Hesabım
    The Jungle Book - Jungle Book: Origins'e Karşı!

    Aynı hikayeyi iki farklı yönetmenin yorumuyla izleyeceğimiz The Jungle Books filmlerinden gelen haberler kafaları karıştırıyor. Hangi oyuncu, hangi yapımda yer alacak gibi sorularınız için kılavuzumuzu kullanabilirsiniz!

    Warner Bros. ve Walt Disney çok sevilen Jungle Books'un animasyon filmi için aynı dönemlerde çalışmalarına start verdi. Birbiri ardına gelen haberler pek çok kişide kafa karışıklığı yaşattı. Cinemablend.com'un hazırladığı kılavuzu sizler için derledik!

    Walt Disney yönetmen tercihini şu sıralar vizyonda Şef filmiyle boy gösteren Jon Favreau'ya iletti ve tüm dünyada hikayenin ana karakteri Mowgli için çocuk oyuncu arayışlarına başladı. Uzun süren bir aramadan sonra Neel Sethi'de karar kılan yapımcı ve yönetmenler seslendirme kadrosu için ellerini çabuk tuttular. Justin Marks'ın senaryosunu yazdığı filmin orijinal seslendirme kadrosunda; Neel Sethi, Idris Elba,Scarlett Johansson, Lupita Nyong'o, Ben Kingsley, Christopher Walken, Giancarlo Esposito ve Bill Murray yer alıyor.

    Warner Bros ise bu beyazperde uyarlaması için Andy Serkis ile el sıkıştı. Yönetmen koltuğuna oturan Serkis, aynı zamanda Baloo karakterini seslendirecek. Çocuk oyuncu tercihini ise daha deneyimli bir isimden yana kullanma isteyen yönetmen ve yapımcılar daha önce bazı projelerde boy göstermiş olan Rohan Chand'da karar kıldı. Senaryosunu Steve Kloves'in kaleme aldığı bu filmin orijinal seslendirme kadrosunda ise Rohan Chand, Andy Serkis, Benedict Cumberbatch, Christian Bale, Cate Blanchett, Eddie Marsan, Tom Hollander ve Peter Mullan gibi isimler yer alıyor.

    Son olarak; Jon Favreau'lu The Jungle Book'un Eylül 2015'te vizyonda olması beklenirken, Andy Serkis'li Jungle Book: Origins'in ise Ekim 2016'da vizyonda olması bekleniyor.

    Benedict Cumberbatch & Idris Elba

    Andy Serkis'in yöneteceği Jungle Book: Origins'te insan yiyen kaplan Shere Khan'ı Benedict Cumberbatch seslendirirken, Jon Favreau'nun The Jungle Book'un da ise bu isim Idris Elba olacak.

    Rohan Chand & Neel Sethi

    Hikayenin baş kahramanı Mowgli'yi The Jungle Book'ta Neel Sethi canlandırırken, diğer filmde Rohan Chand rol alacak.

    Cate Blanchett & Scarlett Johansson

    Birbirinden başarılı iki yıldızdan Cate Blanchett Andy Serkis'in yöneteceği filmde Piton Kaa'yı seslendirecek. Scarlett Johansson ise Jon Favreau'nun filminde bu karaktere ses verecek.

    Bill Murray & Andy Serkis

    Andy Serkis hem Jungle Book: Origins filminin yönetmeliğini üstlenirken hem de Ayı Baloo karakterinin seslendirmesini yapacak. Serkis'in karşısında Ayı Baloo'yu seslendirecek olan isimse, yılların usta oyuncusu Bill Murray olacak.

    Ben Kingsley & Christian Bale

    Siyah Panter Bagheera karakteri için Jon Favreau tercihini deneyimli isim Ben Kingsley'den yana kullanırken, Andy Serkis ise Christian Bale'den yana kullanmış.

    Peter Mullan & Giancarlo Esposito

    Kurt Akela'ya ses verecek isimler ise; The Jungle Book'ta Giancarlo EspositoJungle Book: Origins'te Peter Mullan olacak.

    Lupita Nyong'o & Naomie Harris

    Mowgli'nin kurt annesi Rakcha'nın seslendirmesi için 2 filmde tercihlerini 2 güzel yıldızdan yana kullanmış. Jon Favreau'nun yönetmenliğindeki The Jungle Book'ta Lupita Nyong'o yer alırken, Andy Serkis'li Jungle Book: Origins'te ise Naomie Harris yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top