Hesabım
    Sevenleri Levent Kırca'yı Son Yolculuğunda Yalnız Bırakmadı!

    Levent Kırca'nın cenazesi yoğun katılımla gerçekleşti.

    Kanser tedavisi gördüğü hastanede dün sabaha karşı hayatını kaybeden televiyon ve sinema dünyasının sevilen ismi Levent Kırca bugün toprağa verildi. Levent Camii'nde gerçekleşen cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilen ünlü sanatçıyı sevenleri ve dostları unutmadı.

    Olacak O Kadar ile televizyonun fenomen isimlerinden biri olan usta oyuncunun cenazesine katılım yoğundu. Kötü hava şartlarına rağmen sanatçının sevenleri camiiye akın ederek son gününde Kırca'nın yanında olmak istedi. Birçok ünlü simanın da katılım gösterdiği acılı günde Müjdat GezenAyşen GrudaMeltem Cumbul, Hamdi Alkan, Oya Aydoğan, Haldun Dormen gibi sinemanın önemli isimlerinin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerinin 26. Genelkurmay Başkanı olan orgeneral İlker Başbuğ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Uğur Dündar da oradaydı. Kırca'nın eski eşi Oya Başar ise cenaze boyunca gözyaşlarını tutamadı. Cumbul ise cenazeyi erkenden terk etti.

    Kırca'nın vefatından önce üzerinde çalıştığı ve tamamlanmış olan yeni filmi "Sarhoşum Gel Beni Al" hakkında da Beyazperde.com'a konuşan ünlü isimler, Kırca'nın son dileği olan filmin vizyona girmesi hakkında da konuştu. Ünlü isimler dağıtım sıkıntıları yaşayan filmin vizyona girmesinden umutlu olduklarını belirttiler.

    Levent Kırca Gözyaşlarıyla Uğurlandı!

    Türkiye'nin duayen oyuncusu Levent Kırca bugün Levent Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi. Sanatçının cenazesine ünlü isimler ve sevenleri akın etti.

    Levent Kırca Gözyaşlarıyla Uğurlandı!

    Sanat dünyasından Müjdat GezenAyşen GrudaMeltem CumbulHamdi AlkanOya AydoğanHaldun Dormen gibi önemli isimlerinin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerinin 26. Genelkurmay Başkanı olan orgeneral İlker Başbuğ, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Uğur Dündar da cenazeye katılan isimler arasındaydı. Kırca'nın eski eşi Oya Başar da cenazeye katıldı.

    Levent Kırca Gözyaşlarıyla Uğurlandı!

    Kötü hava şartlarına rağmen katılımın yoğun olduğu cenaze töreninde Uğur Dündar, Kırca hakkında, "Dünya çapında bir sanatçı yeri doldurulamayacak bir arkadaş kalbimiz de onunla birlikte gidiyor. Levent Kırca gibi büyük bir değer daha uzun yıllar yaşamalı ve eserler vermeliydi. Ona büyük sıkıntılar çektirdiler. Çok üzgünüz. Ona her türlü engeli çıkardılar genç sayılacak bir yaşta kahrından gitti" diye konuştu.

    Levent Kırca Gözyaşlarıyla Uğurlandı!

    Pek çok ismin sosyal yardım kuruluşlarına da destek verdiği cenazede konuşan Ayşen Gruda ise yakın dostu Kırca için, "Levent gibi çok yönlü bir aktör çok zor gelir. Geride kalanlara baş sağlığı diliyorum. Çocukları  babalarını, babaları da onları çok severdi. Son derece yumuşak son derece arkadaş canlısı kimseyi kırmadan dökmeden çalışan bir insandı. Çok iyi bir insandı" dedi.

    Levent Kırca Gözyaşlarıyla Uğurlandı!

    Pek çok çelengin gönderildiği cenaze töreninde Beyazperde.com'a konuşan usta oyuncu Hamdi Alkan ise "Kırca 22 yıl boyunca efsanevi bir programı yaptı. Mekanı cennet olsun. Çok üzgünüm. Bizim televizyon programlarımız bir 10 yıl kadar tatlı bir rekabet içinde karşı karşıyaydı. Büyük bir kayıp" dedi.

    Levent Kırca Gözyaşlarıyla Uğurlandı!

    Cenazeye katılan isimlerden biri de Erol Evgin'di. Beyazperde.com'a konuşan emektar sanatçı "Sevgili Levent Kırca dünyanın en büyük mizah ustalarından biriydi. Mizah insanı korur, aklımızı ve ruhumuzu korur. Şimdi korumasız kaldık. O bizi yarım asır güldürdü, Allah da onu güldürsün. Mekanı cennet olsun" dedi.

    Levent Kırca Gözyaşları ile Uğurlandı!

    Oğulcan Kırca babasının isteği üzerine tören yapmama kararı aldıklarını belirterek, "Babam tören gibi şeyleri sevmezdi. Bize de ‘Tören yapmayın. Boğaz’a karşı oturup bir şeyler için, arkamdan iyi, dürüst adamdı deyin, yeter’ derdi" diye konuşmuştu.

    Levent Kırca Gözyaşları ile Uğurlandı!

    Ünlü oyuncunun ölümünden önce üzerinde çalıştığı, çekimleri tamamlanmış ama bir türlü dağıtıma girememiş olan "Sarhoşum Gel Beni Al" filmi hakkında Beyazperde.com'a konuşan Hamdi Alkan, "Dağıtımı yapılacaktır. Aile uygun görürse film dağıtılır" dedi.

    Levent Kırca Gözyaşları ile Uğurlandı!

    Orgeneral İlker Başbuğ da siyaset camiasından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra cenazeye katılan isimler arasındaydı.

    Levent Kırca Gözyaşları ile Uğurlandı!

    Cenaze töreninde yoğun güvenlik güçlerinin olması da gözlerden kaçmadı.

    Levent Kırca Gözyaşları ile Uğurlandı!

    Kalabalık sebebiyle camii avlusuna giremeyen insanlar ise sokaklarda bekleyerek cenaze namazına katıldı.

    Levent Kırca Gözyaşları ile Uğurlandı!

    Sokaklara taşan kalabalık trafik sıkışmasına sebep olunca otopark görevlileri araçları yönlendirmek durumunda kaldı.

    Levent Kırca Gözyaşları ile Uğurlandı!

    Beşiktaş Belediyesi de ünlü sanatçıyı unutmadı. Belediye, camiinin çevresine astıkları dev afişlerle Kırca'nın unutulmayacağını gösterdi.

    Levent Kırca Gözyaşları ile Uğurlandı!

    Asılan afişlerde Atatürkçü yanı ile de bilinen Kırca'nın sözleri yer aldı.

    Levent Kırca Gözyaşları ile Uğurlandı!

    Kırca için Kadıköy'de bulunan Levent Kırca Tiyatrosu'nda da anma töreni düzenlendi. Taziye defterine duygularını yazan birçok ismin yanı sıra, Kırca'nın eski öğrencisi ve aynı zamanda asistanı olan tiyatro oyuncusu Bülent Demir, “Hepimiz çok üzgünüz, çok yıkıldık" dedi.​

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top