Hesabım
    Cannes 2015: Gecesiyle Gündüzüyle Festival Devam Ediyor!

    Sokak fotoğrafları ve filmlerden izlenimler...

    Beyazperde.com'un bu yıl da yerinde takip ettiği 68. Cannes Film Festivali üçüncü gününde tüm hızıyla devam ediyor. Uluslararası konuklarını gala gösterimlerinde ağırlayan festivalin dünküTom HardyCharlize Theron ve  Salma Hayek gibi ağır isimlerinin yanı sıra bugün de kırmızı halıda Woody Allen, Emma Stone ve Colin Farrell rüzgarı esti!

    İnsan İlişki Distopyası: The Lobster

    Bugün sabah saatlerinde ilk gösterimi gerçekleştirilen Yunan yönetmen Yorgos Lanthimos'un son uzun metrajlı filmi,  The Lobster hem orijinal öyküsü itibariyle merak kamçılıyan hem de Altın Palmiye için yarışan yapımlardan biri. Bir çift ilişkisi yürütmeyen insanların tutuklanıp, tabir-i caizse zorla eşleştirildiği bir dünyada geçen filmde başrol Colin Farrell oldukça iyi iş çıkartıyor. Filmin drama kaçan absürd komedi çizgisi, senaryosunun orijinalliğini sıkı sıkıya takip ediyor. Ya karşı cinsten birisiyle öyle ya da böyle eşleşecek ve ilişkiniz varmış gibi yapacaksınız; ya da beceremiyorsanız başınıza geleceklere katlanacaksınız. Üstelik reddedip, kaçmak isterseniz de aksi size gül bahçesi vaad etmiyor. Ülkemizde sonbahar aylarında vizyona gireceğinden hakkında daha fazla sürprizbozan vermeden, Rachel Weisz ve Léa Seydoux'un da oyunculuklarını takdir etmek gerek. 

    Yine Çarpıcı, Yine İronik: Woody Allen 'dan Irrational Man

    Sanat yaşamının neredeyse her yılına bir film eken, üstat Woody Allen'ı yine Cannes'da yarışma dışı seyrettik. Joaquin Phoenix'i başrolüne taşıdığı dramatikkomedi tam bir "Woody Allen alametifarikası!" fakat bu sefer başrolü Phoenix ile birlikte Kant ve orta sınıf ahlaki değerler sistemi çalıyor. Başarılı olduğu kadar sorunlu bir felsefe profesörünü merceğine alan yapım, toplumları şekillendiren ahlaki değer sistemlerini kurucuları üzerinden ele alarak, insanın kendi seçimlerini ve bu seçimlere göre aksiyon almasını sorguluyor. Güneşin altında söylenen yeni bir şey yokmul gibi gelse de tarz Woody Allen olunca, sürprizlere de açık olmak gerekiyor!  

    Cannes anlık gelişmeler için Beyazperde.com'u ve Beyazperde'nin resmi twitter hesabını takip etmeyi unutmayın!

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top