Hesabım
    Brendan Fraser'ın Heyecanlandıran Geri Dönüşü!

    Hollywood'a geri dönüşüyle bir kez daha herkesin kalbini fetheden Brendan Fraser'ı önümüzdeki dönemde hangi projelerde izleyeceğiz?

    1990'lı yıllarda "Airheads", "Encino Man" ve "Orman Kaçkını" gibi filmlerle yıldızı parlayan Brendan Fraser, 1999 tarihli "Mumya" filmiyle 90'lı yılların Hollywood'unun unutulmaz bir ismi olarak hafıza kazındı. Fraser, Stephen Sommers imzalı fantastik macera filminde başrolü Rachel Weisz ile paylaştı ve 2001'de devam filmi "Mumya Geri Dönüyor"da rol aldı.

    2000'li yıllara kariyerinin zirvesindeyken giriş yapan Fraser, "A Quiet American", "Looney Tunes: Maceraya Devam", "Crash", "Dünyanın Merkezine Yolculuk" gibi filmlerde rol aldı ve 2008'de "Mumya: Ejder İmparatoru'nun Mezarı" filmiyle bir kez daha Rick O'Connor olarak izleyici karşısına çıktı. 2009 yılında rol aldığı "Mürekkep Yürek" ise Fraser'ın rol aldığı son yüksek bütçeli film oldu. 

    Bundan sonra Brendan Fraser'ın hayatında zorlu bir süreç başladı. Uzun bir boşanma sürecinin sonunda eşinden ayrılan aktör, artık Hollywood'un gözde isimlerinden biri değildi. Yıllık 600 bin doların üsütnde nafaka ödemesi gerekiyordu ve kendisine film teklifleri gelmiyordu. 

    Ayrıca, 2018 tarihli GQ röportajında belirttiği üzere zorlu aksiyon sahnelerinde yaşadığı sakatlıkların bedeninde bıraktığı hasar da Brendan Fraser'ın kariyerinden önce sağlığına odaklanmasına neden oldu. Çoğunlukla dublör kullanmayan oyuncu, üçüncü Mumya filminden sonra bir dizi ciddi ameliyat geçirmek zorunda kaldı. Bu dönemde magazin basını boş durmadı ve aktörünün değişen görünümü hakkında ağır eleştiriler yaparak, hali hazırda kötü durumda olan Fraser'ın geri çekilme kararını pekiştirdi.

    Bütün bunların yanı sıra, Fraser'ın Amerikan Yabancı Basın Birliği (HFPA) tarafından kara listeye alınmış olma ihtimalini de unutmamak gerek. Fraser, GQ röportajında, Altın Küre ödüllerini veren ve Hollywood'da belirli bir ağırlığı olan HFPA'nın eski başkanı Philipe Berk tarafından 2003 yılında taciz edildiğini açıkladı. Aralarında "eğlenceli" bir şey geçtiğini ve Fraser'ın durumu çok abarttığını belirten Berk, HFPA'nın Brendan Fraser'ı engellediğini reddetse de Fraser 2003 yılında sonra Altın Küre'ye asla davet edilmediğini, belirli çevrelerden dışlandığını açıkladı ve bu dönem için "sessizlik sağır ediciydi" ifadesini kullandı. 

    Uzun bir dönem, daha çok dizilerde küçük roller üstlenen Fraser'ın Hollywood'u tam anlamıyla terk ettiğini söyleyemeyiz ama muhteşem bir geri dönüş yaptığı kesin! Yıllar sonra başrolü üstlendiği "The Whale" filminin festival prömiyerlerinde ayakta alkışlanan Fraser'ın adı şimdiden En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ı için geçmeye başladı. Bu ödül sezonunda adını bolca duyacağımız aktörün ilk ödülü Toronto Film Festivali'nin açılış gecesinde verilen Onur ödülü oldu. 

    Darren Aronofsky'nin yönettiği "The Whale" filminde başrolü üstlenen Brendan Fraser, filmin dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali'nde dakikalarca ayakta alkışlandı. Toronto Film Festivali'nde de durum farklı değildi ve gösterim sonrasındaki söyleşi etkinliğine geçmek isteyen sunucunun alkışları durdurması gerekti. Film, obeziteden muzdarip münzevi bir İngilizce öğretmeninin, son bir şans için yabancılaşmış genç kızıyla yeniden bağlantı kurmaya çalışmasını anlatıyor.

    Killers of the Flower Moon

    Brendan Fraser'ın Leonardo DiCaprioJesse Plemons ve Robert De Niro gibi isimlerinin rol aldığı Martin Scorsese filmine dahil olması hayranlarını çok sevindirdi. Komedi ve aksiyon filmlerinin yanı sıra dramlarda da başarılı performanslar sergileyen oyuncunun filmdeki rolü merakla bekleniyor... Filmin 2022 sonunda vizyona girmesi ve bu yılın Oscar sezonunda öne çıkan filmlerden biri olması bekleniyordu ancak vizyon tarihi 2023'e ertelendi.

    Brothers

    Brendan Fraser, senaryosu Etan Cohen ve Macon Blair tarafından yazılan, Max Barbakov tarafından yönetilen komedi filmi "Brothers"ta Josh Brolin ve Peter Dinklage ile birlikte rol aldı. Filmin çekimleri tamamlandı ancak vizyon tarihi kesinleşmedi.

    Behind the Curtain of Night

    Dalibor Stach tarafından yazılıp yönetilen film, öldükten sonra hayata geri dönen bir adamın önceki tüm yaşamlarını görebilme yeteneği kazanmasını anlatıyor. Filmde Brendan Fraser'a Dawn OlivieriMarcia Cross gibi isimler eşlik ediyor. Vizyon tarihi belli değil...

    Batgirl

    Bu yıl içinde bir Brendan Fraser filmi daha izleyecektik ancak ne yazık ki bu artık mümkün değil. Fraser, HBO Max'te yayınlanacak "Batgirl" filminde Batgirl'ün esas düşmanı Garfield Lynns/Firefly olarak izleyici karşısına çıkacaktı fakat Warner Bros., büyük tartışmalara yol açan bir kararla çekimleri ve post prodüksiyon süreci tamamlanan bu filmi rafa kaldırdı. Vergi indirimi nedeniyle iptal edilen film ne yazık ki seyirciyle buluşamayacak...

    The Whale

    Darren Aronofsky'nin yönettiği "The Whale" filminde Brendan Fraser başrolü üstleniyor. Film, obeziteden muzdarip münzevi bir İngilizce öğretmeninin, son bir şans için yabancılaşmış genç kızıyla yeniden bağlantı kurmaya çalışmasını anlatıyor. Çekimleri tamamlanan filmin vizyon tarihi henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top