Hesabım
    400 Darbe
     400 Darbe
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 40dk | Dram
    Yönetmen François Truffaut
    |
    Senarist François Truffaut, Marcel Moussy
    Oyuncular: Jean-Pierre Léaud, Claire Maurier, Albert Rémy
    Orijinal adı Les 400 coups
    Üyeler
    4,1 133 Puanlama, 35 Eleştiri
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    400 Darbe filminde, 1950'lerin başlarında Paris'te yaşayan 12 yaşındaki Antoine, ailesiyle yaşadığı problemler ve okuldaki öğretmeni tarafından sıkça aşağılanması yüzünden ne okulda ne de evde huzur bulabilmektedir. Ödevini yapmadığı için arkadaşıyla birlikte okuldan kaçtıkları bir gün sokakta annesini başka bir adamla gören Antoine, şoku üstünden atamadan okula döner ve ödevi yapmamasının mazereti olarak annesinin öldüğü yalanını söyler. Anne ve baba sağlam bir şekilde okula geldikleri an ise gerçekler ortaya çıkar ve Antoine bir süreliğine uzaklaştırma cezası alır. Şimdi de ailesinden korktuğu için eve gitmeye korkan Antoine, yakın arkadaşıyla birlikte deniz kenarına kaçmaya karar verirler. Amaç babasının daktilosunu çalıp satarak para kazanmaktır. Ancak işler yine beklendiği gibi gitmez...

    Sadece Fransız sinemasına değil, dünya sinemasına getirdikleri yeni solukla tarih yazan Fransız Yeni Dalga akımının, en önemli isimlerinden biri olan Fronçois Truffaut imzalı film, hem akımın hem de sinemanın tarihinin en değerli filmlerindendir.

    Fragmanlar

    400 Darbe Orijinal Fragman 1:57
    400 Darbe Orijinal Fragman
    5.707 gösterim
    Öneriler

    Oyuncular

    Jean-Pierre Léaud
    Rolü : Antoine Doinel
    Claire Maurier
    Rolü : Mrs Doinel
    Albert Rémy
    Rolü : Mr Doinel
    Guy Decomble
    Rolü : The French Teacher

    İzleyici eleştirisi: sevdiler

    En iyi ve en faydalı yorumlar
    rudeonerudeone
    rudeonerudeone

    Takipçi 1.698 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    1 Ağustos 2013 tarihinde eklendi
    Sinemayı iliklerinize kadar hissettiren bir başyapıt. Hakkında anlatılacak, bahsedilecek ve övülecek çok fazla şey var. Unutulmaz final sahnesinden, muhteşem çocuk oyuncularından, toplumsal ve sanatsal çözümlemelerinden saatlerce konuşulabilir. İzlediğim en unutulmaz filmlerden.
    jamesbond-2
    jamesbond-2

    Takipçi 1.684 değerlendirmeler Takip Et!

    4,0
    3 Temmuz 2015 tarihinde eklendi
    Truffaut'un önemli filmlerinden biri,küçük çocuğun oyunculuğu gerçekten çok doğal.Paris'i hep görkemi ve ışıltısıyla gördük filmlerden bu filmdeyse daha farklı bir perspektifle çizilmiş.Sinema tarihi açısından kesinlikle önemli bir yapıt
    Ugur Tazegül
    Ugur Tazegül

    Takipçi 672 değerlendirmeler Takip Et!

    5,0
    13 Ocak 2017 tarihinde eklendi
    SİNEMA TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞ GERÇEK BİR KİLOMETRETAŞI 400 Darbe (1959) Baba kantin için 1000 frank lazım.. Şimdi sen 1000 frank istiyorsun ya.. 500 frank razısındır ama 300 franka ihtiyacın vardır.. Öyleyse alsana 100 frank.. Yönetmenliğini François Truffaut üstlenirken oyuncu Jean-Pierre Léaud, Claire Maurier, Albert Rémy, Guy Decomble ve Georges Flamant kadrosunda gibi isimleri izleyeceksiniz.. Film ...
    Devamını oku
    ozzy-badd
    ozzy-badd

    Takipçi 831 değerlendirmeler Takip Et!

    3,5
    3 Şubat 2011 tarihinde eklendi
    Yılına göre gerçekten iyi film . toplumsal eleştirisini , doğal karakter ve oyunculuklarla , sade ama etkileyici bir dille yapıyor .

    Beklentilerimi tam olarak karşılamasa da , izlenmesi gerektiğini düşündüğüm bir film .
    10/7 .

    Fotoğraflar

    Bunları Biliyor musunuz?

    Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film (1950-1970)

    Yapım, "Ölmeden Önce İzlemeniz Gereken 1001 Film" listesinde yer alıyor.

    Teknik bilgiler

    Ülke Fransa
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 1959
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar 1 başlık
    Bütçe -
    Dil Fransızca
    Görüntü formatı -
    Renk Siyah beyaz
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Bu Filmi Beğendiysen, Şunlara da Göz At:

    Bu filmi sevdiyseniz, şunlar da ilginizi çekebilir: : Yılın en iyi filmleri 1959, En iyi film: Dram, {Genre} türündeki en iyi filmler : 1959.

    Yorumlar

    • UGUR-TAZEG?L
      SİNEMA TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILMIŞ GERÇEK BİR KİLOMETRETAŞI400 Darbe (1959) Baba kantin için 1000 frank lazım.. Şimdi sen 1000 frank istiyorsun ya.. 500 frank razısındır ama 300 franka ihtiyacın vardır.. Öyleyse alsana 100 frank.. Yönetmenliğini François Truffaut üstlenirken oyuncu Jean-Pierre Léaud, Claire Maurier, Albert Rémy, Guy Decomble ve Georges Flamant kadrosunda gibi isimleri izleyeceksiniz.. Film Dram-Suç türlerini barındırıyor.. Konusuna gelecek olursak, Antoine adındaki küçük çocuk okul ile arası değildir öğretmenleri onunla bir türlü iletişe geçemez her defasında çocuğu küçük düşürürler.. 12 yaşındaki çocuk artık gün geçtikçe okul ile bağlarını koparmaya doğru ilerlemektedir.. Okulun kötü gidişatı sonucu ailesi ile de sorunlar yaşayan küçük çocuğun başına gelmeyen kalmaz.. Ufak tefek suçlar işler ıslah evine düşer hayatı tam anlamıyla alt üst olma durumuna gelir.. Fransız yönetmen François Truffaut izlediğim ilk filmi ve oldukça beğendiğimi söyleyebilirim.. Yönetmen bir bakıma çocukluğunu perdeye taşımış.. Filmdeki Antonie karakteri gibi sorunlu bir çocukluk evresi geçirmiş.. Ve bu film ile oldukça tutulmuş ve eleştirmenlerden de tam not almıştır.. Yönetmen bu film ile Oscar da En İyi Senaryo dalında aday olmuştur ayrıca Cannes film festivalinde En İyi Yönetmen ödülünü kazanmıştır kariyerinin çıkış noktası olarak gösterilen filminden kısaca kendinden bir şeyler izleyeceksiniz.. Doğal gerçekçi çekimleri ile hayatın içinden bir film izledim.. Ağır ilerlediği için belki herkese hitap etmez ama klasik filmlere ilginiz varsa siyah beyaz çekimleri ile film sizi alıp götürecektir.. Eğitim sistemini eleştiren film öğretmenlerin öğrenciler üzerindeki etkilerini kötü kullandıklarında ne gibi kötü sonuçlar doğuracağını vurguluyor zaten finali unutulmaz sözün bittiği yer olarak tanımlanabilir.. Çocuğun düştüğü durum karşısında etkilenmemek elde değil bence kusursuz bir dram filmiydi.. Filmin başrol oyuncusu Jean-Pierre Léaud küçük yaşta kestiği performans ile akıllara kazanıyor yaşına göre çok iyi iş çıkarmış anne ve babasını oynayan oyuncularda başarılıydı.. Film almış olduğu İmdb Puanı:8.2 ile İmdb Top 250 Listesinde kendine 184. sırada yer bulur.. Özellikle klasik severler dram ve suç türünün karışımı Fransız sinemasına yeni bir soluk getiren bu unutulmaz yapımı siz sinema severlere tavsiye ederim.. 8.7 Hafızası zayıf yetişkinler dışında ergenlik kimse de tatlı hatıralar bırakmaz..
    Back to Top