Hesabım
    Süper Kahraman Olmayı Kıl Payı Kaçıran Ünlüler!

    Hollywood yıldızı olmak elbette ki görkemlidir, ama bir Superman olmak kadar değil... Sizce beyazperdenin hangi sevilen isimleri son anda kahraman olma şanlarını kaybetti?

    Marvel ve DC süper kahramanları her zaman beyazperdenin en havalı rollerinden olmuştur. Pek çok ünlü isim canlandırdıkları rollerle ölümsüz hale gelmiş ve hafızalara kazınmıştır. Digital Spy ekibi bu ölümsüz rollerle ünlenen oyuncuları herkes bildiğine göre, bu rolleri kıl payı kaçıran oyuncuların bir listesini çıkartmış. Listede Will Smith'li Superman'den, Bill Murray'li Batman'e dek geniş bir yelpaze yer alıyor.

    Ayrıca ilginç bir detay ki, başarılı oyuncu Jude Law listedeki her rol için düşünüldü ancak hiçbirinde boy göstermedi.

    Bob Hoskins - Wolverine

    Kimi roller oyuncusundan bağımsız düşünülemez. Wolverine ve Hugh Jackman da bu örneklerden biri. İkonik maço mutant rolü ile gönüllerde taht kuran Jackman aslında düşünülen tek isim değildi. 2000 yapımı X-Men filminde rol için düşünülen bir diğer isim de Bob Hoskins'ti.Film için yapılan ilk plan Kathryn Bigelow'un yönetmenliği üstlenmesi ve Angela Bassett'ın da Storm karakterini canlandırmasıydı ancak filmin vizyona girişine kadar geçen sürede bütün bu kararlardan vazgeçildi.

    Bill Murray - Batman

    Batman rolü için Armie Hammer ve Jake Gyllenhaal gibi pek çok isim düşünüldü. Ancak pelerinli kahramanı canlandırması için düşünülen en ilginç isimlerden biri Bill Murray idi. Tim Burton'ın yönetmenliğini üstlendiği Batman filminde yönetmenin istediği üzerine Michael Keaton'a kaptıran oyuncu, filmin mizah yanı göz önüne alınırsa role oldukça uyabilecek biriydi.

    Leonardo DiCaprio - Örümcek Adam

    Oscar ödülüne hasret oyunculardan biri olan Leonardo DiCaprio, hepimiz tarafından duvarlara tırmanıp ağ atan bir kahraman olarak hatırlanabilirdi. Sam Raimi'nin yönetmenliğini üstlendiği 2002 yapımı Örümcek Adam filminde Tobey Maguire'ın üstlendiği başrol için görüşülen oyuncu bütün ısrarlara rağmen rolü kabul etmemişti. Pek çok eleştirmen tarafından DiCaprio'nun cevabı kendi kariyeri için attığı en iyi adımlardan biri olan nitelenmiş, eğer rolü alsaydı ardından yer aldığı yapımlarda canlandırdığı rollerin ciddiye alınmayabileceğini belirtmişti.

    Nicholas Cage - Superman

    Hiç şüphesiz ki Nicholas Cage Hollywood'un en karakter oyuncularından biri. Kendisine uyabilecek ve uymayabilecek rollerin bu kadar belirgin olduğu çok az sayıda oyuncu vardır. Yönetmenliğini Kevin Smith'in üstlendiği yapımı iptal edilen Superman Lives filmi de Cage'e uymayan projelere bir örnek. Ancak, kostümlü deneme çekimlerine dek ilerleyebilen Cage projeye uymadığı halde değerlendirilmiş olan tek isim değil. Ben Efsaneyim'in yıldızı Will Smith de başrol için düşünülmüş, ancak "Benim böyle bir rolü oynamama imkan yok" diyerek rolü reddetmişti.

    Tom Cruise - Demir Adam

    Tıpkı Jackman - Wolverine gibi, Robert Downey Jr ve Demir Adam da birbiriyle bütünleşmiş bir kombinasyon. Başarılı oyuncu Marvel'ın en gözde kahramanlarından birini beyazperdede hayat veriyor olsa da, rol için düşünülen ilk isim emektar aksiyon oyuncusu Tom Cruise'du.  Yapımın daha ilk aşamalarında gündeme gelen bu fikrin yanı sıra filmin yönetmenliğini Quentin Tarantino'nun üstlenmesi de düşünülenler arasındaydı.

    John Krasinski - Kaptan Amerika

    Kaptan Amerika gerek arkaplanı, gerek kahraman oluş hikayesiyle ilgi çekici Marvel karakterlerinden. Beyazperdede karaktere hayat veren Chris Evans da 'mükemmel Amerikan askeri' portresini dört dörtlük yansıtan bir oyuncu. Kısacası mükemmel bir kadro eşleşmesi diyebiliriz. Ancak eğer Evans seçilmemiş olsaydı, Kaptan Amerika'yı canlandıran kişi John Krasinski olabilirdi. Marvel karakteri için düşünülen Krasinski'nin pabucu Evans rolü kabul ettiği an dama atıldı.

    Jack Black - Yeşil Fener

    Yeşil Fener gelmiş geçmiş en kötü süper kahraman filmlerinden biri olarak bilinir. Gerek oyunculuğu, gerek senaryosu, gerek görselliğiyle beyazperdenin en kötü yapımları arasında yer alır. Başrolünü Ryan Reynolds'ın üstlendiği filmin daha kötü olmak gibi bir şansı varsa, bu da başrolün Reynolds yerine ilk düşünülen isim olan Jack Black'e verilmesiyle olabilirdi. 2011 yapımı film için düşünülen Black, filmin başrolü olsaydı bile filmin olduğudan daha kötü olup olmayağı tartışılırdı.

    Emily Blunt - Karadul

    Emily Blunt Hollywood'un en sevilen kadın oyuncularından biri. Ancak ne yazık ki Marvel onun sevdiği yapım şirketlerinden biri değil. Bugüne kadar Marvel'ın 2 farklı karakterini canlandırması için teklif götürülen oyuncu Karadul rolünü de, Ajan Carter rolünü de geri çevirdi. Scarlett Johansson'ın Karadul performansı kesinlikle göz kamaştırıcı olsa da, Blunt'ın da süper kahramandan altta kalır bir yanı olmadığı kesin.

    Marlon Wayans - Robin

    Robin beyazperdedeki yolculuğu boyunca birbirinden farklı pek çok isim tarafından canlandırılan bir karakter oldu. Marlon Wayans da Tim Burton yapımı 3. Batman filmi için düşünülen hatta anlaşılan isimdi. Ancak filmin yönetmen koltuğuna Burton yerine Joel Schumacher getirilince oyuncu değişikliğine gidildi ve rol Chris O'Donnell'ın oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top