Hesabım
    Nereden Nereye: "Çığlık" Oyuncuları Şimdi Neler Yapıyor?

    "Çığlık" filminin ünlü oyuncuları bakalım aradan geçen 20 yıllık zamanda neler yapmış ve yapmaya devam ediyor.

    Geçtiğimiz ay kaybettiğimiz ünlü yönetmen Wes Craven’ın korku sinemasına bıraktığı ve korku dünyasında yeni bir çığır açan mirası Scream filminin oyuncuları şu an ne yapıyor dersiniz? Üzerinden tam 20 yıl geçen Scream filminin oyuncuları bakalım şu an ne haldeler!

    Neve Campbell - Sidney Prescott

    Çığlık serisinin Sydney’i Neve Campbell, filmden sonra bir hayli üne kavuşmuş ve birçok Hollywood yapımında boy göstermişti. Aradan geçen tam 15 yıl sonra 2011 yılında Çığlık 4 filminde Sydney karakteriyle tekrar karşımıza çıkan Neve Campbell; Grey’s Anatomy, Mad Men, House of Cards gibi dizilerde yer aldı ve kariyerine daha çok dizi sektöründe devam ediyor.

    Drew Barrymore - Casey Becker

    Drew Barrymore’un oynadığı Casey karakteri filmde çok fazla hayatta kalamasa da filmden sonra Barrymore’un da kariyeri bir anda değişti. Barrymore her ne kadar Çığlık filmden önce de ekran yüzü olan biri olsa da Çığlık filmden sonra asıl ününü Charlie’nin Melekleri filmiyle kazandı. Barrymore şu an aktrisliğin yanında yapımcılık da yapıyor.

    Skeet Ulrich - Billy Loomis

    Çığlık filminden sonra yoluna hala devam eden diğer bir oyuncu da Skeet Ulrich. Çığlık filminin çıktığı aynı sene Ulrich birçok önemli ve farklı projede eş zamanlı olarak yer almıştı.Ulrich, önümüzdeki sene iki önemli yapımla beyazperdede olacak.

    Rose McGowan - Tatum Riley

    Tatum Riley yani Rose McGowan, Çığlık filminden sonra yıldızı parlayan diğer oyunculardan biri. 2007 yılında  Quentin Tarantino/Robert Rodriguez ikilisinin filmi Ölüm Geçirmez’de de yer alan ve LGBT hakları savunucusu olan McGowan önümüzdeki sene üç film ile karşımızda olacak.

    Courteney Cox - Gale Weathers

    Çığlık filminde yer almadan önce asıl ününü Friends dizisindeki Monica Geller karakteriyle kazanan Courteney Cox,Gale Wheathers karakteriyle bütün Çığlık filmlerinden rol aldı.Hala aktif olarak oyunculuk hayatına devam eden Cox’u önümüzdeki yıl Anneler Günü filminde izleyeceğiz.

    David Arquette - Dwight 'Dewey' Riley

    David Arquette Çığlık serisinin tüm filmlerinde izlediğimiz diğer bir oyuncu. Son 20 yılda büyüklü küçüklü birçok farklı projede gördüğümüz Arquette’in, Christina Mclarty’den bir oğlu, Courteney Cox’tan ise bir kızı var. Ayrıca dünyaca ünlü yıldız Patricia Arquette de David Arquette’in ablası. Arquette şu aralar yapımcılıkla uğraşıyor.

    Jamie Kennedy - Randy Meeks

    Jamie Kennedy, Randy Meeks karakteriyle ilk üç filmde de yer aldı.2003 yılında Malibu’s Most Wanted adlı komedi filminde izlediğimiz Kennedy, filmin hem senaristi hem yapımcısı hem de oyuncusuydu. 2008-2010 yılları arasında Kennedy, Ghost Whisperer dizisinde rol aldı. Oyuncuyu önümüzdeki yıl Gloom filmiyle izleyeceğiz.

    Matthew Lillard - Stu Macher

    İlk üç filmde Stu Macher karakteriyle izlediğimiz Matthew Liliard’ın, filmden sonraki en önemli projesi Scooby Doo oldu. Shaggy karakteriyle izlediğimiz Liliard, Scooby Doo’nun video oyunları da dahil tüm filmlerinde yer aldı. Liliard şu an evli ve üç çocuğuyla birlikte Los Angeles’ta yaşıyor. Aktif oyunculuk hayatına ise halen devam ediyor.

    Liev Shreiber - Cotton Weary

    Liev Shreiber her ne kadar Çığlık filminde rol alsa da genelde korku sinemasının dışında yer alan bir oyuncuydu. Çığlık filminden sonra X-men Başlangıç Wolverine filminde rol alan oyuncu 2013-2015 yılları arasında Ray Donovan dizisinin başrolünü üstlendi. Naomi Watts ile evli olan oyuncunun iki de oğlu var.

    Henry Winkler - Principal Arthur Himbry

    Himbry rolünü oynayan Henry Winkler, ilk Çığlık filminde hayatta kalmayı başaramayan diğer oyunculardan biri olsa da Hollywood kariyeri gayet uzun soluklu bir şekilde devam ediyor. Çığlık filminden sonra Adam Sandler'la birlikte Sucu ve Click filmlerinde rol alan Winkler, 1974 yılında Happy Days dizisiyle En İyi Oyuncu kategorisinde Altın Küre ödülünün de sahibi olmuştu.Wrinkler şu an Hank Zipser dizisinde halen oyunculuk kariyerine devam etmektedir.

    Roger Jackson - Ghostface Voice

    Bir ses sanatçısı olan Roger Jackson hiçbir Çığlık serisinde gözükmedi. Filmlerde sadece sesi kullanılan sanatçı birçok video oyun seslendirmesinde de yer aldı. Jackson şu an The Powerpuff Girls çizgi filminde Mojo Jojo'nun seslendirmesini yapmaktadır.

    W. Earl Brown - Kenny

    Çığlık filmi serisi oyuncuları arasında yoluna dolu dizgin devam eden bir diğer oyuncu da Earl Brown. Birçok irili ufaklı dizide yer alan Brown, Ah Mary Vah Mary ve Vanilla Sky gibi filmlerde de rol aldı. En tanınan karakteri ise Deadwood dizisindeki Dan Dority oldu. Brown, son olarak American Crime ve True Detective 2.sezonunda rol aldı. Brown, önümüzdeki aylarda yeni dizisi Wicked City ile karşımızda olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top