Hesabım
    Beethoven’ı Anlamak
     Beethoven’ı Anlamak
    27 Nisan 2007 Sinemada | 1s 44dk | Dram, Tarihi, Müzik
    Yönetmen Agnieszka Holland
    |
    Senarist Stephen J. Rivele, Christopher Wilkinson
    Oyuncular: Ed Harris, Diane Kruger, Matthew Goode
    Orijinal adı Copying Beethoven
    Üyeler
    3,9 334 Puanlama, 41 Eleştiri
    Beyazperde
    2,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Tüm sanat yaratıcılarının en büyük sorunudur: Mevcut başarıları tekrar edememek. Eğer bu yaratıcı büyük besteci Beethoven ise, bu durumun çok daha sancılı geçiyor olması şaşırtıcı olmayacaktır. İşte, bu büyük deha da, hayatının son yıllarında yeni besteler üretmek konusunda sıkıntı çekmektedir. Başarı elde eden son çalışmasının üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen hala üzerinde çalıştığı besteyi bitirememekte ve zaten sıkıntılı olan durumuna bu, daha da çok sıkıntı eklemektedir. Sağırlığının gittikçe artması ve buna bağlı olarak da kendini çok daha fazla yanlız hissetmesi, içinde olduğu bunalımı daha da arttırmaktadır. Bu sıkıntılı durumda, son bestesini söz verdiği tarihte bitirebilmesi için çalışmalarını kopya edecek bir kişiye ihtiyaç duyar. O kişi ise genç ve güzel Anna Holtz olacaktır. Belki de, o çok bilindik söz yine kendini anımsatacaktır: "Her başarılı insanın arkasında bir kadın vardır"... Anna da, Beethoven ile yoldaşlık yapmak için elinden geleni ardına koymayacaktır. Ancak Beethoven da kolay bir kişilik değildir.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,0
    Yetersiz
    Beethoven’ı Anlamak

    <b>Beethoven’ı Anla</b>yama<b>mak</b>

    Yazar: Orkan Şancı
    Milos Forman'ın Amadeus'u çektiği yıl olan 1984, benim jenerasyonumun henüz tek başına sinemaya gitme ehliyeti olmadığı bir tarihti. Sinemayı seven aile üyelerinin, filmden eve döndüklerinde çatlak bir adamın kahkahalarından söz etmesi dikkatimi çekmişti. Bazen oyuncular, canlandırdıkları rollere verdikleri biçimlerle ölümsüzleşir, karakterleri hafızalara çakılır ya hani; yıllar sonra filmi tek başıma izlediğimde, bizimkilerin neden bahsettiğini nihayet anlamıştım. Tom Hulce'un kahkahaları hala beynimde bir yerlerdedir.Forman, daha sonra Aydaki Adam'da Amadeus'tan aşağı kalmayan çatlaklıkta bir adamın (Andy Kauffman) hayatını yine başarıyla perdeye yansıtmıştı. Çifte Oscarlı usta yönetmen, sadece biyografik yapıtların nasıl çekilmesi gerektiğini göstermemiş, her defasında doğru başrol oyuncuları ve senaryolar seçerek üzerinde rahatlıkla dans edebileceği tuvaller elde etmişti.Polonyalı ka

    Fragmanlar

    Beethoven'ı Anlamak Orijinal Fragman 2:11
    Beethoven'ı Anlamak Orijinal Fragman
    4.817 gösterim
    Öneriler

    Son Haberler

    Tarihe Geçmiş Ünlüler Hakkında Bilmediğiniz 36 Gerçek!
    Haberler - Özel Dosyalar
    5 Ekim 2016 Çarşamba

    Oyuncular

    Ed Harris
    Rolü : Ludwig van Beethoven
    Diane Kruger
    Rolü : Anna Holtz
    Matthew Goode
    Rolü : Martin Bauer
    Ralph Riach
    Rolü : Wenzel Schlemmer

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    22 Ekim 2012 tarihinde eklendi
    Beethoven ı yüzeysel tanıyan bizler için önemli bir film olduğunu düşünüyorum;hayatının tamamını anlatmasada,9.senfoniden yola çıksada onla ilgili önemli şeyler öğrenmemizi sağlayan bir yapım.Oyunculuklar özellikle ed harris çok güçlü belki daha geniş bir yelpazede anlatılabilirdi ama olsun ..
    Ümit B
    Ümit B

    Takipçi 103 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    29 Nisan 2008 tarihinde eklendi
    Beethoven gibi klasik müzigin efsane isimlerinden birinin o dönem yasadigi sartlari ve isitme kaybini gördügünüzde sasiriyorsunuz. Klasik müzik severler ve Beethoven hayranlarinin izlemesini özellikle tavsiye ederim.
    dr-
    dr-

    Takipçi 272 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    18 Haziran 2009 tarihinde eklendi
    Müziğin dilinden anlayan müzikle arasına hiçbir engel sokmayan harika bir adam Beethoven.Resital sahnesi bir harikaydı.Ed Harris´i tebrik etmek lazım. 10/9
    pinkcadillac
    pinkcadillac

    Takipçi 127 değerlendirmeler Takip Et!

    4,5
    9 Nisan 2007 tarihinde eklendi
    insanı yakalayıp içine çeken, bir saniye bile dikkatinin dağılmasına izin vermeyen bir film. filmle ilgili tek eleştirim film boyunca hakim olan karanlık. sahnelerin çoğu fazlasıyla karanlık bir atmosferde geçiyor. bu durum da zaman zaman rahatsız edici olabiliyor. ancak bu karanlığın beethoven’ın ya da anna holtz’un ruh halini anlatmaya yönelik bir araç olup olmadığından emin değilim. her iki durumda da bazen rahatsız edici olduğu bir gerçek.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD, Macaristan, Almanya
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2006
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2006, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2006.

    Yorumlar

    Back to Top