Hesabım
    Partnerini Dizilerle Aldatanlar Bu Tarafa!

    Netflix kullanıcılarının dizi izleme alışkanlıkları ile ilgili çok ilginç analizler ortalığı karıştıracak!

    Eşinizle ya da sevgilinizle heyecanla izlediğiniz dizinin yeni bölümü internette yayınlandı ama bir sorun var! Evde ya da iş yerinde siz dizi ile baş başasınız ve izlememek için tırnaklarınızı yiyorsunuz; çünkü beraber izlemeye söz verdiniz! Yeni bölümü yalnız izlediğiniz ortaya çıkarsa büyük tripler kapıda demek! E herkes Oscarlık yalan söyleme, büyük spoiler geldiğinde şaşırmış gibi yapma yetisine sahip olmadığına göre, eşinizle bir araya geleceğiniz o büyülü anı bekleyeceksiniz. Ya da ülkedeki çiftlerin yüzde 41’i gibi yeni bölümü partnerinizi beklemeden, gizlice tek başına izleyeceksiniz!

    Üstelik bu haliniz kronik; zira yeni dizi bölümü ile “eşini aldattığını!” söyleyenlerin yüzde 81’i, bu eylemin tek seferlik bir "kaçamak" olmadığını da itiraf ediyor! 

    Ülkemizde de yasal bir yayın platformu olarak hizmet veren Netflix’in yaptığı yeni bir araştırmanın sonucu, bu hafta paylaşılınca, globalde bu konuda da yalnız olmadığımız da kanıtlandı. Dünya genelinde bir diziyi beraber izlemeye başlayan çiftlerin neredeyse yarısı (%46) eşine verdiği sözü tutmuyor ve dizinin gerisini, yeni bölümlerini tek başına, gizlice izlemeye devam ediyor. 4 yıldır her sene tekrarlanan araştırma ülkeden ülkeye farklılık gösterse de eşlerin savunması çoğunlukla “Dizi öyle sürükleyiciydi ki kendimi durduramadım” şeklinde oluyor.

    İnfografiklere dökülen diğer çarpıcı veriler ise şu şekilde:

    • Türkiye’deki çiftlerin yüzde 76’sı Netflix’te kaçamak dizi izlemekten dolayı eşine karşı suçluluk duyuyor.
    • Katılımcıların sadece yüzde 5’i eşinin Netflix’te kaçamak yapmasını önemsemeyeceğini düşünüyor.
    • Daha da enteresan olan katılımcıların yüzde 27’si Netflix’te dizi bölümlerini eşinden önce izlemenin, gerçek anlamda aldatmadan bile kötü olduğunu düşünüyor! - Daha neler dediğinizi duyar gibiyiz! 
    • Türkiye’deki çiftler, birbirini en fazla Dexter, Breaking Bad, Love, Star Trek, Black Mirror, Narcos ve Marvel’s Daredevil dizileriyle aldatıyor.
    • Aldatanların yüzde 40’ı ise "şeytana uyup" eşinden gizlice izlediği dizi bölümlerini asla itiraf etmiyor. 

      Siz ne düşünüyorsunuz, yorumlarda bizimle paylaşın! Diziyi kaçak kaçak 'onsuz' seyretmek aldatmaya girer mi?

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top