Hesabım
    9 Maddede Popüler Kültürde Uçak!

    Gökyüzü popüler sinemanın en sevdiği temalardan biri. Gündemimiz uçaklarla sarılınca semaların bize hediye ettiği popüler kültür öğelerini sıraladık!

    Gökyüzünden sinemaya, sinemadan günlük popüler kültürümüze, dilimize giren uçak yansımalarını derledik! Sizin favoriniz hangisi?

    Pilot Vecihi

    Film: Gülen Gözler  (Şener Şen/1977) Sevdiği kızın babasını evlilik için bir türlü ikna edemeyen çılgın pilot Vecihi aslında ilk sivil yerli pilotumuz olan Vecihi Hürkuş'a da bir saygı duruşudur...

    815 sayılı uçuş ve dahası...

    Dizi: Lost 

    Oceanic havayollarına ait 815 sayılı sefer uçuşundaki Boeing tipi uçağın geçirdiği kaza, 6 sezona, 118 bölüme, yüzlerce komplo teorisine,  binlerce insanın lotoda "4 8 15 16 23 42" sayılarını oynamasına, yüzbinlerce fanatik hayrana ve uykusuz geçen sayısız gecelere neden olmuştu.

    Spoiler verenle arkadaşlığı kestiğimiz dizi, artık gerçek bir efsane... 

    Uçağı ters indirmek...

    Film: Uçuş (Flight) 

    Türk kuşu gösterilerinde pilotların aniden uçağı ters döndürmesine alışkınız ama iniş esnasında yolcu uçağını ters çevirmek ve güvenli bir iniş gerçekleştirmek "Bu neyin kafası hacı?" sorusunu akıllara getiriyor...

    Siz siz olun yine de alkollü taşıt kullanmayın... 

    Takarım hostesleri koluma...

    Film: Sıkıysa Yakala (Catch me If You Can)

    Leonardo DiCaprio'yu sıkı bir dolandırıcı rolünde seyrettiğimiz filmin efsane planlarından biri olan bu kare kendisinden sonra gelen her uçaklı/pilotlu filmin referansı olmuştur.

    Kanmayın, hostes arkadaşlara sorduk, gerçekler = SAW

    Bir kuş, o bir uçak, hayır o biiiirr...

    Film: Superman (1978) ve daha niceleri... Hem sinemasal hem kişisel hafızalarımıza Christopher Reeve ile kazınan Superman efsanesini uçak sanan nesle gelsin bu replik. (Bizim Beyaz da az ekmeğini yemedi hani...)

    Kızıl Baron (Red Baron)

    Film : Red Baron

    I. Dünya Savaşı'nda 80'den fazla düşman uçağı düşüren ünlü Alman pilot Manfred von Richthofen'ın lakabı olan Kızıl Baron, kullandığı kırmızı renkli Fokker Dr.I markalı savaş uçağından gelmekteydi.

    Adını savaş ve sinema tarihine yazdırdı ama sonra onlar yenilince işte biz de...

    Yasaklı kelimeler!

    Film:  Git Başımdan! (Due Date) Zaten aerofobia'dan muzdaripken, bazılarımız için 11 Eylül'den sonra uçağa binmek iyice zulme döndü! Yan koltukla şakalaşsanız dahi zinhar ağzınıza almayacağınız sözler var. Hayır, Ethan Tremblay varken tabii ki biz burada o kelimeleri telaffuz etmeyeceğiz!.

    Ray-Ban Aviator

    Film : Top Gun

    Hem Tom Cruise'u parlatan hem de literatüre 'pilot gözlüğü' olarak geçen Ray-Ban 3025 modelini bize tanıtan Top Gun sayesinde artık hepimiz uçuşa hazırız!

    Yüksel Güvercin!

    Hepimizi uçuracağını vaat eden Güvercin Uçuverdi bu hafta sonu vizyona girdi! Başrolde Atalay Demirci'nin yer aldığı komedi filminin fragmanını izlediniz mi?

     

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top