Hesabım
    Game of Thrones'un Feminist Zaferi

    Yazı sezon finali ile ilgili aşırı derecede sürpriz bozan içermektedir..

    Game of Thrones'un 6. sezonunu da geride bıraktığımız şu günlerde, sezon finalinin yankıları devam ediyor. Jon Snow'un ailesinin kim olduğu (R+L=J formülünün doğrulandığı), Arya'nın ve Cersei'nin intikamı, Margery, Loras, Yüce Rahip ve şehrin neredeyse yarısının ölmesi, Daenerys'in aşkını geride bırakıp Westeros'a doğru yelken açması, Tommen'in intiharı gibi olayların damgasını vurduğu sezon finalinde de, sezonun geri kalanında oladuğu gibi kadınların hüküm sürdüğü bir dünya izledik.

    Game of Thrones geçtiğimiz sezonlardaki, tecavüz vb. sahnelerin aldığı tepkiler üzerine, bu sezon adeta günah çıkardı ve George R.R. Martin'in feminist olduğunu açıklamasının altını da boş bırakmadı. Tüm kararları kadınların verdiği ve günü de kadınların kurtardığı bir bölümü daha geride bırakırken, önümüzdeki sezonun akibetini merak etmeye başladık bile..

    Utanç Yürüyüşünden Demir Taht'a

    Her daim güçlü, kararlı, en kötü durumda bile sükunetini koruyan Cersei Lannister (Lena Headey), mahkemeyi tanımayarak kendi özgürlüğünü ilan etti. Margary, Loras, Yüce Rahip ve neredeyse Kral'ın Şehri'ndekilerin yarısını yakarak ölüme gönderen Cersei, kendisine işkence eden Faith'in rahibesini de unutmadı ve onu Dağ ile başbaşa bıraktı. Tüm bunlar olurken oğlu Tommen'in intiharını hesaba katmayan Cersei, zamanında kendisine yapılan kehanetleri doğrularcasına son çocuğunu da kaybetti ama, bunu da adeta bir savaş zaiyatı sayarak tahta oturdu. Şimdi arkasında koruyacak kimsesi kalmayan Cersei, çocuksuz haliyle neler yapabileceği hayal edilemiyor.

    Göreceğin son şey, ölürken sana gülen bir Stark olacak.

    Büyük bir nefret ve üzüntü ile izlediğimiz Kızıl Düğün bölümünün intikamı sonunda Arya Stark (Maisie Williams) tarafından alındı. Arya, ailesini canice ortadan kaldıran Walder Frey'i ve onun iki oğlu Black Walder ile Lothar'ı öldürdü.

    Tahta giden yolda aşka yer yok..

    Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), sonunda Meeren'i terk ederek, Kral'ın Eli ilan ettiği Tyrion Lannister ile Westeros'a yelken açtı. Kendisine bağlılık yemini eden Daario Naharis'i ardında bırakan Khaleesi, biliyor ki tahta giden yolda aşka yer yok.

    Sana yar olmayacağım..

    Geçtiğimiz bölümlerde Jon Snow'un zaferi kazanmasında büyük katkısı olan Sansa Stark'ın (Sophie Turner) geçirdiği değişim hepimizin farkında olduğu bir olay. Ramsey Bloton'dan intikamını alan ve sezon finalinde Kuzeydeki Kral ile yan yana oturan Sansa, Catelyn Stark'a olan aşkını Sansa'da yaşamak isterken onunla elele tahta yürümek isteyen Lord Baelish'e sırtını döndü.

    Bırakın da yetişkin kadınlar konuşsun!

    Sezon finalinde karşımıza çıkan bir başka güçlü kadın grubu ise Dorne'dan Sand Snakes ve  Olenna Tyrell (Diana Rigg) oldu. Tyrell'a müttefik olmayı teklif eden Elleria Sand, kızların desteği ile savaşı körükleyecek gibi görünüyor.

    Kuzey unutmaz!

    İlk olarak geride bıraktığımız sezonun 7. bölümünde karşımıza çıkan Lyanna Mormont (Bella Ramsey), kısa ama etkili sahneleri ile bir anda Game of Thrones'un en sevilen karakterlerinden biri olmayı başardı. Olayları yaşından beklenmeyecek bir olgunlukla değerlendiren Lady Mormont, Jon Snow'un yanında yer alarak onu Kuzeydeki Kral olarak, diğerlerine de kabul ettirdi.

    Artık yok..

    Yara Greyjoy'u (Gemma Whelan) sezon finalinde çok fazla göremesek de, bu sezonun öne çıkan kadınlarından olduğunu yadsıyamayız. Hele ki sondan bir önceki bölümde Daenerys Targaryen ile yaptıkları anlaşma sırasındaki flörtleşmeleri varken, bu karakteri hiç atlayamayız. Son olarak sezon finalinde Theon ile gemilerin önünde Westeros'a doğru yol almaya hazırlanırken gördüğümüz Yara'nın yol boyunca Daenerys'a yoldaşlık edebileceği de gelen hayran teorileri arasında. Hazır Daenerys de aşkını ardında bırakmışken..

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top