Hesabım
    Aksiyon Filmi Posterlerinin Alametifarikası: Liam Neeson!

    Aksiyon türünün aranan ismi Liam Neeson'ın yer aldığı filmlerin posterleri birbirine çok mu benziyor dersiniz?

    Aksiyon-gerilim yapımlarının olmazsa olmaz kahramanı Liam Neeson, Hollywood'un karakter oyuncularından biri olarak yerini çoktan aldı. Kariyeri boyunca bol bol sert adam rolü üstlenen ünlü oyuncu yer aldığı son 5 filmin afişlerinde hep silah tutar bir pozda yer aldı. 

    Biz de Neeson'ın 66. doğum günü şerefine kült silahlı pozunu barındıran film afişlerini derledik, eğer filmin başrolünde Neeson varsa, filmin afişinde de farklı mekanlarda silah tutan bir Neeson olacaktır. İşte bu galerimiz de Neeson'ın silahlarla içli dışlı olduğu filmlerin bir listesi niteliğinde!

    Gece Takibi (2015) - Şehir arka planında silah tutan Liam Neeson

    Başrollerini Genesis RodriguezJoel KinnamanEd Harris ve Vincent D'Onofrio'nun üstlendiği 2015 yapımı aksiyon filmi Gece Takibi'nde formsuz kalmış bir tetikçiyi canlandıran Liam Neeson film posterlerindeki olmazsa olmaz silah tutan pozunu veriyor.  Uzun süre mafya babası Shawn Maguire’ın en iyi arkadaşı olan tetikçi Jimmy, artık formunda değildir ve yaşlanmıştır ancak mafya patronu onu bir göreve daha zorlar. Jimmy, kendisinden uzun zaman önce uzaklaşmış oğlu hedef haline geldiğinde, suç dünyasındaki ailesi ve kendisini terk etmiş gerçek ailesi arasında bir seçim yapmak zorunda kalır. Jimmy’nin geçmiş hatalarının tek telafisi oğlunun hayatını bir silahın ucundan korumak olacaktır.

    Takip 3: Son Karşılaşma (2015) - Duvar dibinde silah tutan Liam Neeson

    Liam Neeson'ın başrolünde olduğu Takip 3: Son Karşılaşma, sevilen aksiyon serisinin 3. filmi idi. Elinde yine bir silahla gergin pozunu veren usta oyuncu, bu film ile seriyi tamamlandı. Kadrosunda Forest WhitakerFamke Janssen gibi isimleri bulunduran yapımın yönetmenliğini ise Olivier Megaton üstlenmişti. Bryan Mills, ajanlık ve ertesinde gelen aksiyon dolu günlerini geride bırkatığını umarak California/Los Angeles'ta sakin bir hayat sürmektedir. Kızı Kim ve eski karısı Lenore'ın can güvenliğini sağlamış, kendi kozasına çekilmiştir. Öte yandan Lenore'in şimdiki eşiyle evliliğe dair sorunları vardır ve kızı Kim tüm sevgisine rağmen babasına açıklayamadığı bir sırrı saklamaktadır. Kafasını arkadaşlarıyla boşaltmaya çalışırken, Bryan'ın başına hiç umulmadık yeni belalar gelecek ve eski ajan büyük bir kovalamacanın içinde kendisini gerçeğin peşinden koşarken bulacaktır... 

    Kanunun Ötesinde (2014) - Mezarlıkta silah tutan Liam Neeson

    Scott Frank'in yönetmen koltuğunda oturduğu aksyon yapımının kadrosunda Neeson'a ek olarak Dan Stevens ve Boyd Holbrook da bulunuyordu. Elinde olmazsa olmaz silahıyla filmin posterini süsleyen oyuncu her zamanki gibi yine intikam peşindeydi. Emekli New York polis memuru Matt Scudder yeni bir olay yüzünden görevini sürdürmek zorunda kalır. Kenny Kristo adında bir eroin kaçakçısının karısı kaçırılarak vahşice öldürülmüştür. Matt olayın içine girdikçe öldürülen kadının yalnız olmadığını fark eder. Kenny'nin karısı bir cinayet şebekesinin kurbanıdır ve şebeke kadınları akıl almaz işkenceler yaparak öldürmektedir. Araştırdığı olayın zincirin yalnızca bir halkası olduğu fark eden Matt, New York'un arka sokaklarında dehşet saçan katilleri bulmak ve durdurmak için kolları sıvar.

    Yeni Başlayanlar için Vahşi Batı (2014) - Vahşi Batı'da silah tutan Liam Neeson

    Başrollerini Hollywood'un ünlü isimleri Seth MacFarlaneCharlize Theron ve Amanda Seyfried'la paylaştığı western-komedi yapımı Yeni Başlayanlar için Vahşi Batı'nın posterinde de silahıyla boy gösteren Neeson, Theron'un canlandırdığı Anna karakterinin belalı bir suçlu olan kocası olarak seyirci karşısına geçmişti. Vahşi batının küçük kasabalarından birinde yaşayan Albert, girdiği bir silah çatışmadan geri çekilerek prestijinin sorgulanmasına neden olur. Albert için her şeyin sonu gelmiş gibidir, ancak kasabaya gelen gizemli ve çekici yabancı kadın her şeyi değiştirecektir. Kadın ve Albert birbirlerine aşık olmaya başlarken, Albert bu sayede cesaretini ve özgüvenini geri kazanmaya başlar. Ne var ki kadının belalı bir suçlu olan kocası, intikam için yola çıkmış ve çiftin yerini tespit etmiştir...

    Non-Stop (2014) - Düşen uçakta silah tutan Liam Neeson

    Yönetmenliğini Jaume Collet-Serra'nın üstlendiği aksiyon filmi Non-Stop, Neeson'ı görmeye alışık olduğumuz karakterlerden biri olarak tekrar seyirciyle buluşturdu. Kadrosunda Julianne Moore ve Scoot McNairy de bulunduran film uçakta mahsur kalmış 200 yolcunun hayatını kurtarmaya çalışan Hava Kuvvetleri'nden emekli bir askeri temel alıyordu. Posterden de anlaşılabileceği gibi Neeson yine silahlarla içli dışlı idi... Yerden 12.000 metre yükseklikte geçen bu zamanla yarış filminde Bill, eğer hesabına 150 milyon dolar yatırılmazsa yolcuları öldürmek için fazla beklemeyeceğini söyleyen şüpheliyi bulmaya çalışır. Ancak yapacaklarını bir tek kendsine mesaj olarak göndermesi Bill'in durumunu daha da zorlaştırmıştır. Çünkü panik olan yolcular uçakta yaşanan terörün sorumlusu olarak Bill'den şüphelenmeye başlamıştır.

    Takip: İstanbul (2012) - Loş ışıkta silah tutan Liam Neeson

    Yönetmenliğini Olivier Megaton'un üstlendiği sevilen serinin 2. filmi Takip: İstanbul, Neeson ailesi için mücadeleye devam ediyor. Kızının peşindeki adamları bir bir avlayan ünlü oyuncu, bu sefer silahının olduğu kadar kızının da yardımını alıyor. İlk filmde Bryan Mills'ın kızını kaçıran ve yine Mills tarafından öldürülen çetenin baş elemanının babası, bu sefer intikam için emekli CIA ajanının İstanbul'da tatil yapan karısını kaçırır. Kızının peşinde olduklarını anlayan Bryan Mills, bu sefer kızının yardımıyla ailesine zarar vermek isteyenleri birer birer avlama yoluna gider.

    Kimliksiz (2011) - Berlin'de silah tutan Liam Neeson

    Yönetmenliğini Neeson'la daha sonra Gece Takibi ve Non-Stop filmlerinde bir araya gelecek olan Jaume Collet-Serra'nın üstlendiği 2011 yapımı Kimliksiz  yine hayatı için mücadele eden, elinde olmazsa olmaz silahı ile aksiyona doymayan bir rolde seyirci karşısına çıkmıştı. Bir konferans için geldiği Berlin’de bir trafik kazası geçiren Dr. Martin Harris (Liam Neeson), kendine geldiğinde şehre beraber geldiği karısının kendisini tanımadığını şahit olur. Daha da kötüsü, kendisinin yerine başkasının geçmiş olduğunu öğrenir. Kendisini tehlikeli bir komplonun içinde bulan ve takip edilen Harris, bu durumdan kurtulmak için en son hatırladıklarını kullanarak kaza yaptığı kişiye ulaşır. Ancak derine ulaştıkça asıl kimliğine dair önemli detaylara ulaşan Harris, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenmek ister...

    96 Saat (2008) - Karanlıkta silah tutan Liam Neeson

    Sevilen aksiyon serisinin Pierre Morel imzalı ilk filmi 96 Saat, Neeson'ın ailesi için verdiği mücadelenin başlangıç filmi. Kızının kaçırılması üzerine eline tekrar silah alan oyuncu, aksiyon kahramanı olmak için henüz o kadar da yaşlı olmadığını kanıtlamıştı. Artık emekli olmuş bir CIA ajanı olan Bryan, görüşemediği kızının kaçırılışını cep telefonu bağlantısında hiçbir şey yapamadan dinleyen bir babadan fazlası olacaktır. Kâbus gibi bu durumu tersine çevirmek için harekete geçer ancak beyaz kadın ticareti ile uğraşan bu çetenin elinden kızını kurtarmak için önünde çok kısa bir zaman vardır. Bununla birlikte bir önemli sorun daha vardır. Bryan'ın kendisinin Los Angeles'te, kaçırılan kızının ise Paris'te olması olayları iyice içinden çıkılamaz bir hale sokar.

    Seraphim Falls (2005) - Tekrar Vahşi Batı'da silah tutan Liam Neeson

    Başrollerinde Pierce BrosnanLiam Neeson ve Anjelica Huston'ın boy gösterdiği western tipi aksiyon yapımı Seraphim Falls, Amerikan İç Savaşı döneminde geçen bir "kovboy filmi". İç savaşı izleyen dönemdeki intikam ve kan davası konularını işleyen filmde Neeson yine elinde silahı ile boy gösteriyor.

    Yolcu (2018) - Metro durağında silah tutan Liam Neeson

    Neeson'ın kadrolu yönetmenlerinden Jaume Collet-Serra'nın yönetmen koltuğunda oturduğu Yolcu, bu yılın aksiyon yelpazesinde yer alan filmlerden biri. Kadrosunda Vera FarmigaPatrick Wilson ve Sam Neill'ı da bulunduran aksiyon filminde bir kez daha Neeson'ı silah kuşanmış halde görüyoruz. Filmde sıradan bir aile babası olan Michael McCauley'yi canlandıran Neeson, her gün kullandığı trende son durağa gelmeden gizemli bir yabancının kimliğini ortaya çıkarmak zorunda kalır ve dev bir komplonun içine sıkışır.

    Cold Pursuit (2019) - Karda kışta silah tutan Liam Neeson

    Liam Neeson, Cold Pursuit'te bu kez uyuşturucu baronu tarafından öldürülen oğlunun intikamını almaya çalışan bir babayı canlandırıyor. Sessiz bir aile babası olan Nels, kar temizleyiciliği yapmaktadır. Ancak oğlunun öldürülmesinin ardından yetenekli bir katile dönüşecektir. Hans Petter Moland'ın yönetmenliğini üstlendiği film, Neeson'ın verdiği röportajdan dolayı dünya gündemine oturmuştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top