Hesabım
    Nurgül Yeşilçay'dan Çarpıcı Fotoğraflar!

    Bu hafta vizyona giren Gece filmiyle bir kez daha beyazperdeyi süsleyecek olan başarılı oyuncu Nurgül Yeşilçay'ın en güzel fotoğraflarını sizler için derledik.

    2000'li yıllardan itibaren hem televizyonun hem sinemanın aranan kadın oyuncu yüzlerinden biri olan Nurgül Yeşilçay'ın en çarpıcı pozlarına ve kariyer hayatının detaylarına galerimizde göz atabilirsiniz!

    Eskişehir Anadolu Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun olan Nurgül Yeşilçay, daha öğrenciyken rol aldığı İkinci Bahar dizisiyle oyunculuğa adım attı.

    1999 yılında Ömer Vargı yönetmenliğindeki Her Şey Çok Güzel Olacak filmiyle ilk defa bir sinema yapımında yer alan oyuncunun küçük bir rolü vardı. 

    Asıl ününe Çağan Irmak'ın yönetmenliğini yaptığı Asmalı Konak adlı diziyle kavuştu.

    O dönemde reyting rekorları kıran Asmalı Konak dizisinin daha sonra, Abdullah Oğuz yönetmenliğinde Asmalı Konak: Hayat adlı bir de sinema filmi çekildi. 

    Sinema ile arasını sıkı tutan Nurgül Yeşilçay, 2001 yılında Tuncel Kurtiz ve Hülya Koçyiğit'in başrollerini paylaştığı Şellale, bir sonraki yıl ise aksiyon komedi olan Mumya Firarda filminde rol aldı.

    2005 yılına gelindiğinde; Atıf Yılmaz imzalı Eğreti Gelin'de rol alan oyuncu aynı zamanda orada canlandırdığı Kostak Emine rolüyle Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görüldü.

    2004 yılınca Cem Özer ile evlenen güzel yıldız, 2005 yılında oğlu Osman Nejat'ı dünyaya getirdi.

    5 yönetmenin kısa filmlerinden oluşan Anlat İstanbul filminde rol alan oyuncu daha sonra, ünlü yönetmen Fatih Akın ile el sıkıştı.

    Türkiye-Almanya ortak yapımı olan Yaşamın Kıyısında isimli Fatih Akin filminde Baki Davrak ve Tuncel Kurtiz ile başrolü paylaşan güzel yıldız, filmde canlandırdığı lezbiyen Türk kızı rolüyle o dönemde çok konuşulmuştu.

    60. Cannes Film Festivali'nde yarışan Yaşamın Kıyısında, festivalde En İyi Senaryo ödülüyle döndü.

    Çeşitli televizyon yapımlarında rol almaya devam eden güzel yıldız, 31. Uluslararası Kahire Film Festivali'nde jüri olarak görev aldı.

    2007 ve 2010 yılları arasında Adem’in TrenleriVicdan7 Kocalı Hürmüz ve Çınar Ağacı isimli 4 sinema filminde boy gösterdi.

    2010 yılında Aşk ve Ceza isimli televizyon dizisinde Murat Yıldırım ile başrolü paylaştı ve aynı yıl eşi Cem Özer'den boşandı.

    2011 yılında sona eren Aşk Ve Ceza'dan sonra aynı yıl Sensiz Olmaz dizisinde boy göstermeye başladı.

    2013 yılına gelindiğinde Osman Sınav yönetmenliğindeki Aşk Kırmızı filminde rol alan güzel yıldız, geçtiğimiz günlerde vizyona giren Cem Yılmaz imzalı Pek Yakında'da misafir oyuncu olarak rol aldı.

    2014 yılının içinde ömrü kısa süren Cinayet adlı dizide rol aldı.

    Nurgül Yeşilçay, bu hafta Erden Kıral yönetmenliğindeki Gece filmiyle beyazperdeyi süsleyecek.

    Mert Fırat ve Vildan Atasever ile beraber rol alacakları Gece filminde Yeşilçay'ı, paramparça olmuş bir ailenin en büyük kızı Süsen rolünde izleyeceğiz.

    Nurgül Yeşilçay

    Nurgül Yeşilçay

    Nurgül Yeşilçay

    Nurgül Yeşilçay

    Nurgül Yeşilçay

    Nurgül Yeşilçay

    Nurgül Yeşilçay

    Nurgül Yeşilçay

    Nurgül Yeşilçay

    Nurgül Yeşilçay

    Nurgül Yeşilçay

    Nurgül Yeşilçay

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top