Hesabım
    Şaşkın Köpekler
    Şaşkın Köpekler
    23 Aralık 2005 Sinemada | 1s 33dk | Dram
    Yönetmen Marzieh Meshkini
    |
    Senarist Marzieh Meshkini
    Orijinal adı Sag-haye velgard
    Üyeler
    3,7 35 Puanlama, 2 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Film, eski Taliban rejiminden sonra Afganistan’da vuku bulan işgaller sırasında iki çocuğun hayatta kalma mücadelesini anlatır. Anneleri zina suçundan ötürü hapistedir ve babaları da Guantanamo Bay’dedir. Değişen kanunlar doğrultusunda artık çocuklar, hapiste annelerinin yanlarında kalamazlar. Gol-ghotai ve ağabeyi, hayatta kalabilmek için bütün gün sokaklarda dolaşıp, çöpten bukduklarını yerlerken, akşamları da annelerinin yanına hapishaneye giderler. Bu iki çocuk, yanlarında bir köpekle kurtuluş yolu ararlar ve ne yazık ki bulabildikleri tek çare hırsızlık yapmaktır.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Şaşkın Köpekler

    İran’dan Kaçış Yok...

    Yazar: Ayşegül Kesirli
    Vizyona İran yapımı yeni bir film girdiğinde veya festival programında herhangi bir İran filmi ile karşılaştığımda hep bir adım geri atarım. Bir an durup düşünürüm. Sonra da tamamen öncelikli tercihlerimi sıralayıp, genellikle filme gitmemeye karar veririm. Niçin bu ülkenin sinemasını bir türlü sevemediğim sorusu da daima havada kalmış olur böylelikle. Şaşkın Köpekler (2004), yine Filmekimi programında görüp, bir adım geri attığım filmlerden biriydi. Kendimi zorlayıp filmi izlediğindeyse niçin bu kadar önyargılı olduğum konusu bir nebze de olsa açıklığa kavuştu benim için.Afganistanlı iki küçük çocuğun, düşman casusu olmakla suçlanıp yakılmaya çalışan bir köpeğin hayatını kurtarmaları ile başlıyor film. Geceleri hapisteki annelerinin yanında kalan bu iki kardeş, işgalle değişen kanunların ardından hapishaneye giremez oluyorlar. Sığınacak hiçbir yerleri kalmadığındaysa, tek çareyi hırsızl
    Öneriler

    İzleyici eleştirisi

    termon
    termon

    22 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    25 Aralık 2005 tarihinde eklendi
    Filmekiminin en iyi filmlerinden biriydi zaten.. Çekim şartlarını zorlayan,avrupalıya görmediği bir dünyayı sunan bambaşka filim,bana eski hint filimlerini anımsattı.. Bütünüyle ele aldığımız zaman günümüzde nadir üretilen sakin,durgun,protest filmlerden biri. yüzünüzde sorgulayıcı bir tebessüm oluşturacak!

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Afganistan
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2004
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil ARABIC
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2004, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2004.

    Yorumlar

    Back to Top