Hesabım
    Depremlerin Piyano Akortçusu
    Depremlerin Piyano Akortçusu
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 39dk | Dram, Fantastik
    Yönetmen Stephen Quay, Timothy Quay
    |
    Senarist Stephen Quay, Timothy Quay
    Oyuncular: Amira Casar, Gottfried John, Assumpta Serna
    Orijinal adı The Piano Tuner of Earthquakes
    Üyeler
    3,1 2 Puanlama, 8 Eleştiri
    Beyazperde
    3,5
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Doktor Droz'un eline kan bulaşmıştır. Çünkü Alvina adındaki genç sanatçıyı tuhaf bir yöntem kullanarak öldürmüştür. Güzel opera şarkıcısı Malvina, evleneceği günden hemen önce sahnedeyken katledilir. Cani Doktor Droz, daha sonra Felisberto adındaki piyano akortçusunu, kır evindeki malikanesinde işe alır. Bu gizemli evdeki görevi egzantrik müzikal otomatları akort etmek ve bakımlarını yapmaktır. Felisberto bu tuhaf yapının içinde, kır evinin lirik atmosferinde, doktorun birbirinden tuhaf kuklalarıyla karşılaşınca değişik duygular içine sürüklenir. Yardımcısı Assupmta'yla ve sözde orada psikolojik tedavi için bulunan Malvina'yla tanışınca kafası iyice karışacaktır. Zira, Doktor Droz'un bu tuhaf mekanında geçirdiği süre boyunca büyülü düşlere gark olmuştur. Tabi bu arada, tüm bu garipliklere rağmen romansı elden bırakmaz ve gizemli Malvina'ya ilgi duymaya başlar. Yeni aşkı için heveslenen Felisberto, yavaş yavaş bir şeylerin ters gittiğini anlamaya başlar ve doktorun şeytani emellerine engel olmaya karar verir. Olay örgüsünden ziyade düşsel atmosferiyle dikkat çeken bu film; stilize setler, ışıkla karanlığın göz kamaştırıcı kullanımı, duygulu müzikler, Felisberto'nun iç sesi, teatral oyunculuklar ve abartılı diyaloglarla izlediğimiz her şeyden farklı bir görsel ve işitsel şölen. John'un Fassbinder filmleriyle, Assumpta Serna'nın ise Almodovar'ın ilk dönem yapımlarıyla ünlenmiş oyuncular olması da sinefiller için ayrı bir keyif unsuru. Depremlerin Piyano Akortçusu, 2005 yılında dünya sinemalarında gösterime girdi.

    Beyazperde Eleştirisi

    3,5
    İyi
    Depremlerin Piyano Akortçusu

    Niko:Yıldızlara Yolculuk

    Yazar: Arzu Çevikalp
    Ice Age ( Buz Devri) filmini anımsatan Niko: Yıldızlara Yolculuk (Niko & The Way To The Stars) 3 boyutlu animasyon tekniğiyle hazırlanmış bir Finlandiya yapımı. Beyazperdeyi nadiren ziyaret eden bir ülke olan Finlandiya'dan gelmesinin yanı sıra, bu animasyon iki rekora imza atıyor. Birincisi; 6.1 milyon avroluk bütçesiyle şimdiye kadar yapılmış en pahalı Finlandiya prodüksiyonu. İkincisi; bu ülkenin yurt dışında en geniş dağıtıma girmiş yapım olma özelliğini taşıyan farklı bir animasyon. Hiç kuşku yok ki, şu sıralar animasyon filmleri oldukça revaçta. Hatırlarsanız Hollywood yapımı Wall-E hem senaryosuyla, hem de özgün tarzıyla beyazperdeye damgasını vurmuştu. Ardından Bolt ve Despero seyircilerin beğenisini toplayarak adlarından söz ettirdiler. Şimdi ise Niko & The Way To The Stars bu kervana girmeye çalışan filmlerin öncülüğünü üstleniyor.Hollywood'un genel olarak çizgi film yapmadaki
    Öneriler

    Oyuncular

    Amira Casar
    Rolü : Malvina van Stille
    Gottfried John
    Rolü : Dr Emmanuel Droz
    Assumpta Serna
    Rolü : Assumpta
    Marc Bischoff
    Rolü : Gardener Marc

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Almanya, İngiltere, Fransa
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2005
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil İngilizce
    Görüntü formatı 35mm
    Renk Renkli
    Ses formatı Dolby SRD
    Yapım formatı 2.35 : 1 Cinemascope
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 2005, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 2005.

    Yorumlar

    Back to Top