Hesabım
    Letters to the President
    Letters to the President
    Vizyon tarihi belirsiz | 1s 25dk | Belgesel
    Yönetmen Petr Lom
    Oyuncular: Mahmoud Ahmadinejad
    Üyeler
    2,6 5 Puanlama, 3 Eleştiri
    Beyazperde
    2,0
    Puanım :
    0.5
    1
    1.5
    2
    2.5
    3
    3.5
    4
    4.5
    5
    İzlemek İstiyorum

    Özet

    Kalabalık bir topluluğun izdiham görüntüleriyle açılan ?Letters to the President,? merkezine İran halkının devletten yardım istemek için Cumhurbaşkanı'na hitaben yazdığı mektupları yerleştiriyor.

    Yazdıkları mektupları zaman zaman elden zaman zaman posta yolu ile Ahmadinejad'a ulaştırılmaya çalışan çaresiz vatandaşların uğraşlarını gözler önüne seren film, gönderilen milyonlarca mektubun %70'inin cevaplandığının altını çiziyor.

    Sadece bu mektupları yanıtlamak için kurulan bir devlet dairesini ziyaret eden Lom'un çalışanlarla yaptığı konuşmalar, bu dairede görev yapanların gelen mektupları okuyarak ihtiyacı olanlara para yardımı yapılıp, yapılmayacağına karar verdiklerini kanıtlıyor.

    Beyazperde Eleştirisi

    2,0
    Yetersiz
    Letters to the President

    Letters to the President

    Yazar: Ayşegül Kesirli
    59. Berlin Film Festivali'nin en çok tartışılan filmlerinden biri Çek asıllı belgesel yönetmeni Petr Lom imzalı "Letters to the President"ti. Sert çıkışları, saldırgan dış politikası ve baskıcı tutumu ile dikkat çeken İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmadinejad'ın ülke içerisindeki imajı ve İran halkının sorunları üzerine odaklanan film, ilk gösteriminde İran asıllı Avrupalı sinemacılar tarafından protesto edildi. Bu protesto eyleminin duyurusunda, sinemacılar Berlin Film Festivali yönetimini molla rejimi ile işbirliği yapmakla, Petr Lom'u ise Ahmadinejad'ı insani yanı ağır basan, popüler bir lider olarak göstermekle suçlandılar. "Letters to the President"ın bu tip suçlamalarla karşılaşmasının en önemli sebebi, Petr Lom'un hükümetten aldığı özel bir izin sayesinde Ahmadinejad'ı alışılmadık bir biçimde yakından görüntülemeyi başarması belki de. Katıldığı birçok mitingde Ahmadinejad'ın hemen ark
    Öneriler

    Oyuncular

    İzleyici eleştirisi

    rockhacker-2
    rockhacker-2

    85 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    30 Temmuz 2009 tarihinde eklendi
    arkadaslar nesı yuksek adamın ya yerın dıbıne soksalar az bıle bence
    filmkurdu
    filmkurdu

    34 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    1 Kasım 2009 tarihinde eklendi
    hande hanım sizinle tartışmak istemem ama böyle adamlara ihtiyacımız var. amerikaya deseydi ki: tamam nükleer enerji kullanmayacam, petrolleride size akıtacam işte ozaman çok popüler biri olurdu. ama demedi nükleer enerji kullanan, kendi uçağını yapan, kendi otomobilini yapan bir gerici olmayı tercih etti... amerikan doları maaşlı aydınlarımız tabiki bu adamı pek sevmez... filmde ister övsünler ister yersinler ...
    Devamını oku
    nasreddinhodja
    nasreddinhodja

    8 değerlendirmeler Takip Et!

    2,5
    20 Mart 2009 tarihinde eklendi
    1.50 boyun da bir adam ama dünyaya kafa tutuyor.inşallah onu yeren bir belgesel değildir zaten yüceltmeye gerek yok yeterince yukarılarda.

    Fotoğraflar

    Teknik bilgiler

    Ülke Kanada, Fransa
    Dağıtımcı -
    Yapım yılı 2009
    Metraj uzun metrajlı film
    İlginç Detaylar -
    Bütçe -
    Dil -
    Görüntü formatı -
    Renk -
    Ses formatı -
    Yapım formatı -
    Viza numarası -

    Yorumlar

    Back to Top