Hesabım
    "Doctor Strange in the Multiverse of Madness"ta Karşılaşmayı Umduğumuz 11 Karakter

    Vizyona girmesine sayılı günler kalan "Doctor Strange in the Multiverse of Madness"ta sürpriz karakterlerin yer alacağına dair söylentiler aylardır devam ediyor...

    Marvel'ın "Spider-Man: No Way Home" ile giriş yaptığı çoklu evrenleri daha da ileri bir boyuta taşıyacak olan ikinci Doctor Strange solo filmi "Doctor Strange in the Multiverse of Madness"ta (Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında) karşımıza çıkacağı söylenen karakterlerin sayısı hiç de azımsanacak gibi değil. 

    Marvel ve Disney'in dışarıya hiçbir bilginin sızmaması için üst düzey güvenlik önlemleri aldığı filmin seyircilere ne gibi sürprizler sunacağı Marvel hayranları tarafından merakla bekleniyor. Neyse ki filmin vizyon tarihine sayılı gün kaldı ve aylardır sosyal medyada tartışılan teorilerin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini çok yakında göreceğiz.

    Bu galerimizde "Doctor Strange in the Multiverse of Madness" filminde yer alacağına dair söylentileri dur durak bilmediği -hatta bazı durumlarda bunun neredeyse onaylandığı- on bir karakteri bir araya getirdik. Seyircilerini şaşırtmayı seven, bunun için fragmanlarında bazı karakterlerin kesildği ya da bazı durumların değiştirildiği sahneler bile yayınlayan Marvel söz konusu olduğunda, fragmanlara ve diğer tanıtım materyallerine %100 güvenemeyeceğimizi biliyoruz ancak yine de bu dedikoduların, hiç değilse bir kısmının doğru çıkmasını umuyoruz...

    Sam Raimi'nin yönettiği; Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen, Benedict Wong, Chiwetel EjioforXochitl Gomez ve Rachel McAdams gibi isimlerin rol aldığı film 6 Mayıs'ta sinemalarda!

    Profesör X

    Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ın Profesör X'i geri getireceğine dair söylentiler bir süre ortalıkta dolandı ve yayınlanan fragmanlardan birinde Patrick Stewart'ın sesinin duyulması, hayranlar için bu dedikodunun onaylanması anlamına geldi. Patrick Stewart başta bunu reddetse de sonra filmde yer aldığını doğrular ifadelerde bulundu. Söz konusu Marvel olunca sürprizlerle karşılaşmamız olası ancak Profesör X büyük bir ihtimalle filmde karşımıza çıkacak, hem de önemli bir rolde. Profesör Xavier, Doctor Strange'in de bir parçası olduğu bir süper kahraman grubu olan Marvel's Illuminati'nin bir parçasıdır. Onu, bu karakterleri içeren bir hikayenin parçası olarak görmemiz mümkün.

    Iron Man Varyantı

    Marvel hayranları, Avengers: Endgame'de ölen Iron Man'in nasıl geri dönebileceğini teorileştirmeye devam ediyor. Son teori, karakterin bir varyantının ortaya çıkacağı, yani Tony Stark'ın başka bir aktör tarafından oynandığını göreceğimiz yönünde. Doctor Strange 2'de, bir zamanlar Iron Man rolü için düşünülen Tom Cruise'un Iron Man varyantı olarak yer alacağı dedikosu çok uzun zamandır devam ediyor ancak Tom Cruise'un Marvel Sinematik Evreni'ne dahil olması pek olası görünmüyor.

    Blade

    Eternals'ta kısa bir an için de olsa sesini duyduğumuz Blade, Doctor Strange devam filminde karşımıza çıkabilir. Filmin fragmanı Doctor Strange'in uzakta gölgeli bir konseyle karşı karşıya olduğunu gösterdi ve bu konseydekilerden birinin bir trençkot giydiği ve sırtında bir nesne olduğu görülüyor. Bu, esasen Blade'in imza niteliğindeki görünümü, bu yüzden filmde karşılaşmamız çok olası.

    Hayalet Sürücü

    Filmle ilgili en tuhaf söylentilerden biri Hayalet Sürücü'nün de (Ghost Rider) filmde karşılaşacağımız karakterlerden biri olacağı. Ne kadar zor görünse de setten sızdığı söylenen bu yönde bir bilgi bir süre sosyal medyada tartışıldı.  Detaylar yetersiz, ancak filmde ortaya çıkan tüm kaos sonucunda cehennem karakterinin bir tür ruhsal hapishaneden serbest bırakılacağı bildiriliyor. Eğer bu olursa Ghost Rider'ın Nicolas Cage versiyonunun mu, Agents of S.H.I.E.L.D.'dan Gabriel Luna versiyonunun mu yoksa tamamen yeni bir Hayalet Sürücü'nün mü karşımıza çıkacağı merak konusu.

    Captain Carter

    Disney 'ın İtalya Twitter hesabından yapılan bir paylaşımda "What If...?" dizisinden Captain Carter karakterinin kalkanının yakın zamanda başka bir yerde göründüğüne dikkat çekerek ve Doctor Strange posterine atıfta bulundu.  Görünüşe göre filmde Peggy Carter varyantı görünebilir, bu da bize bu doppelganger Strange'in aynı zamanda animasyon dizisinden biri olup olmadığını merak ettiriyor.

    Monica Rambeau

    Filmin bir fragmanında parlayan bir figürün dikkat çekmesiyle birlikte, Monica Rambeau'nun da filme dahil olduğu söylentisi ortaya çıktı. MCU'da bu tür bir ışık yayan birkaç kahraman var ancak, Wanda'nın bu filmdeki önemli rolü göz önüne alındığında, ilk kez WandaVision sırasında süper güçler alan Monica Rambeau'yla karşılaşmamız olası gibi görünüyor.  Aktris Teyonah Parris'in Monica Rambeau'nun bir varyantı olarak ortaya çıkması ve Marvel hayranlarına Monica'nın bir zamanlar Kaptan Marvel olduğu bilgisini bırakması bile mümkün görünüyor.

    Kang The Conqueror

    Fragmandaki parlayan figür Monica Rambeau olabilir, ancak aynı zamanda Marvel'ın Disney dizilerinde tanıtılan bir başka önemli karakter, Kang the Conqueror da olabilir. Ne de olsa "Loki"de, kutsal zaman çizelgesi bozulduğunda kendisinin daha kötü bir versiyonunun ortaya çıkacağını söylüyordu. Belki de bu, o korkunç varyantlardan birinin başlangıcı olabilir.

    Loki

    Zaman çizelgesinde bir karışıklık varsa, Loki'nin ortaya çıkmasının mantıklı olduğu düşünülebilir. Ne de olsa şu anda çoklu evrenden esas olarak o sorumlu ve fragmanda TVA portallarına belli belirsiz benzeyen turuncu parlayan bir kapı var. Loki'nin çoklu evrende meydana gelen tüm kaosu anlamlandırmaya çalışırken kesinlikle biraz yardımı olurdu.

    Balder The Brave

    Balder The Brave, birtakım planlar olmasına rağmen henüz Marvel Sinematik Evreni'nde görünmeyen bir Thor karakteri. Balder'ın Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ta görüneceği ve muhtemelen dünyayı düzeltmek isteyen çok yönlü kahramanların yanında savaşacağına dair söylentiler var. Marvel çizgi romanlarında Balder, Thor'un üvey kardeşiydi ve bir zamanlar ökseotu dışında her şeye karşı savunmasızdı. Loki bu zayıflığı hile ile kullandı ve Balder yaralarını iyileştirirken neredeyse yok edilemez gücünü kaybetti.

    Spider-Man

    Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ın çekimleri tamamlandıktan sonra yeniden çekimler gerçekleştirilmesi, filmde Tobey Maguire ve Andrew Garfield'lı sahnelerin eklendiği dedikodularına neden olmuştu. Spider-Man: No Way Home'un başarısı ve hayranlar üzerinde bıraktığı muazzam etki göz önüne alındığında bu gayet muhtemel görünüyor. Dahası, Filmin Portekizce dublajı esnasında çekilen bir fotoğrafta, Portekiz'de Wanda'nın sesi olan dublaj sanatçısı Mariana Torres'in, Tobey Maguire'ın Spider-Man'ini seslendiren Manolo Rey birlikte göründüğü bir fotoğrafı paylaştı. Bu da hayranların beklentisini arttırdı. 

    Wolverine

    Filmde Wolverine ile karşılaşacağımız yönündeki söylenti, The Illuminerdi ve Screen Rant yazarı Joseph Deckelmeier'dan geldi. Deckelmeier, kendi Twitter hesabında yaptığı bir paylaşımla "Doctor Strange in The Multiverse of Madness"ta Wolverine'in yer alacağını ancak kesinlikle Hugh Jackman tarafından canlandırılmayacağını söyledi. Tabii ki bu resmi olarak onaylanmadı. Gerçek olup olmadığını görmek için 6 Mayıs'ı beklememiz gerekiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top