Hesabım
    En Güzel Kareleri ve Zirvedeki Kariyeriyle Jennifer Lawrence!

    Bir yılda en az 3 filmde seyrettiğimiz Jennifer Lawrence bu hafta Altın Küre için yarıştığı Joy ile sinemalarımızda...

    Hollywood'un son birkaç senede zirveye hızlı adımlarla tırmanmayı başaran bir gözbebeği var; Jennifer Lawrence!

    Oscar ödüllü genç yıldızın hızlı yükselen kariyerinin detaylarını sizler için güzel bir galeride bir araya getirdik. Güzel oyuncunun hem seneler boyunca süren yükselişini, hem de yer aldığı ve alacağı projeleri öğrenmek için galerimize göz atın!

    Genç yıldız Jennifer Lawrence 1990 Kentucky, Amerika'da doğdu.

    14 yaşında oyuncu olmaya karar veren Lawrence, kariyerine kilisede düzenlenen oyunlarda rol alarak başlamış.

    Liseden 2 yıl erken mezun olan genç yıldız, ailesiyle birlikte bir yetenek avcısına başvurarak, oyunculuk kariyerine resmen başlamış olur.

    Televizyonlarda yayınlanan The Bill Engvall Show'la ilk ciddi işine adım atan oyuncu, sonralarda televizyon dizilerinde rol aldı.

    Jennifer Lawrence'nin bu dönem rol aldığı bazı yapımlar; The Devil You Know, Cold Case, Medium ve Monk olarak sıralanıyor...

    Lawrence, 2008 yapımı Jason Freeland'in yönetmenliğini üstlendiği Garden Party isimli filmde küçük bir rol alarak ilk beyazperde tecrübesini yaşadı.

    Güzel oyuncu aynı yıl iki filmde daha rol kaptı.

    Bunlardan ilki Steven Brill yönetmenliğindeki Drillbit Taylor adlı yapımdı.

    Diğer yapım ise oyuncunun dönüm noktası sayılabilecek filmlerinden biri olan Guillermo Arriaga yönetmenliğindeki Aşk Ateşi'ydi...

    Jennifer Lawrence, Aşk Ateşi filminde iki büyük oyuncu olan Charlize Theron ve Kim Basinger ile beraber rol aldı...

    Bu filmde kendini fark ettiren genç oyuncu Venedik'ten Marcello Mastroianni ödülüne layık görüldü...

    Bu sırada yıldızı parlayan oyuncuya ilk başrol teklifi de gecikmedi..

    Debra Granik yönetmenliğindeki Gerçeğin Parçaları adlı filmde başrolü kapan oyuncuya, performansından ötürü eleştirmenler övgüler yağdırdı.

    Jennifer Lawrence Gerçeğin Parçaları filmindeki rolüyle Oscar'a aday olarak gösterilmişti.

    2011 yılına geldindiğinde ise Jennifer Lawrence 3 filmle birden beyazperdeyi süslüyordu. Mel Gibson ve Jodie Foster'la birlikte rol aldığı KuklaDrake Doremus yönetmenliğindeki Like Crazy ve tanınmışlığını kat kat arttıracağı Marvel yapımı X-Men: Birinci Sınıf...

    Açlık Oyunları film serisindeki Katniss Everdeen rolüyle beraber, oyuncu uluslararası arenada bilinirliği arttı...

    Gişede kendisini kanıtlayan Jennifer Lawrence'ın zirveye oturması ise David O. Russell yönetmenliğindeki bağımsız yapım Umut Işığım filmiyle oldu...

    Yakışıklı oyuncu Bradley Cooper'la birlikte başrolü paylaşan güzel yıldız bu filmdeki rolüyle En İyi kadın Oyuncu Oscarı'nı evine götürdü.

    Bu filmdeki rolüyle sayısız ödül kazanan yıldız oyuncu, aynı zamanda TIME Dergisi'nin hazırladığı geleneksel en güçlü 100 insan listesine girmeyi başardı.

    Kariyerine ülkemizde vizyon şansı bulamayan korku ve gerilim türündeki House at the End of the Street filmiyle devam etti...

    2013'te yolları yeniden Bradley Cooper ve David O. Russell ile kesişen oyuncu Düzenbaz filmindeki rolüyle göz doldurdu.

    Her biri ayrı gişe hiti olan Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak ve X-Men: Geçmiş Günler Gelecek filmleriyle gündemde kalmayı başaran oyuncu, bir anda Amerika'nın en gözde oyuncularından birine dönüştü.

    Susanne Bier imzalı Serena filminde üçüncü kez Bradley Cooper ile kamera karşısına geçen Lawrence, filmin gişe başarısı iyi olmamasına rağmen oyunculuğuyla beğeni toplamayı başardı.

    Birbirinden başarılı yapımlarda yer almaya devam eden oyuncu Açlık Oyunları serisinin son halkası olan Açlık Oyunları : Alaycı Kuş Bölüm 1 ve Açlık Oyunları : Alaycı Kuş Bölüm 2 filmleriyle de seriyi sonlandırırken gördük.

    Lawrence 2015 yılı sonlanırken kadın ve erkek oyuncular arasındaki kazanç eşitsizliğine de tepki göstererek dikkatleri bu konuya çekmeyi başardı.

    David O. Russell'ın Jennifer Lawrence ve Bradley Cooper ile birlikte çalıştığı üçüncü film olan Joy da 2015'in beğenilen yapımları arasında yer aldı.

    Miracle Mop'un mucidi Joy'un hayatını anlatan yapım bir kadın hareketi örneğiydi.

    Güzel oyuncuyu 2016 yılında daha pek çok yapımda da izleme şansını elde edeceğiz.

    Lawrence, usta yönetmen Steven Spielberg'ün yönetmenliğini üstleneceği It's What I Do filminde Lynsey Addario canlandıracak.

    Güzel oyuncu Bryan Singer imzalı X-Men serisini sonlandıracak olan X-Men: Apocalypse filminde de Mystique rolüyle tekrar kamera karşısına geçecek.

    Lawrence, Morten Tyldum imzalı bilim kurgu filmi Passengers'ta da başrolü üstlenecek.

    Lawrence, Passengers'ta başrolü Chris Pratt ve Michael Sheen ile paylaşacak.

    Jennifer Lawrence'ın bir de henüz isimlendirilmemiş bir Darren Aronofsky projesinde yer alacağı biliniyor.

    23 yaşında Oscar ödülü kazanan güzel oyuncuyu daha uzun süre beyazperdelerde göreceğiz gibi görünüyor!

    Jennifer Lawrence, Aşk Ateşi filminde iki büyük oyuncu olan Charlize Theron ve Kim Basinger ile beraber rol aldı. Bu filmde kendini fark ettiren genç oyuncu Venedik'ten Marcello Mastroianni ödülüne layık görüldü.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top