Krallık
    •     47% - 28 kritik
    •     32% - 19 kritik
    •     22% - 13 kritik

En yeniler
    • En çok eleştiri yazmış üyeler
    • En çok takip edilen üyeler
    Şenyıldız

l-i-l-a-H
    l-i-l-a-H

23 takipçi | Onun 2089 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

Filmin içeriğini bir kenara atarsak. Başarılı bir aksiyon filmiydi...

Eklenme Tarihi 15 Kas 2010, saat 12.22
    Krallık i gördünüz mü?
    Emre A.
    Emre A.

0 takipçi | Onun 17 yorumunu gör |

2.5 - Eh işte

... Aktorlukten gelme taze yonetmen Peter Berg (filmdeki FBI toplantisi sirasinda da ufaktan kendini gostermis), gunumuzdeki teror saldirilarindan hareketle cekilmis filmin yonetmen koltugunda teknik acidan kusursuz bir is cikarmis gibi gorulebilir ancak politik acidan yanlis bir film oldugu da bir gercek. Suudi Arabistan'da gerceklesen bir bombali saldirida bircok ABD vatandasinin hayatini kaybetmesi ve hemen ardindan olay yerine gelen ekiplerin daha buyuk bir patlamayla onlarca kisinin olmesi FBI'i harekete geciriyor ve olay yerine topu topu 4 kisi gonderilerek bir bakima olenlerin kani yerde kalmiyacak ve bu is kokunden halledilecek mesaji vererek ilerliyor ?The Kingdom?. Peter Berg, filme yapimci olarak imza atan Michael Mann'in stilinden ilerlemeye calismis, seyirciyi hikayenin icinde tutmak icin yakin plan agirlikli bir gorsel calismaya girismis. Buyuk olcude de basarili oldugu soylenebilir, ancak Araplari ve Islam dunyasini terorist olarak gostermekten geri durmayan, ?arada bir aralarindan iyiler de cikar? diye dusunerek kendilerine en cok yardim eden karakter Arap asilli Yuzbasi Faris'i de (Ashraf Barhom) Ingilizce'yi Ingilizce tercume etmek veya Janet'la (Jennifer Garner) diyalog kurarken korkak davranmak gibi numaralarla zavali ve salak konumuna dusuren bir film ?The Kingdom?. ?Kimseye kaybetmeden geri donecegiz? yeminiyle hareket eden Fleury (Jamie Foxx) ve adamlarinin sehrin gobeginde acik alanda koca bir terorist saldirisina maruz kalmasi, tek bir cizik bile almadan kurtulup diger taraftan catidan bacadan cikan onca adami ?Rambo? misali temizlemeleri ise i$i cigirindan cikartiyor acikcasi. Ayrica gozunu kirpmadan adam olduren, saniye bile kaybetmeyen onca deneyimli teroristin bir Amerikalinin canini alacaklari sirada elinin ayaklarinin dolanmasina ne demeli ? Yonetmen Berg iste burada ?Heat? ve ?Clear and Present Danger'a gonderme yaparcasina makinalilarin konustugu bir buyuk catisma sahnesi eklemekten de geri kalmamis. Ancak teknik yonden ne kadar kusursuz gorunse de etkileyicilikten bir hayli uzak. Bir de su var ki; Mann'in muzik kullanimiyla filmlerinde duyguyu nasil on plana cikarttigini dusundugumuzde (Collateral'da Tom Cruise'un trende hayatini kaybedi$ini veya Ali'de Will Smith'in fonda Sauf Keita'nin ?Tomorrow'u calarken Zaire'de cocuklarla kosmasini hatirlayin) Peter Berg, Arap ailelerine ve cocuklarina dair sundugu goruntulerle yapmaya calistigi seyi yuzune gozune bulastiriyor adeta. Bir taraftan ?farketmez, hepsi terorist? diyor, diger taraftan da ?onlar da insan, bakin aileleri var? diyerek kafa karistiriyor. Spielberg bile ?Munich'de tarafsiz olmayi secmisti hatirlarsaniz. ABD ?Islami teror'den bahsederken, Irak savasi basladigindan beri 600.000 sivil halki katlederken gercek terorun kendisi oldugunu nasil oluyor da goremiyor acaba? Sonucta seyirlik bir film ?The Kingdom? ancak bakis acisi fazlasiyla yanlis? (4/10)

Eklenme Tarihi 02 Eyl 2010, saat 02.10
    Eski Üye
    Eski Üye

2.5 - Eh işte

Filmi çok beğendiğimi söyleyemem, bunun işlediği konu yani Müslümanları kötü gösterme v.s. ile alakası yok, öncelikle sinemasal kriterler açısından başarılı bulmadım.Senaryoyu öyle vasat işlemişler ki film karman çorman olmuş ve sıkıcı bir hal almış. Güya son 10-15 dakikasını bol aksiyon ve drama bağlayarak etkili bir yapım olacağını sandılar herhal ama olmamış. Ayrıca filmin pek gerçekçi bir havası da yoktu, 4 güçlü ve kahraman Amerikalının hikayesi havasında ilerliyor, anlayacağınız biraz fazla popülist bir yapım ortaya çıkmış.Benzer türde bundan çok daha iyi filmler var.5 / 10

Eklenme Tarihi 02 Ağu 2010, saat 19.19
    JigSaw-2
    JigSaw-2

0 takipçi | Onun 100 yorumunu gör |

2.5 - Eh işte

Film başlarda sıkıcı olsada ilerleyen dakikalarda hareketleniyor oyunculuklar güzel aksiyon bakımından idare eder 7/10

Eklenme Tarihi 07 Şub 2010, saat 01.07
    matlaklak
    matlaklak

0 takipçi | Onun 16 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

burada o kadar izlenmeyecek kötü yapıtlar 8-9 puan almıs ve bu filmin puanı 6.4 anlam vermek imkansız! "film gerek sahneleri gerekse vermek istediği mesajlarla ve aynı zamanda oyuncularıyla saglam bir yapıt" foxx güzel oynamıs ayrıca tüm arablar da muthiş oynamışlar.. filmin tek puan kırılacak yanı 4 amerikalı sanki ölümsüz gibi yani en azından 8-9 amerikalı koyup 3-4 ünü harcamak gerekirdi.. bundan puan kırarsak eger .. filmin notu 10/9 cok iyi

Eklenme Tarihi 14 Eyl 2009, saat 07.24
    shaqattaq1979
    shaqattaq1979

0 takipçi | Onun 28 yorumunu gör |

2.5 - Eh işte

tek taraflı, aksiyonu vasat, ölümsüz 4 amerikalının avcılık hikayesi inanın hiçbirimizin zamanını harcamaya degmez.

Eklenme Tarihi 26 Haz 2009, saat 09.09
    Chev
    Chev

6 takipçi | Onun 947 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

İzlemeye değecek bir yapım..Sağlam sahneler mevcut ayrıca Jamie Foxx çok iyi..

Eklenme Tarihi 12 May 2009, saat 15.38
    denge5
    denge5

0 takipçi | Onun 25 yorumunu gör |

1 - Çok kötü

sevgili lord, aksiyon olarak elbette başarılıdır. ancak izlerken uyanık olmak her zaman iyidir. sinema izlerken izleyici elbette ister istemez edilgen bir vaziyetdedir. özellikle bu tarz filmler için, ancak biraz önyargı "neler oluyor" burada dedirtir.kaldı ki bazı belgesellere de önyargılı yaklaşmak iyidir :) iyi günler dilerim

Eklenme Tarihi 06 May 2009, saat 14.53
    blackstar85
    blackstar85

3 takipçi | Onun 8 yorumunu gör |

4 - Çok iyi

Sevgili atistanbul, hadi Kubrick amerikalı değilldi de, Oliver Stone veya Martin Scorsese de mi amerikalı değil?7. sanat bilgine bir diyecek yok bence ama Cemil Meriçin bir sözü vardı.Der ki:En büyük düşmanımız önyargı, en büyük ihtiyacımız diyalogdur... Şimdi eğer senin paradigmandan bakacaksak, o zaman belgesel izlememiz grerekir.Bu ise bir sinema filmidir, belgesel değil.Dediğin gibi sadece seri üretim bir hollywood filmidir, hiçbir yenilik yoktur.Ama bence çok kaliteli bir aksiyondur.Ve unutulmamalı ki sadece bir sinema filmidir, belgesel değil...

Eklenme Tarihi 21 Nis 2009, saat 00.08

5.0 : Başyapıt
    Kaydediyor…
    Kaydedildi
    Eleştiri
    Daha fazla yorum görmek istiyor musun?
     Facebook'ta Beyazperde'nin hayranı olun.