Hesabım
    10 İlginç "John Wick: Chapter 4" Teorisi

    Keanu Reeves'in çok sevilen aksiyon serisi, Mart 2023'te "John Wick: Chapter 4" ile devam edecek.

    John Wick serisi, 2014 tarihli ilk filmden başlayarak son yılların en heyecan verici aksiyon serilerinden biri haline geldi. Hollywood'un en sevilen isimlerinden Keanu Reeves'in başrolünde yer aldığı seri, muazzam aksiyon ve dövüş kareografilerinin yanı sıra Reeves'in rolüne olan tutkusuyla da hayranların gönlünü kazandı.

    Serinin 4. filmi olan "John Wick: Chapter 4" aslında bu yıl sinemalarda olacaktı fakat filmin filmin vizyon tarihi 24 Mart 2023'e ertelendi. Buna gerekçe olarak filmin çekimlerinin Covid-19 pandemisi nedeniyle uzaması ve Japonya'da çekilmesi gereken ekstra sahneler olması gösterildi. Film eğer bu yıl vizyona girseydi, Tom Cruise'un tüm dünyada gişe rekorları kıran "Top Gun: Maverick"iyle çakışacaktı. Bazı Hollywood dedikodular, yapımcıların John Wick ile Maverick'i rekabete sokmak istemediğini ve filmin bu nedenle ertelendiğini ortaya atmıştı.

    Serinin diğer filmlerini de yöneten Chad Stahelski'nin yönetmen koltuğunda oturduğu "John Wick: Chapter 4"da Keanu Reeves'in yanı sıra Donnie YenBill SkarsgårdLaurence FishburneHiroyuki SanadaLance Reddick gibi isimler yer alıyor. "John Wick: Chapter 3 - Parabellum"un şok edici sonunu göz önüne alırsak, dördüncü film için beklemek hayranlar açısından oldukça zor... Fakat John Wick hayranları bu süreyi, filmle ilgili teoriler üretmek ve onları tartışmak için kullanıyorlar.

    Bu galerimizde "John Wick: Chapter 4" ile ilgili olarak ortaya atılan 10 ilginç teoriyi derledik...

    Büyük Bir Savaş Olacak

    "John Wick: Chapter 4"un serideki en iyi karakterlerin hepsinin bir araya geldiği "Avengers: Endgame" benzeri bir hikayeyi ortaya çıkacağı düşünülüyor. Ancak serinin 5. filmi de onaylandı, dolayısıyla son filme kadar böyle destansı bir mücadele görmeyebiliriz. Reeves, filmler olumlu bir tepki almaya devam ettiği sürece çekmeye devam edeceklerini söylüyor. Ama destansı savaş ne zaman olursa olsun, dövüş koreografisi hayranları için gelmiş geçmiş en iyi film olacağını şimdiden tahmin edebiliyoruz.

    John Wick Winston'ı Öldürecek

    Parabellum, Winston'ın (Ian McShane) Wick'i The Continental'in tepesinde şok edici bir şekilde vurmasıyla sona erdi. Dörüdüncü filmin, intikam peşindeki John Wick'in Winston'ı öldürmeye çalışacağı yönünde bir teori yoğun olarak konuşuluyor. Diğer yandan, Winston ve John'un tüm çatı sahnesini Yüksek Masa'yı durdurmak için son bir girişim olarak sahnelediğine dair başka bir teori daha var.

    Ailesiyle Yeniden Buluşacak

    Wick'in ailesi hakkında çok az şey, yalnızca ölen karısını ve Ruska Roma suç örgütünde yetiştirilmiş olması, biliniyor. Ancak filmin bazı hayranları, Wick'in henüz tanıtılmamış yakın bir ailesi olabileceğine inanıyor. Bir Reddit kullanıcısı, suikastçının "hapishanede uzun süredir kayıp olan bir kardeşi" olabileceğini öne sürüyor. Filmlerde hiçbir zaman kolluk kuvvetleri olmadığı için, hapishane bağlantılı böyle bir hikaye görmemiz ve bu teori pek olası görünmüyor.

    Serinin Matrix Evreninde Geçtiği Açıklanacak

    John Wick ile Matrix'in bağlantılı olması, 2014 yılındaki ilk filmden bu yana oldukça popüler bir teori. "Matrix Resurrections"ta Neo'nun önceki filmlerden ziyade John Wick'e daha çok benzemesi bu teoriyi desteklemek için kullanılıyordu. Ayrıca Chapter 4'un vizyon tarihi defalarca ertlenmeden önce iki film aynı anda vizyona girecekti. Yine de iki büyük seriyi birbirine bağlamak için bu veriler yeterli görünmüyor. Ama hayranları sevindirmek için küçük bir bağlantılı inşa edilebilir, örneğin John Wick serisine dahil olmak istediğini söyleyen Carrie-Anne Moss ilerleyen filmlerde karşımıza çıkabilir...

    Cassian Hala Hayatta

    Serideki en iyi suçlulardan biri olan Cassian ile Wick'in kedi-fare kovalamacası serideki en eğlenceli sahnelerdendi. Dövüş, Wick'in Cassian'ın aortuna bir bıçak saplaması ve Cassian'a bıçağı çıkarırsa öleceğini, ancak bırakırsa yaşayacağını söylemesiyle sona ermişti. Cassian'ın hayatta kaldığını düşünen bir Reddit kullancısı, bıçağın sapını çıkarıdğını ama ucunu bir hatırlatma olarak bedeninde bıraktığını öne sürüyor.

    Sofia, wick'in Hedefi Olacak

    Casablanca Continental'in sahibi Sofia'nın (Halle Berry) yeni filmde çok daha büyük bir rolü olması muhtemel. Sofia'nın gidip kızını bulduğu için hedef olacağını ve onu öldürenin John olacağını öne süren bir teori var. Bu ilginç bir fikir olmasına ve John Wick tartışmasız bir şekilde kötü adam olsa da, bu teori şimdilik çürütülmüş görünüyor çünkü Berry dördüncü film için geri dönmediğini açıkladı (ancak Sofia'nın bir noktada geri döneceğini düşünüyor). Ancak son dönemde oyuncuların, filmin sürprizini korumak için filmlerde rol aldıklarını gizlemeleri de giderek yaygınlaşıyor, dolayısıyla kim bilir...

    John Wick Parabellum'da yüzük parmağını kesmeye ve düzene bağlılığını yeniden taahhüt etmek için alyansından vazgeçmeye zorlanıyordu. Döründü filmde Wick'in ne yapıp edip ölen karısından kendisine kalan son hatırayı geri alacağı düşünülüyor. İlk filmin, karısından kalan bir başka hatıra olan köpeğini öldüren adamlardan intikam alma peşinde geçtiği düşünülürse bu çok olası bir teori...

    Yüzük İçin Başka Planlar Var

    Bir teoriye göre "The Elder" yüzüğü John wicke'e karşı yaratıcı bir şekilde kullanacak: eritip mermi haline getirdikten sonra, bu mermiyle John wick'i öldürmeyi hedefleyecek.

    Charon Çok Daha Ölümcül Olacak

    Serinin ilk iki filminde Charon (Lance Reddick) , Continental Hotel'de sadece resepsiyonistti ve tamamen zararsız görünüyordu. Bununla birlikte, Parabellum'da onu ​​iş başında gördük. "John Wick: Chapter 4"da, Charon'ın Parabellum'da gördüğümüzden çok daha ölümcül olduğunun açığa çıkacağı düşünülüyor.

    Berlin'de Bir Sekans Olacak

    Film için Berlin'de çekim yapıldığı ortaya çıkmıştı. Ancak tabii ki filmlerde gerçek mekanları başka şehirler ve ülkeler olarak görebiliyoruz. Yine de "John Wick 2"de Roma'ya ve "John Wick: Chapter 3 - Parabellum"da Kazablanka'ya yapılan gezi gibi kısa bir Berlin sekansı bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top