Hesabım
    Ünlüler Dünyasında Kimler Vegan Olmayı Seçmiş?

    Yakından takip ettiğimiz ünlülerden kimler hayvansal ürünleri ağızlarına sürmüyor? Cevabı galeride!

    Son yıllarda Amerika'da bile hayvansal ürünlerin tüketimi azalmışken ünlüler dünyasında kimlerin veganlığı seçtiğini uzun uzadıya araştırdık. Birçok insana örnek olan bu kişiler kolay bir hayatı seçmiş diyemeyiz. Bize göre başarılarının yanında, bu konuda da alkışı hakediyorlar. İşte liste!

    Olivia Wilde

    Uzun zamandır vegan olan güzel oyuncu Olivia Wilde, hamileliği sırasında da kendine ait websitesi Wilde Things'te vegan diyetleri ile ilgili bilgiler vermeyi ihmal etmemişti. Veganlığın kolay bir şey olmadığını ancak insanın kendini çok daha iyi hissettiğini her fırsatta vurguluyor. Wilde 2010 yılında PETA tarafından En Seksi Vegan Ünlü seçilmişti.

    Joaquin Phoenix

    Başarılı aktör Joaquin Phoenix vegan olmaya 3 yaşında karar vermiş. Ailesiyle balık tutmaya gittiği bir gün balıkların nasıl acı çektiklerine şahit olmuş ve bir daha asla hayvan yememiş. Aktör 2013 yılında PETA'nın balıklarla ilgili çekilen reklamında suyun altında nefessiz kalarak balıkların acılarına dikkat çekmişti. Reklamı buradan izleyebilirsiniz.

    Peter Dinklage

    16 yaşından beri vegan olan Game Of Thrones dizisinin Tyrion Lannister'ı Peter Dinklage aynı zamanda hayvan hakları ile ilgili birçok çalışma yürütüyor. Çiftlik hayvanlarının korunmasını öngören kuruluş Farm Sanctuary'e destek veren Dinklage, hayranlarını da veganlığa davet etmek için Face Your Food kampanyasını başlattı ve hayvanların ne tür eziyetler çektiğini gösteren, izlemesi zor bir video hazırladı. Videoyu buradan izleyebilirsiniz.

    Russell Brand

    Hiçbir şeyi ciddiye almıyormuş gibi görünen komedi oyuncusu Russell Brand, birkaç yıl önce Forks Over Knives belgeselini izledikten sonra vegan olmaya karar vermiş. Vegan olduğunu "Artık veganım. Güle güle yumurtalar!" yazarak Twitter hesabı üzerinden haber vermişti. 14 yaşından beri vejetaryen olan oyuncu, bunun tek sebebinin hayvanları sevmesi olduğunu söylüyor.

    Ellen Degeneres

    Başarılı sunucu ve oyuncu Ellen Degeneres uzun araştırmalar sonucunda 2008 yılında vegan oldu. Going Vegan With Ellen isimli bir websitesi olan sunucu, diyet ve sağlıklı yaşamla ilgili bilgilerini takipçileriyle paylaşıyor. 

    Tobey Maguire

    İlk göz ağrımız, Spider-Man'e hayat veren Tobey Maguire 2009 yılından beri vegan hayat tarzını benimsemiş oyunculardan. Maguire, 17 yaşından beri de vejetaryan.

    Lea Michele

    Glee dizisiyle yıldızı parlayan güzel oyuncu Lea Michele sağlıklı yaşam ve hayvan hakları için vegan olduğunu her fırsatta dile getiriyor. 2010 yılından beri PETA ile çalışıyor ve kuruluşa destek veriyor.

    Jared Leto

      Geçtiğimiz yıl Oscar'ı kucaklayan başarılı oyuncu Jared Leto, hayvanları çok sevdiği için vegan olduğunu belirtenlerden. Önceden et yediğini ancak artık hayatını tofu ile geçirdiğini söylüyor.

    Anne Hathaway

    Son birkaç yıldır vegan hayatı seçen güzel oyuncu Anne Hathaway düğününde bile konuklara vegan menü sundu!

    Natalie Portman

    Çok uzun zamandır vejetaryen olan Oscarlı oyuncu Natalie Portman 2009 yılında vegan oldu. Düğününde vegan menü servis eden Portman 2011 yılında hamileliğini daha sağlıklı geçirebilmek için bir süreliğine vejetaryanlığa dönmüştü, şimdilerde tekrar vegan hayatına devam ediyor.

    Jessica Chastain

    Oscar adaylığı bulunan başarılı oyuncu Jessica Chastain son 5 yıldır vegan, önceki 15 yıl ise vejetaryanmış. Rol model olarak vegan annesini alan Chastain, sağlıklı vücudunu vegan diyetine borçlu olduğunu her fırsatta belirtiyor.

    Kristen Bell

    Adını Veronica Mars dizisiyle duyduğumuz ünlü oyuncu Kristen Bell, 2011 yılında izlediği Forks Over Knives belgeselinden sonra vegan olmaya karar vermiş.

    Casey Affleck

           Ben Affleck'in oyuncu erkek kardeşi Casey Affleck 1995 yılından beri vegan. Hayvanlara yapılan                      eziyetler yüzünden vegan olmayı seçen oyuncu, Joaquin Phoenix'in vegan kız kardeşi Summer                                        Phoenix ile evli ve birlikte PETA'da görev alıyorlar.

    Rooney Mara

              Zayıflığını vegan diyete borçlu olduğunu söyleyen başarılı oyuncu Rooney Mara, yemek yemeyi çok                      sevdiğini ve vegan olarak hayatına devam etmekten memnun olduğunu belirtiyor.

    Brad Pitt

                     Başarılı oyuncu Brad Pitt on yılı aşkın süredir vejetaryen olarak hayatına devam ediyor.

    Christian Bale

                Oscarlı oyuncu Christian Bale 9 yaşındayken okuduğu Charlotte's Web kitabından sonra bir daha                                                                 et yememiş!

    Kate Winslet

             Oscarlı güzel oyuncu Kate Winslet çok uzun zamandır vejetaryen ve PETA'nın en büyük destekçisi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top