijinal adı El violín
    Üyeler
    3,5 41 Puanlama, 3 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Kemanlar çekildi, başkaldırıya hazır olun! Meksika’dan son yıllarda gelen en etkili çalışmalardan biri olan Keman, beyazperdeyi sanata, mücadeleye ve başkaldırıya buluyor.

    Meksika’nın ufak bir taşra kasabasında yaşayan Plutarco, kemanı ile bütünleşmiş yaşlı bir kemancıdır. Gerilla oğlu Genaro ve torunu ile birlikte bir taraftan da hükümete karşı yürütülen mücadelenin başını çekmektedirler.

    Fakat bir gün hiç beklenmedik bir şekilde köy ordu tarafından işgal edilip boşaltılınca mısır tarlasına gömülü kalan cephanelerini ne pahasına olursa olsun almaya karar verirler. Bunun için köye geri dönen Plutarco ve zalim yüzbaşı arasında kemanlar ve silahların birlikte çekili olduğu zorlu bir mücadele başlayacaktır.

    2006 Cannes Film Festivali’nde Don Angel Tavira’ya En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü getiren Keman, başarılı oyunculukları ile de dikkat çekiyor. Çoğunlukla kısa filmleri ile ün yapmış yönetmen Francisco Vargas, filmin aynı zamanda da senaristi.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Keman

    Başrollerde Meksika!

    Yazar: Ayşegül Kesirli
    Hollywood sineması, Meksika'yı hep bir sınır ülkesi olarak algılamamıza sebep oluyor. Bir düşünün, hakkında bunca film seyretmemize rağmen bu filmlerden Meksika ile ilgili ne öğreniyoruz? Bildiğimiz şeyler, sonu gelemeyen otoyollarda polis ile kedi-fare oyunu oynayan Amerikalı kanun kaçaklarının derdinin hep Meksika sınırını geçmek olduğu, ya da Amerika-Meksika sınırında yer alan Tijuana'nın üniversiteli gençlerin bahar tatilinde ziyaret etmeye bayıldığı gözde mekanlar arasında yer aldığı. Derin politik içerikli Hollywood filmlerinde bile Meksika, yerel halkının Amerika'ya göç edebilmek için sınırda mücadele verdiği bir ülke olarak çıkıyor karşımıza. Belli ki Hollywood filmlerinin her zaman işlediği sorun, sınırı geçmek... Geçtikten sonra ne olacağı, karakterlerin neler ile karşılaşacağı bizi pek ilgilendirmiyor. İlgilendirdiği Hollywood filmlerinde ise her zaman bir tekinsizlikle karşıl
    Öneriler

    Oyuncular

    Don Ángel Tavira
    Rolü : Don Plutarco
    Dagoberto Gama
    Rolü : The Captain
    Fermín Martínez
    Rolü : The Lieutenant
    Gerardo Taracena
    Rolü : Genaro

    İzleyici eleştirisi

    temple-2
    temple-2

    2 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    9 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    Bu akşam cnbc-e de oynayacak..

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Meksika
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2006
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe US$800.000
    Dil İspanyolca
    Görüntü formatı -
    Renk Siyah beyaz
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2006, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2006.

    Yorumlar

    Back to Top