Hesabım
    Film Çekimleri Sırasında Yaşamını Yitiren Oyuncular...

    Çekimler sürerken hayatını kaybeden ünlüler kimler?

    Kimisi çekimler sırasında yaşanan talihsiz bir kaza sonucu aramızdan ayrıldı; kimisi de, set dışında hiç kimsenin yaşanmasını istemediği bir trajedi sonucu bu dünyaya veda etti. Her biri hem birbirinden değerli hem de kariyerinin zirvesinde olan bu oyuncuların ölümü tüm dünyayı yasa boğdu.

    Bizler ne kadar her ölümü zamansız addetsek de trajik bir biçimde hayata veda eden oyuncuların hayranlarının dört gözle beklediği projeler de yarıda kalmış oldu. Kimi yapımcılar, oyuncuların geride kalan son performanslarını değerlendirirken,kimileri ya yeni teknik alternatiflere yöneldi, ya da farklı isimlerle yola devam etmeyi tercih etti. Gelin, son filmlerinin çekimleri sırasında hayata veda eden oyuncuları bir kere daha analım.

    Heath Ledger - Dr. Parnassus, Kara Şövalye Yükseliyor

    Heath Ledger - Dr. Parnassus,  27 yaşında hayata veda eden Heath Ledger, Kara Şövalye Yükseliyor filminin çekimleri sırasında almaya başladığı reçeteli ilaçların aşırı dozda kullanımından kaynaklı zehirlenme sonucu aramızdan ayrılmıştı. Ledger, Terry Gilliam'ın talihsiz projesi olan Dr. Parnassus'u da tamamlayamamış, onun boşluğunu Johnny Depp, Jude Law ve Colin Farrell doldurmuştu.

    Paul Walker - Hızlı ve Öfkeli 7

    Paul Walker - Hızlı ve Öfkeli 7

    Dünya, 30 Kasım 2013 tarihinde Paul Walker'ın ölümüyle şoka uğradı. Walker, trajik ve kimi sevenleri tarafından da oldukça şaibeli bulunan bir trafik kazası sonucu hayata veda etti.

    Kemal Sunal - Balalayka Yerli sinemanın efsanevi isimlerinden Kemal Sunal, Ali Özgentürk'ün çekeceği Balalayka filmi için Batum'a gitmek üzere bindiği uçakta hayatını kaybetmişti.

    Philip Seymour Hoffman - Açlık Oyunları: Alaycı Kuş - Bölüm 2

    Philip Seymour Hoffman - Açlık Oyunları: Alaycı Kuş - Bölüm 2 Yüksek dozda uyuşturucu kullanımı sebebiyle 47 yaşında hayata gözlerini yuman Hoffman, Açlık Oyunları: Alaycı Kuş - Bölüm 2 filminin çekimlerini sona erdirememişti.

    Bruce Lee - Enter the Dragon

    Bruce Lee - Enter the Dragon Şaibeli ve üzerinde fazlaca komplo teorisinin döndüğü ölümü gerçekleştiğinde efsanevi dövüş sanatları ustası Bruce Lee sadece 32 yaşındaydı! Sadece Enter the Dragon değil,  Robert Clouse ile birlikte yarattıkları Game of Death filmi de Lee ile birlikte tamamlanamamıştır. 

    Brandon Lee - The Crow

    Brandon Lee - The Crow Boş olması gereken bir tabancanın patlaması sonucu vurularak sette yaşamını yitiren Brandon Lee'nin ölümü; baba Lee'nin trajedisi ile birleştiğinde, her ikisini de sevenlerin kafalarında asla tam olarak aydınlanmayan soru işaretleri bırakmıştır.

    Marilyn Monroe - Something's Got to Give

    Marilyn Monroe - Something's Got to Give 1962 yılında Los Angeles'taki evinin yatak odasında ölü olarak bulunan Monroe'nun hayata veda etmesi tüm dünyayı sarsmıştı. Monroe, Something's Got to Give adlı kısa filmin çekimlerini tamamlayamasa da, film aktrisin yer aldığı görüntüler ile tamamlanmıştı.

    Tyrone Power - Hz. Süleyman ve Saba Melikesi

    Tyrone Power - Hz. Süleyman ve Saba Melikesi Çekimler devam ederken kalp krizi geçirerek 44 yaşında hayata veda eden Power sahnelerin büyük bir kısmını çekmiş olsa da, rol daha sonra Yul Brynner'a gitti.

    Vic Morrow - Twilight Zone: The Movie

    Vic Morrow - Twilight Zone: The Movie Aktör Morrow en ilginç set talihsizliklerinden biri sonucunda 1982 yılında 53 yaşında hayata veda etmiştir. Twilight Zone filminin çekimleri sırasında, özel efekt patlamaları sebebiyle kontrolden çıkan bir helikopterin pervanelerine takılan oyuncunun hayatını yitirdiği bu korkunç olayda iki de çocuk oyuncu yaşamını yitirmişti. 

    James Dean - Giant

    James Dean - Giant

    Amerika'nın kültür ikonu oyuncusu James Dean, Eylül 1955'te Salinas, Kaliforniya'da düzenlenen bir motor yarışında bir kaza sonucu hayatını kaybetti. O sıralar Giant filminin ana çekimleri birkaç gün önce tamamlanmıştı. Nick Adams oyuncunun birkaç sahnesinde seslendirme yaptı ve film yeniden çekim imkanı olmadan kurgulandı.

    Oliver Reed - Gladyatör

    Oliver Reed - Gladyatör Gladyatör filminde köle taciri ve gladyatör eğitmeni olan Proximo karakterine hayat vermişti. Reed, kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumadan önce filmde yer aldığı sahneleri tamamlamayı başarmıştı...

    Natalie Wood - Brainstorm

    Natalie Wood - Brainstorm Storm, son filminin çekimleri devam ederken, eşi Robert Wagner'ın yatından denize düştükten sonra boğularak hayatını yitirdiği iddia edilmişti. Akrtistin ölümünün ardındaki sır perdesi hiç bir zaman kalkmadı!

    Martha Mansfield - The Warrens of Virginia

    Martha Mansfield - The Warrens of Virginia Mansfield, bir kaza sonucu alev alan kostümündeki alevlerin kısa sürede tüm vücudunu sarması yüzünden hastaneye kaldırılmış fakat yanıkların ağırlığı sebebiyle hayatını kaybetmişti.

    Cory Monteith - Glee

    Cory Monteith - Glee Ünlü Amerikan dizisi Glee'nin seviln oyuncusu Monteith, Vancouver’da 13 Temmuz günü otel odasında ölü olarak bulunmuştu. Monteith’in eroin ve şampanyayı karıştırdığı için öldüğü açıklanmıştı.

    John Candy - Wagons East

    John Candy - Wagons East Aile komedilerinin aranan yüzü olan John Candy, Wagons East filminin çekimleri tamamlanmak üzereyken kalkp krizi sebebiyle hayatını kaybetmişti.

    Jean Harlow - Saratoga

    Jean Harlow - Saratoga Özellikle "sarışınlığı" sebebiyle sık sık Marilyn Monroe'nun sık sık kıyaslandığı isim olan Harlow son filminin çekimleri sırasında 26 yaşında böbrek yetmezliği sonucu hayata veda etmişti.

    River Phoenix - Dark Blood

    River Phoenix - Dark Blood Dark Blood filminin setinden çıktığı gece "hız topu" adı verilen kimyasal karışımı burnundan çektiği iddia edilen Phoenix, henüz 23 yaşında hayata veda etmiştir.

    David Carradine - Stretch

    David Carradine - Stretch Kill Bill serisinin Bill'i David Carradine, 2009 yılında yeni filmi için Bangkok, Tayland'ta çekimlerdeyken otel odasında ölü bulundu. İlk olarak havluyla kendini dolaba asmış gibi görünen oyuncunun aslında kendini nefessiz bırakma fantezisi olduğu öğrenildi ve ölüm sebebi kaza olarak belirlendi.

    Larry Hagman - Dallas

    Larry Hagman - Dallas

    Efsane dizi Dallas'ın J.R. Ewing'i Larry Hagman, gırtlak kanseri teşhisi konmasına rağmen dizinin devam sezonu için geri dönmüştü. İlk sezonun ardından ünlü oyuncuya tedavi için süre verilmesine rağmen, 2012'de akut miyeloid lösemi komplikasyonlarına yenik düşmüştü. Dizide canlandırdığı J.R. Ewing'in cenazesine ayrılan bölüm, oyuncunun ölümünden beş ay sonra yayınlandı.

    Carrie Fisher - Star Wars: Son Jedi

    Carrie Fisher - Star Wars: Son Jedi

    Star Wars evreninin sevilen karakteri Prenses Leia rolü ile ikonikleşen Carrie Fisher, serinin 8. devam halkası Star Wars: Son Jedi'ın çekimlerinin tamamlanmasından kısa bir süre sonra uyku apnesi sebebiyle hayatını kaybetti. 8. devam halkasının sonunda isyancı birliklerle beraber yolculuk eden karakterin devam halkasında nasıl hikayeden çıkarılacağı merak konusu...

    Spartacus: Blood and Sand - Andy Whitfield

    Spartacus: Blood and Sand - Andy Whitfield Spartacus: Blood and Sand'le milyonları ekran başına toplayan 39 yaşındaki Andy Whitfield, Hodgkin Dışı Lenfoma (HDL) sebebiyle dizinin 1. sezonunun ardından hayata veda etmişti. Dizinin hayranları tarafından çok sevilen oyuncunun rolünü ise Liam McIntyre canlandırmaya başlamıştı.

    Luke Perry - Riverdale

    Luke Perry - Riverdale 90210 Evimiz Hollywood'da dizisinin unutulmaz yıldızı Luke Perry, geçtiğimiz yıl Riverdale isimli gençlik dizisinde oynadığı esnada 52 yaşında hayata gözlerini yumdu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top