Hesabım
    Çarşamba Filmlerinde Neler var?

    Çarşamba günleri bir süredir film akşamlarına dönüştü. Bakalım bugün neler var!

    Soğuk havalar kendini göstermeye başlarken çarşamba günleri yavaş yavaş sinema günlerine dönüşüyor! Biz de siz sinemaseverler için bugün nerede hangi film varmış diyerek bir araştırma yaptık. Listede Salt'tan ZERO'ya dek varan etkinliklerin ücretsiz film seçkilerinden örnekleri izleyebilirsiniz!

    Şimdiden iyi seyirler dileriz!

    Avrupa'da Bir Yerde

    Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Sinema Topluluğu "Umut… İnsanda!" temalı film gösterimlerine başlıyor. Etkinliğin ilk filmi olan Avrupa'da Bir Yerde, 1948 yılında Géza von Radványi tarafından yönetildi. Filmde, İkinci Dünya Savaşı sırasında faşizmin ezip geçtiği ülkelerden Macaristan’da savaş sonrası yoksul ve yitik bir grup çocuğun hikâyesi konu alınıyor. Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde 20:30'da filmi izleyebilirsiniz.

    Şüphe Tüccarları

    SALT, 2015 Paris İklim Konferansı paralelinde, herkesi çevre üzerindeki bireysel ve küresel etkileri sorgulamaya teşvik eden, iklim değişikliği odaklı bir program başlattı. Naomi Oreskes ve Erik Conway'in aynı adlı kitabından yararlanarak çekilen bu belgesel film, bizi, Amerika'nın hilebaz algı yönetimi kültürünün derinliklerine doğru sarkastik, komik ve aynı zamanda aydınlatıcı bir yolculuğa çıkarıyor. Yönetmenliğini Robert Kenner üstlendiği filmi saat 19:00'da Salt Beyoğlu'nda izlenebilir.

    Biz Bir Aileyiz

    Goethe Enstitüsü, Çarşamba Filmleri programı kapsamında Robert Thalheim'ın Biz Bir Aileyiz filmi ile gösterimlerine devam ediyor. Goethe Enstitüsü bu hafta Robert Thalheim ile 'aile filmi' kavramına farklı bir bakış açısı kazandıran, geleneksel cinsiyet rollerinin dışında bir iş bölümü benimsenmiş bir ailenin hikayesini bizlere sunuyor. Film Goethe Enstitüsü'nde saat 19:00 başlıyor.

    Yaşasın Gelin

    VI. İtalyan Sinemasıyla Buluşma festivali kapsamında düzenlenen film gösterimleri Yaşasın Gelin filmi ile devam ediyor. Ascanio Celestini'nin yönettiği ve senaryosunu yazdığı film, Roma eteklerindeki kasvetli bölgelerin birinde birbiri ardına gelişen olayları anlatıyor. Filmi saat: 20:30'da Beyoğlu Sineması'nda izleyebilirsiniz.

    Sırlar Oteli

    Sakıp Sabancı Müzesi ZERO: Geleceğe Geri Sayım sergisi kapsamında Alman sineması gösterimlerine devam ediyor. Etkinlik bu hafta 2000 yılında yapılan Sırlar Oteli filmini izleyici ile buluşturuyor. Başrollerinde Mel Gibson, Gloria Stuart, Amanda Plummer'ın yer aldığı film, Los Angeles’in banliyösündeki bir otelde arkadaşlığın, ihanetin ve karşılıksız aşkın hikayesini anlatıyor. Filmi Sakıp Sabancı Müzesi'nde saat 18:00'da izleyebilirsiniz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top