Hesabım
    Kraliçe II. Elizabeth'in Popüler Kültürdeki Tasvirleri

    Kraliçe II. Elizabeth, 96 yaşında hayatını kaybetti..

    En uzun süre tahtta kalan İngiliz hükümdarı Kraliçe II. Elizabeth, tahtta 70. yılını doldurduktan sadece aylar sonra, 8 Eylül'de 96 yaşında hayatını kaybetti.. Şubat 1952'de (resmi olarak 1953'e kadar taç giymemiş olmasına rağmen) 25 yaşındayken kraliçe oldu ve onlarca yıllık yönetimi süresince İngiltere'de ve dünyanın her yerinde büyük sosyal ve kültürel değişiklikler yaşandı. Ancak sabit kalan şey, medyanın kraliyeti her fırsatta tasvir etme arzusuydu. Büyük ölçüde komedi parodileri ile başlayan Kraliçe'nin pop kültürü tasvirleri, sonunda daha dramatik çekimlere, tacın altındaki insanlığı anlamaya çalışan yapımlara dönüştü. İşte Kraliçe'nin en sevilen pop kültürü tasvirlerine bir bakış.

    Jeannette Charles

    Jeannette Charles, tüm kariyerini II. Elizabeth'in kimliğine bürünmek üzerine kurdu. Yapırdığı kendi portresi  Kraliçe ile karıştırılmasının ardından öncelikle basılı reklamlarda yer aldı. Ardından çoğunluğu komedi olan yapımlarda Kraliçe'yi canlandırdı. Yer aldığı yapımlar arasında; National Lampoon's European Holiday, The Naked Gun: From the Files of the Police Squad! ve Austin Powers in Goldmember yer alıyor. Ayrıca, Saturday Night Live'da yer alarak, televizyonda da göründü.

    Carol Burnett

    The Carol Burnett Show'da komedyen Carol Burnett, kraliyet ailesini ve Kraliçe II. Elizabeth'i defalarca resmetti ve çılgın mizahına konu etti.

    Prunella Scales

    Prunella Scales, en iyi BBC komedisi Fawlty Towers'da John Cleese'in eşi Sybil Fawlty'yi canlandırmasıyla hatırlanabilir, ancak Kraliçe'yi de birçok kez unutulmaz bir şekilde oynadı. Casus komedisi Johnny English'de Kraliçe olarak küçük bir rolü vardı, ancak unutulmaz olan; Alan Bennett'in ünlü İngiliz sanat uzmanı ve eski Sovyet ajanı Sir Anthony Blunt hakkında bir oyun olan A Question of Attribution'ın hem sahne, hem de televizyon uyarlamasındakiydi. 1991'deki tv uyarlaması ona BAFTA adaylığı kazandırdı.

    Saturday Night Live

    Saturday Night Live, uluslararası arenadan popüler figürlerin parodisini yapmayı sever. Dolyısıyla Kraliçe Elizabeth de, bu şovdan nasibini defalarca alanlardan. Kraliçeyi ekranda Mike Myers, Fred Armisen, Joan Cusack, Jon Lovitz ve Kate McKinnon gibi isimler canlandırdı.

    Helen Mirren

    The Crown öncesi, Peter Morgan'ın The Queen'inde Kraliçe'yi Helen Mirren canlandırmış ve 2007'de En İyi Kadın Oyuncu OScar'ını kucaklamıştı.

    Kraliçe'nin Kendisi

    Kraliçe II. Elizabeth hayatı boyunca bir çok televizyon programına katıldı, ancak biri var ki hepsinden daha eğlenceli. 2012 Londra Yaz Olimpiyatları'nın açılış töreni için hazırlanan kısa filmde James Bond (Daniel Craig) ile yer aldı.

    June Squibb

    Wimbledon'daki tarihi maçta karşı karşıya gelen iki rakip tenisçi Isner-Mahut'u (Andy Samberg ve Kit Harington) konu alan mockumentary 7 Days in Hell'de Kraliçe'yi June Squibb canlandırdı.

    Penelope Wilton

    Steven Spielberg'ün live-action'ı The BFG'de Kraliçe'yi Downton Abbey'nin yıldızlarından Penelope Wilton canlandırdı.

    Claire Foy

    The Queen'in ardından, Kraliçe'nin yükselişiyle başlayan ve tahtta kaldığı süre boyunca onu takip eden Netflix orijinal dizisi The Crown'da Kraliçe'nin genç hali Claire Foy tarafından canlandırıldı ve bu rol ona Emmy kazandırdı.

    Jessica Ellerby

    Bruce Wayne'in sadık uşağı Alfred Pennyworth'un 1950'lerin ve 60'ların alternatif Britanya'sındaki hikayesine odaklanan Pennyworth'da, Jessica Ellerby II. Elizabeth'in daha genç bir versiyonunu canlandırıyor.

    Olivia Colman

    Claire Foy'lu iki sezonun ardından The Crown'daki tahtı devralan Olivia Colman, 4. sezondaki rolüyle Emmy kazandı.

    Stella Gonet

    Kristen Stewart'ın Prenses Diana'yı canlandırdığı Spencer'da, II. Elizabeth'i Stella Gonet canlandırdı.

    Imelda Staunton

    Harry Potter emektarı Imelda Staunton, The Crown'un gelecek sezonunda Kraliçe II. Elizabeth'i canlandıracak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top