Hesabım
    The Stranger'ı Sevenlere Dizi Önerileri

    Netflix'in yeni dizilerinden The Stranger'ı sevdiniz mi? O halde bir de bunlara göz atın..

    Gizem gerilim romanlarıyla tanınan Harlan Coben'in kitabından uyarlanan mini dizi The Stranger, geçtiğimiz günlerde Netflix platformunda yayınlandı. İngiliz oyuncu Richard Armitage'ı başrolde izlediğimiz The Stranger, yazarın diğer işleri gibi sırlarla dolu. Hatırlarsanız daha önce başrolünde Michael C. Hall'ın yer aldığı Safe isimli Netflix mini dizisi de yine bir Coben romanından uyarlanmıştı. 

    İki oğlu ve eşi ile oldukça normal bir hayat süren Adam Price'ın hayatı bir gün bir yabancının gelip, ona karısı hakkında bir sırrı açıklamasıyla alt üst olur. Bu sırrın ortaya çıkışının ardından karısı ortadan kaybolan Adam, artık tüm cephelerde tek başına savaş vermek zorundadır. 

    Tha Stranger tam da hafta sonu izlenip bitirilebilecek bir dizi ve eğer izleyip beğendiyseniz size yukarıda bazı önerilerimiz olacak..

    The ABC Murders

    The ABC Murders (2018) Platform: BBC One

    1930’lu yıllarda Birleşik Krallık’ta ortaya çıkan bir katil, yakalanamadıkça insanları korkuya sürükler. A.B.C. olarak nam salan katil, öldürdüğü her kurbanın yanına bir tren yolu rehberi bırakır ve ona dair tek ipucu budur.

    Manhunt

    Manhunt (2019) Platform: ITV

    Manhunt, bir seri katillin peşine düşen dedektifin hikayesini konu ediyor. Colin Sutton, Londra'da yaşayan bir polis dedektifidir. Şehre gelen bir öğrencinin öldürümesi üzerine Colin, davayı çözmekle görevlendirilir. Gencin kim tarafından öldürüldüğünü araştırmaya başlayan Colin, kurban için adaleti sağlamaya çalışırken kendisini zorlu bir sürecin içinde bulur.

    Requiem

    Requiem (2018)

    Platform: BBC-One / Netflix  Londra’da yaşayan 23 yaşındaki ödüllü viyolonsel yıldızı Matilda Grey’un annesi görünürde hiçbir sebep olmamasına rağmen intihar eder. Matilda annesinin gizemli ölümünün ardındaki sırrı öğrenmeye kararlıdır. Araştırmaya başlayan genç kadın, annesi ile 1994 yılında Galler’deki bir köyde çözülmemiş kayıp çocuk vakası arasında bir bağlantı bulur. Matilda annesinin gerçek kimliğini ortaya çıkarmak için Galler’e doğru karanlık bir yolculuğa çıkar.

    Collateral (2018)

    Collateral (2018) Platform: BBC Two / Netflix

    Collateral, pizza servis elemanı olan bir gencin öldürülmesini araştıran bir dedektifin hikayesini konu ediyor. Dedektif Kip Glaspie, bir pizzacıda servis elemanı olarak çalışan gencin ölümünü araştırmaktadır. Çoğu kişi, gencin ölümünü sıradan bir cinayet olarak nitelendirse de gerçekler bambaşkadır. Gencin ölümünün sorumlularını adalete teslim etmeye kararlı olan Dedektif Kip, soruşturmayı ilerlettikçe cinayetin birbirine bağlı birçok olayla ilişkili olduğunu ortaya çıkarır.

    Marcella

    Marcella (2016)

    Platform: ITV Eski bir polis olan Marcella Backland, kocası tarafından artık eskisi kadar sevilmediği gerekçesiyle terk edilir. Hayatındaki bu beklenmedik gelişme onu oldukça sarsar. Durumu kabullenip hayata tekrar tutunabilmek için 10 yıl öncesinde ailesi için bıraktığı cinayet masasındaki görevine geri dönmeye karar verir. Tam da bu sırada zamanında takibini yaptığı ve sonuca ulaşamadığı bir cinayet davası tekrar gün yüzüne çıkar

    Killing Eve (2018) Platform: BBC

    Phoebe Waller-Bridge tarafından Luke Jenning'in romanından televizyona uyarlanan Killing Eve, Villanelle isimli bir İngiliz casusun hikayesini anlatan bir gerilim. Emmy ve Altın Küre ödüllü dizi 3 ve 4. sezonuyla devam edecek.

    The Killing

    The Killing (2011-2014)

    Platform: AMC Danimarka dizisi Forbrydelsen’den uyarlanan The Killing, Seattle'da bir lise öğrencisinin ortadan kaybolmasıyla başlıyor. Rosie Larsen kimin kurbanı oldu sorusunu ararken dedektiflerin izleyecekleri yollar, onları şehrin suçlu birçok insanıyla da karşılaştırır. Belediye başkan adayına kadar uzanan cinayet soruşturması sürprizlerle dolu, gerilimli ama sakin bir kovalamaca vaadediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top