Hesabım
    Nine Lives
     Nine Lives
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 50dk | Dram
    Yönetmen Rodrigo García
    |
    Senarist Rodrigo García
    Oyuncular: Sissy Spacek, Glenn Close, Robin Wright
    Üyeler
    2,7 16 Puanlama, 1 Eleştiri
    Beyazperde
    3,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Bağımsız sinemanın yükselen yıldızlarından, kullandığı yenilikçi anlatım teknikleri ve bir araya getirdiği güçlü oyuncu kadrolarıyla kendinden söz ettiren A.B.D'li yönetmen Rodrigo Garcia, yönetmenlerin ve yapımcıların bir filmin içine mümkün olabildiğince fazla çekim sığdırmaya çalıştıkları bir dönemde bunun tam tersi bir yaklaşımı benimsiyor.

    Dokuz farklı kadının hayatındaki dönüm noktalarını anlattığı Dokuz Hayat?ta Garcia, dokuz farklı bölümün her birini tek bir kesintisiz çekimle anlatıyor. Her bölümdeki ana karakterin, diğer bölümlerde yeniden ortaya çıktığı Dokuz Hayat, ilişkilerimizde ne kadar sık bir tutsak haline geldiğimizi ortaya koyuyor. İlk filmi İlk Bakışta?da (Things You Can Tell Just By Looking at Her), ortak özellikleri Los Angeles’ın San Fernando Vadisi’nde yaşamak olan kadınların birbirinden bağımsız hikayelerini anlatmış olan Garcia, yine, zaman zaman hikayeleri kesişen kadın karakterler üzerine odaklanmış. Dokuz Hayat, kadrosundaki Glenn Close, Sissy Spacek, Robin Wright Penn, Holly Hunter, Joe Mantegna, Aidan Quinn gibi güçlü oyuncularla da dikkat çekiyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,0
    Ortalama
    Nine Lives

    <b>Dokuz Hayat</b>tan Kesintisiz Yayın

    Yazar: Nur Özgenalp
    !F Film Festivalinin en önemli filmlerinden biri Dokuz Hayat (Nine Lives) filmiydi. Festival programını karıştırırken, geniş oyuncu kadrosuyla ilgimi çekmişti. Birbirinden önemli kadın oyuncular vardı. Gitme kararı almam zor olmadı. Dokuz Hayat, dokuz tane kadının, birbirinden ayrı hikayelerinden oluşuyor. Kelimenin tam anlamıyla dokuz bölümden oluşuyor film. Bunu desteklemek için yönetmen her bölüme tek bir film kaseti harcamayı seçmiş. Kimyasal tabanlı filmlerin kameraları yaklaşık 10-14 dakikalık görüntü kaydı yapabilecek kasetlerden oluşur. Bu yüzden de görüntüyü kesintisiz, en fazla, 10-14 dakika civarında çekebilirsiniz. Dokuz Hayat'ın yönetmeni Rodrigo García da öyle yapmış. Filmini dokuz bölümde kurmuş. Anlatılan hikayelerin akışlarını etkilememiş ve her dokuz kadının hayatı nasıl kesintisiz akıyorsa, beyazperdeye yansıyan öykülerini de aynı şekilde kurgulamış. Bu da her bir hari

    Fragmanlar

    Nine Lives Dublajlı Fragman 0:00
    Nine Lives Dublajlı Fragman
    Öneriler

    Oyuncular

    Sissy Spacek
    Rolü : Ruth
    Glenn Close
    Rolü : Maggie
    Robin Wright
    Rolü : Diana
    Dakota Fanning
    Rolü : Maria

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke ABD
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2005
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı -
    Renk Renkli
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2005, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2005.

    Yorumlar

    Back to Top