Hesabım
    Tony Takitani
    Tony Takitani
    12 Ağustos 2005 Sinemada | 1s 15dk | Dram
    Oyuncular: Issey Ogata, Rie Miyazawa, Shinohara Takahumi
    Üyeler
    2,6 32 Puanlama, 7 Eleştiri
    Beyazperde
    4,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Batılı isminden ötürü Tony, diğer çocuklar tarafından dışarıda bırakılmış olup yalnız bir çocukluk geçirmiştir. Bir ressam olarak son derece yetenekli olmasına rağmen çizimlerinde bir duygu eksikliği söz konusudur. O nedenle de yetişkinliğinde teknik çizimler yaptığı bir alanda kariyer geliştirmeyi seçmiştir. Orta yaşlarına geldiğinde Tony, ansızın tatlı, genç bir kadına aşık olur. Eiko Konuma, bir gün Tony’nin iş yerine geldiği sırada tanışmışlardır. Eiko, Tony’nin günlük hayatında adeta bir melek olur. Tony hayatında ilk kez dış dünya ile bir bağlantı kurabildiğini hisseder. Buna rağmen Eiko’nun bir kusuru vardır. Alışverişkoliktir. Ancak esas kafa karışıklığı Eiko’nun, bunun iki katına sahip olduğu ortaya çıktığında belirmeye başlar.

    Beyazperde Eleştirisi

    4,0
    Çok İyi
    Tony Takitani

    Her Japon Sevilmez

    Yazar: Ali Ercivan
    İyi bir uyarlama yapmanın esası, uyarladığınız materyalin görsel karşılığını yakalayabilmek olmalıdır. Japon yapımı Tony Takitani, bir kısa öyküden uyarlama. Çok da güzel, ince bir öykü bu. Ama Tony Takitani, öykünün ele aldığı hiçbir temayı, hiçbir duyguyu perdeye yansıtamayan bir film.Önce kısaca babasının, daha sonra kendisinin hayat hikayesini izlediğimiz Tony Takitani, yalnız bir adam. Bu yalnızlığın türlü sebepleri var. Babasının ona verdiği Tony ismi sebebiyle çocukluğu boyunca yarı Amerikalı zannedilerek dışlanmış olması veya annesi doğumundan hemen sonra öldüğü ve babası da hiç evde olmadığı için kendi başının çaresine bakmayı öğrenmek zorunda kalmış olması gibi. Bütün bunların bir kısmını dış sesteki anlatıcı sayesinde öğrenebilirken, bir kısmını öyküyü okumadan öğrenmemiz pek mümkün değil.İyi bir görüntü yönetmeninin de desteğiyle, göze güzel gözüken kadrajlar oluşturmak ve mi
    Öneriler

    Oyuncular

    Issey Ogata
    Rolü : Tony Takitani, Schozaburo Takitani
    Rie Miyazawa
    Rolü : Konuma Eiko, Hisako
    Shinohara Takahumi
    Rolü : Young Tony Takitani

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    zdilaver
    zdilaver

    Takipçi 94 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    24 Mart 2007 tarihinde eklendi
    sıradan bir hayatı anlatıyor film..güzel tarafı, sıradanlığı sunuşundaki sıradanlık.bu sıradanlıklarıyla diğer tüm sıradan filmler arasından sıyrılan, olağanlığıyla ''olağanüstü'' sıfatını hakeden bir film..
    edenknight
    edenknight

    Takipçi 155 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    5 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
    Afişinden de belli olduğu üzere minimal bir görsel şölenle karşı karşıya kalacağız,konusu bakımından da çok ilgi çekici bulduğum filmi önümüzdeki haftanın block-busterlarına alternatif olarak gösterime sokmaları risklşi olsa da yerinde bir seçim,dinlendirici bir yapıt olacağını tahmin ediyorum.Saygılar.
    eskicizeytin
    eskicizeytin

    36 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    9 Ağustos 2005 tarihinde eklendi
    24. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde izlediğim 35 film içinde, tüm filmlerin arasında ilk 5'te, yeni filmler arasında ilk 3'te olan olağanüstü film.
    dincergezer
    dincergezer

    21 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    2 Kasım 2008 tarihinde eklendi
    Ryuchi Sakamatonun film boyunca özellikle tek bir ezgisiyle yaptığı ve filmi tek başına alıp götüren muazzam bir yapıt. filmi izlerken sabıra gerek yok çünkü film zaten kendini izlettiriyor...

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Japonya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2004
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil Japonca
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2004, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2004.

    Yorumlar

    Back to Top