Hesabım
    "Kırmızı"daki Gizli Pixar Referansları!

    Pixar'ın son animasyonu "Kırmızı"da kaçırmış olabileceğiniz bazı eğlenceli detaylar...

    Pixar'ın son animasyonu "Kırmızı" geçtiğimiz hafta vizyona girdi. Pixar'ın bütün filmlerine, diğer Pixar filmleriyle ilgili küçük detaylar ve referanslar yerleştirdiği artık çok iyi biliniyor. "Kırmızı" da ünlü animasyon stüdyosunun bu geleneğinden nasibini aldı. Biz de bu galerimizde, "Kırmızı"daki gözden kaçırmış olabileceğiniz Pixar referanslarını derledik...

    Ergenliğin getirdiği sorunlarla boğuşan on üç yaşındaki bir kızın hikayesini anlatan film 2000'li yılların başında, Kanada'nın başkenti Toronto'da geçiyor.  Çinli-Kanadalı bir kız olan Mei Lee, ergenlikle birlikte bedeninde, ilgi alanlarında ve başta ailesi olmak üzere diğer insanlarla arasındaki ilişkide değişimler yaşıyor doğal olarak. Fakat Mei Lee'ninergenlik deneyiminin kendisine bi sürprizi daha var: Mei Lee, eski bir aile laneti yüzünden ne zaman çok heyecanlansa veya strese girse, kırmızı bir pandaya dönüşüyor. 

    Bu eğlenceli filmin yönetmenliğini, 2019 yılında, "Bao" adlı kısa filmi ile En İyi Kısa Animasyon Oscar ödülünü kazanan Domee Shi üstleniyor. Bu açıdan, "Kırmızı", sadece bir kadın yönetmen tarafından yönetilen ilk Pixar animasyonu olma özelliğine de sahip. "Kırmızı"nın senaryosu da Domee Shi tarafından kaleme alındı.

    Pixar filmlerinde, sıradaki filmine referans vermeyi çok seviyor. Kırmızı da bu gelenekten nasibini aldı. Bu sahnede Miriam'ın kaykayında Haziran'da vizyona girecek Işıkyılı filminin etiketi görünüyor.

    Miriam'ın kaykayında Star Command logosunun yanı sıra Robot Kedi Sax de yer alıyor.

    Bu sahnede arkada görünen "Bao" adlı restoran, Kırmızı'nın yönetmeni Domee Shi'nin 2018 yapımı Pixar kısa filmi Bao'daki restoran.

    Başka bir sahnede ise Mei ve ailesini "bao" (buharda pişen çörek) yerken görüyoruz.

    Mei'nin masasında, 2018 yapımı Pixar kısa filmi "Purl"deki Purl karakterinin sevimli bir anahtarlık versiyonunu görebilirsiniz.

    Mei'nin annesinden saklamaya çalıştığı defterde kahverengi bir tavşan etiketi görünüyor. Bu, hayallerindeki yuvayı inşa etmeye çalışan genç bir tavşanın yer aldığı 2020 tarihli Pixar kısa filmi Burrow'a bir selam.

    Mei'nin çizimlerindeki bu Devon figürü ve başka bir sahnede Robarie'yi deniz insanı olarak hayal etmesi Pixar'ın Luca'sındaki Luca ve Alberto'nun deniz canavarı hallerini anımsatıyor.

    Ming, Mei'nin yulaf lapası kahvaltısını gülen bir yüz gibi görünecek şekilde düzenliyor; tıpkı Mulan'da Mushu'nun Mulan'ın kahvaltısını aynı şekilde düzenlemesi gibi.

    Carter Murphy-Mayhew'in t-shirtindeki "Escápula" logosu, Coco'da kısa bir sahnede görünen bir punk rock grubuna ait.

    Abby'nin kafasının arkasında, okuldaki öğrenci dolaplarından birinde yer alan Kayıp Balık Nemo etiketi göze çarpıyor.

    Yakından bakarsanız, Tyler'ın partisinde ilk kez Oyuncak Hikayesi'nde ortaya çıkan ve diğer birçok Pixar filminde yer alan ikonik topu görebilirsiniz.

    Bu sahnede ise, yine ilk olarak Oyuncak Hikayesi'nde görünen Pizza Planet'in kamyonunu görebiliyoruz.

    Pizza Planet kamyonu, şimdiye kadar yapılan bütün Pixar animasyonlarında yer aldı.

    Kırmızı'da da, diğer bütün Pixar filmlerindeki gibi, birçok Pixar sanatçısının eğitim aldığı California Sanat Enstitüsü'ndeki A113 no'lu sınıfa bir gönderme bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top