Hesabım
    Geçmişten Bugüne Nicole Kidman!

    Oyunculuğu kadar güzelliğiyle de hepimizi kendine hayran bırakan Nicole Kidman'ın 55. yaşı şerefine en çarpıcı pozlarını ve kariyerini derledik!

    Bugün 55. yaşını kutlayan ve kariyerinin en olgun yıllarını geçiren Nicole Kidman'ın geçmişten günümüze sinema yolculuğunu, kariyerini en keyifli pozlarıyla derledik! 

    Son olarak Robert Eggers yönetimindeki "Northman" (Kuzeyli) ile izlediğimiz Kidman, geçtiğimiz yılın en çok konuşulan kadın oyuncularından biri oldu. Kuzeyli'den bir önceki projesi "Being the Ricardos"taki performansı ile ödül sezonunda adından sıkça söz ettiren Kidman, En İyi Kadın Oyuncu dalında 4. kez Oscar'a aday gösterildi. Aaron Sorkin yönetimindeki filmde başrolü Javier Bardem ile paylaşan Nicole Kidman, Hollywood'un efsane isimlerinden Lucille Ball'u canlandırmıştı. 

    Ünlü oyuncunun sıradaki projeleri arasında ise merakla beklenen DC filmi "Aquaman and the Lost Kingdom" (Aquaman ve Kayıp Krallık) ve "Expats" adlı, çekimleri halen devam eden TV dizisi bulunuyor. Kidman ayrıca, ön hazırlık aşamasında olan ve oyuncu kadrosu ya da resmi adı henüz belli olmayan bir Netflix romantik komedisinde de rol alacak.

    Gelin güzel yıldızın kariyerinin öne çıkan anlarına birlikte göz atalım...

    Uyuyana Kadar

    Kariyerinde onlarca filme ve ödüllü yapıma imza atmış olan Nicole Kidman, Rowan Joffe imzalı Uyuyana Kadar filmiyle 2015'te beyaz perdede boy göstermişti.

    Tam adı: Nicole Mary Kidman

    20 Haziran 1967, Hawaii Honolulu doğumlu olmasına rağmen çocukluğunun büyük bölümünü Avustralya'da geçirmiş olan “Nicole Mary Kidman” biyokimyacı bir baba ve hemşire bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

    Çocukluk

    Küçük yaşlarda bale ile uğraşan Nicole Kidman, okul sıralarındayken tiyatro sahnesinin tozunu yutmuştu....

    Tiyatro dönemi

    Yaşıtı ergenler gibi sokaklarda gezmektense tiyatro oyunlarının provalarında kendisini geliştirmeye başlayan Nicole Kidman, ilk küçük rolleri için dersleri bile kırmıştı...  Uzun boyu, kızıl saçları ve renkli gözleri gibi ayırt edici fiziksel özellikleri ise akranları arasından sıyrılmasını kolaylaştırmıştı... 

    Ölüm Sessizliği

    1980’li yıllarda reklam filmlerinde ve televizyon için çekilen mini serilerde yer alan Nicole Kidman, ilk önemli çıkışını ise Sam Neill ile karşılıklı oynadığı 1989 tarihli gerilim filmi Ölüm Sessizliği filminde yakalamıştı.

    Tom Cruise'lu günler..

    Kısa süre içerisinde hayatını birleştireceği Tom Cruise ile tanıştığı Yıldırım Günleri ise 1990’da geldi ve Kidman’ın Hollywood’a kancayı takmasını sağladı.

    90'lı yıllar

    Yeni yeni yükselen oyunculuk kariyerinin evliliğinin gölgesinde kalmaması için çok çaba sarf eden Nicole Kidman 1991’de Flirting filminde ve yine aynı yıl Dustin Hoffman'lı Billy Bathgate’te boy gösterdi.

    Uzak Ufuklar

    Uzak Ufuklar'da eşi Cruise ile karşılıklı oynayan güzel yıldız, Michael Keaton ile 1993’te My Life filmine imza attı.

    İlk Altın Küre

    1995’te gelen Gus Van Sant imzalı Sonsuz İhtiras ile esas çıkışını yakalayan Nicole Kidman, komedi/müzikal dalında ilk Altın Küresini de kazandı.

    Aksiyona göz kırpmak..

    Bir Henry James uyarlaması olan Bir Kadının Portresi ile rüştünü ispatlayan Nicole KidmanBarışçı filmindeki rolüyle de bir aksiyon yıldızı olabileceğini kanıtlamış oldu.

    Tom'a veda..

    Stanley Kubrick’in vefatından sonra vizyona giren filmi Gözü Tamamen Kapalı’da, Tom Cruise ile beraber rol alan Kidman, 2000 yılında Cruise ile yollarını ayırmıştır...

    Müzikalde de başarılı

    Hollywood’u sarsan bu ayrılıktan sonra kariyeri daha da hızlı tırmanan oyuncu, 2001’de gelen Kırmızı Değirmen ile oyunculuk yeteneğinin yanı sıra sesinin güzelliğini de ispat etmiş oldu.

    İlk Oscar

    Bu filmdeki Satine rolüyle ilk defa Oscar'a En İyi Kadın Oyuncu dalında aday olan Nicole Kidman, altın heykelciği ise Saatler filmindeki efsanevi Virginia Woolf karakteri ile almıştır...

    Ödüller devam ediyor..

    Kidman takip eden yıllarda Soğuk Dağ (2003), Birth (2004), Mutluluğun Peşinde (2010), Hemingway & Gellhorn (2012) ve Gazeteci Çocuk (2012) filmlerindeki rolleriyle Altın Küre adaylıkları almış;

    Oscar adaylıkları..

    Mutluluğun Peşinde filmiyle de 3. kez Oscar’a aday gösterilmiştir...

    Çocuklar..

    Yıllar geçmesine rağmen şarap misali değerlenen ve Hollywood'un halen en çok aranan yıldızlarından olan Nicole Kidman'ın ilk eşi Tom Cruise ile evlat edindiği Isabella Jane Kidman Cruise ve Connor Anthony Cruise adında iki çocuğu var...

    Evlilik

    23 Haziran 2006'da şarkıcı Keith Urban ile yeniden dünya evine giren güzel oyuncunun, Urban'dan da Sunday Rose adında bir kızı olmuştur.

    Dünyanın En Güzel Kadını

    People Dergisi tarafından 1996, 1999 ve 2002 yıllarında Dünyanın En Güzel 50 Kadını arasında gösterilmiştir...

    Antonia Kidman

    Avusturalya'nın tanınmış televizyon simalarından olan Antonia Kidman'ın da kız kardeşidir...

    Uyuyana Kadar

    2014'te Geçmişin İzleri  ve Monako Prensesi Grace filmlerinde seyrettiğimiz Nicole Kidman, ayrıca başrolünü Colin Firth ile paylaştığı Uyuyana Kadar filmiyle yeniden karşımıza çıktı...

    Nicole Kidman filmde, her sabah hafızası sıfırlanmış biçimde uyanan ve kime güveneceğini tamamen şaşırmış olan Christine Lucas karakterini canlandırııyor...

    S. J. Watson'ın anı adlı romanından uyarlanan Uyuyana Kadar Pinema dağıtımcılığı ile sinemalarda!

    Nicole Kidman

    Gizemli Gerçek

    2015'te bir yeniden çevrim olan Gizemli Gerçek'te Claire Sloane karakterini canlandırdı.

    Nicole Kidman

    Nicole Kidman

    Lion

    Lion filmindeki Sue Brierley rolüyle, "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" dalında Oscar'a aday gösterildi ve Partilerde Kız Tavlama SanatıKutsal Geyiğin Ölümü gibi bağımsız filmlerde yer aldı. 

    Son Dönem

    2018'de Aquaman ile çizgi roman filmleri evrenine giriş yapan Kidman, şimdilerde devam filmi "Aquman ve Kayıp Krallık"ta seyirci karşısına çıkmak için gün sayıyor.

    Televizyon

    Küçük ekranda Top of The Lake ve Big Little Lies'ta izlediğimiz Kidman, büyülü camdan da bizi büyülemeyi başardı.

    Aquamen

    The Undoing ve Nine Perfect Strangers dizilerinde de rol alan ünlü oyuncu yakın zamanda Expats dizisi ile yeniden televizyonda olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top